maanantai 13. helmikuuta 2017

Käytetyn hääpuvun löytäminen käytännössä

Hullu hääpukunainen täällä moi!

Eräs melko pian häävalmisteluiden alettua tekemäni päätös oli, että haluan ostaa hääpukuni käytettynä (lisää päätöksestä ällä). Koska käytetyn täydellisyyden metsästäminen tuntui ajatuksena paljon liikkeestä ostettavaa pukua työläämmältä ja aikaavievemmältä, ajattelin, että on ainoastaan järkevää alkaa tutustua käytettyjen hääpukujen maailmaan jo hyvissä ajoin. Jalona ajatuksenani oli keskittyä aluksi saamaan selkoa hääpukujen merkkien, hintatason, vaihtuvuuden ja mallien sekamelskasta, eli tavallaan valmistautua varsinaiseen mekkojahtiin keräämällä kattavat esitiedot toistaiseksi aivan tuntemattomasta maailmasta.

Tutustumiseni on nyt johtanut viimeiset pari viikkoa kestäneeseen jokapäiväiseen (todellisuudessa yleensä 2-3 kertaa/päivä -päiväiseen) kierrokseen nettikirppareiden maailmassa. Shoppailulenkkini kiertää yleensä reittiä:

Tämän lenkin vähintään päivittäin parin viikon ajan suoritettuani, oloni on hyvin lohdullinen. Mekot liikkuvat netissä sutjakasti ja tarjolla on todella kauniita merkkipukuja puoleen ja usein jopa alle puoleen hintaan alkuperäisestä hinnastaan (useimmiten 400-700e). Hiukan olin nimittäin etukäteen pelännyt, että myyvätkö ihmiset kauniita pukujaan eteenpäin vai onko kirppareilla myynnissä ainoastaan mummin ullakolta löytyneitä perintöhörselöitä. Huoleni oli turha. Modernit mekot vaihtavat netissä jatkuvasti omistajaa ja myyjät ovat usein todella innokkaita saamaan mekkonsa eteenpäin.

31983875164_0ea6570e2d_o

Haastavinta hääpuvun nettishoppailussa on luonnollisesti netti. Pukua ei ole mahdollista sovittaa samantien, materiaalia ei voi koskea, helman liikettä ja reagointia valoon ei voi aistia eikä kokoakaan voi täysin luotettavasti arvioida toisen päällä kuvassa näkyvästä mekosta. Itse ajattelen asiaa niin, että kunnes mekon on päässyt itse näkemään ja kokeilemaan päälle, se on melkoinen sika säkissä.

Merkittävä ongelma mekon sovittamisen suhteen taas on ostajan ja myyjän välinen sijainti, koska harva on valmis reissaamaan toiselle puolelle Suomea vain potentiaalisesti sopivan mekon perässä. Itse suhtaudun mekkojahdissani parin tunnin etäisyyteen oikeasti potentiaalisen mekon tapauksessa vain pienenä hidasteena. Jos unelmieni mekko odottaa kirpparihintaan kolmen tunnin päässä, olen todellakin valmis raivaamaan tieni paikan päälle. Autollisille pareille pienemmillekin paikkakunnille reissaaminen on melko helppoa, kun taas itse julkisen liikenteen varassa roikkuvana olen erityisen tyytyväinen, jos potentiaalinen mekko sattuu sijaitsemaan lähiseudun kaupungeissa, joihin on helppo matkustaa bussilla/junalla. Juuri viime keskiviikkona heitin yhden yön mekkosovitusreissun Helsinkiin bussilla, mutta siitä matkasta lisää myöhemmissä postauksissa.

Käytetyn puvun metsästämisessä maltti, rohkeus toimia ja ahkeruus ovat avaimia onneen. Jos on puvustaan tarkka, kannattaa minusta ihan oikeasti aloittaa hyvissä ajoin, koska käytettynä juuri täydellisen mekon löytäminen on hiukan kohtalon käsissä. Joskus se osuu eteen nopeasti, toisinaan hitaammin, ja jälkimmäisessä tapauksessa on kiva, että häät eivät ole vielä aivan nurkan takana.


♥ Krista 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti