lauantai 18. helmikuuta 2017

Pikkuruinen sneak peek hääpukuuni

Viime ajat ovat menneet kovasti hääpukuhuumassa, joten jatketaan samalla linjalla. En aio blogin puolella paljastaa puvustani kovinkaan merkittäviä osia, lähinnä blogia seuraavan ja tulevaisuudessa myös kirjoittavan Jarkon takia, mutta pieniä makupaloja haluan kuitenkin jakaa tännekin. Yritän muutenkin hillitä hääpukuintoani, etten jo ennen häitä ehtisi esitellä pukua kaikille tuleville vieraille. On vain kamalan vaikea pysyä hiljaa asiasta, josta on niin ylpeä ja innoissaan! Ja on muuten vaikeaa olla puhumatta puvusta mitään liian paljastavaa Jarkolle, koska normaalisti puhumme aivan kaikesta ja erityisesti asioista, jotka saavat meidät erityisen innostuneeksi. Ehkä sekin on osasyynä hääpukusinkoiluuni kavereille, siskolleni ja blogiin.

Ostin pukuni käytettynä Tori.fi:n kautta yksityiseltä myyjältä. Mennessäni sovittamaan pukua, hän kertoi itse ostaneensa puvun jo kertaalleen käytettynä, mikä oli minusta ainoastaan hauskaa, koska mekko oli edelleen aivan kuin uusi, vaikka se oli jo ehtinyt tehdä kaksi morsianta maailman onnellisimmaksi. Alunperin mekko oli myyjän mukaan ostettu Oulun morsiusataljee Katariinasta.

Pukuni ei ole todellakaan sitä, mitä aivan hääsuunnittelun alussa ajattelin unelmieni puvun olevan, mutta se on täsmälleen sitä, mitä sydämeni läikähdys mekon nähdessäni kertoi oikeaksi. Mekko on espanjalaisen Aire Barcelona -merkin vuoden 2014 mallistoa. Mielestäni merkin mallistokuvat eivät kuitenkaan tee puvulle samaa oikeutta kuin oikean ihmisen päälle pukeminen. Jos olisin selannut merkin kuvastoa näkemättä ensin Tori.fi-myyjän omaa hääkuvaa myynti-ilmotuksessa, en olisi ikimaailmassa pysähtynyt mallin kohdalle. Siinä ei ollut kuvastossa yhtään mitään erityistä, mutta pikkuruisenakin Tori.fi-listauskuvana se pysäytti minut.

32458270550_6d897d6fc9_o
31996592264_c6cab06bab_o
32024504653_050675e52f_o
32458565080_2822203f59_o
32798147946_93b16a53b0_o

Puku on silmin nähden ja käsin koskien laadukas. En ehtinyt ennen yllättäen eteeni osunutta mekkotäydellisyyttä tutustua hääpukujen maailmaan kovin paljoa, mutta kovin paljoa näkemättäkin, tiesin samantien mekon nähdessäni, että se ei ole pilipalimekko. Pelkän materiaalin liikkuvuuden ja käsituntuman perusteella heitin puvun ovh 1400e -sarjaan, eikä arvioni edes riittänyt. Myyjän mukaan pukuni alkuperäinen suositusmyyntihinta on ollut 1900 euroa, eikä minulla ole mitään syytä epäillä, miksi näin ei olisi. Siksi minusta onkin järjetöntä, että ostin itse täydellisen pukuni 350 eurolla!

Selitys edulliselle hinnalle löytyy puvun koosta ja myyjän halusta saada mekko eteenpäin. Mekko on todella siron ihmisen mekko ja vaikka pukua oli kuulemma moni käynyt kokeilemassa, oli se lähes yhtä monelle ollut liian pieni. Puvun vetoketjukiinnitys on uuden ostajan kannalta myös nyöritystä armottomampi. Minä kiitin tästä onneani, kaverini väitti sen olevan kohtaloa. Myyjä oli mennyt naimisiin jo alkuvuodesta 2016, mutta mekko oli edelleen myymättä, minkä vuoksi hän oli laskenut hintaa merkittävästi. Olen hänen kanssaan täsmälleen samaa mieltä, että 350 euroa tämän laatuluokan mekosta on todellinen pilkkahinta. Se on aivan järjetön hinta! En saisi summalla hääpukuliikkeesta edes halvimman hintaluokan hirvitystä ja nyt sain laatumekon -81,6% alennuksella alkuperäisestä ovh-hinnasta. Alitin hääpukubudjettini mekon myötä siis 550 eurolla.

Puku on viimeisimmän käytön jälkeen pesetetty eikä sen kankaassa ole minkäänlaisia käytön jälkeä. Helmassa on lukuisten sovitusten jäljiltä muutama pölypallero, jotka täytyy harjailla pois ennen hääpäivää, mutta varsinaista likaa tai minkäänlaisia repeämiä mekossa ei ole, vaikka jo kaksi morsianta on ehtinyt pukeutua siihen juhlapäivänään. Puku on täysin muokkaamaton eikä minunkaan vartalolleni pukuun tarvitse tehdä muokkauksia, kunhan vahdin, että kehoni pysyy samoissa mitoissa hääpäivään asti. Myös helman pituus sopii minulle täsmälleen noin 5 sentin koroilla, jollaisia olin koron tuoman ryhdin takia suunnitellutkin hääpäivälle. Ainoana korjattavana asiana puvussa on selän yksi koristenappi, joka on irronnut.

Mielestäni puku menee melkein liian hyvää ollakseen totta -kategoriaan, mutta kai minun on pakko tähän uskoa, kun mekko kerran odottaa jo kaapissani hääpäiväämme. Käsittämätöntä tämä silti on ja osoittaa hyvin käytettyjen mekkojen voiman.


♥ Krista 

4 kommenttia:

 1. Oi että, sen mitä näistä kuvista voi nähdä niin ymmärrän hullaantumisesi tähän mekkoon :D Tuo pitsikin, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiiik niinpä! Vein mekon viikonloppuna Kuopioon porukoiden luokse jemmaan, niin nyt en itsekään pysty olemaan koko ajan kurkkimassa, että kuinka upea mekko olikaan. Ja pysyy myös Jarkon uteliaisuus hallinnassa, kun ei ole viettelystä mennä kurkkimaan :D

   Poista
 2. Näyttää aivan ihanalta jo sneak peekien perusteella! Onnea mekon löytymisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen edelleen vähän hämillään joka kerta, kun sanon ääneen, että minulla on hääpuku. Ja samalla sisällä on kuitenkin ihana lämpö, että wou mikä helmi kaapissa odottaakaan meidän juhlapäivää ♥

   Poista