lauantai 15. huhtikuuta 2017

DIY kihjalaiskuvat

Kerroin aiemmin meidän kihlajaiskuvauksestamme, joka järjestyi aivan sattumalta valokuvausta harrastavan kurssikaverini ehdotettua kuvausta. Josefina otti meistä jokirannassa upeat kuvat, joiden upeus johti lopulta ajatukseen tehdä kuvista ihan viralliset kihlajaiskuvat. Sellaiset kuvat, jotka lähetetään sukulaisille ja laitetaan omassa kodissa kehyksiin.

Tartuin tuumasta toimeen ja tilasin Deseniolta vaaleanharmaita aukkopahveja (14 x 4,12e = 57,68e) kuviemme taustaksi. Valokuvat teetimme Turussa Hämeenkadulla sijaitsevassa Kuva-Paijulassa, jossa saimme todella hyvää ja henkilökohtaista palvelua. Koska Jarkko maksoi kuvien laskun, en ole aivan satavarma kuinka paljon kuvien kehittäminen tarkalleen maksoi. Muistaakseni hinta oli neljälletoista kuvalle noin 23 euroa. 

34009140115_f344f45bd5_o

Jännittäväksi DIY-projektiksi kuvatouhumme muuttui vasta aukkopahvien saapuessa ja paljastuessa todellakin aukkopahveiksi. Pahveissa oli siis ainoastaan reunat, ei takapahvia. Minä olin jotenkin sokeasti ajatellut, että pahvit ovat ikäänkuin näppäriä taskuja, joihin vain pujotamme kuvasemme ja laitamme postiin. Eivät olleet. Minä romahdin pienesti, koska +50e turhista pahveista tuntui liian ärsyttävältä, mutta Jarkko lohdutteli, että kyllä me jotain keksimme. Ja niin keksimmekin!

Ostimme Suomalaisesta kirjakaupasta helmiäishohtoista hopeaa happovapaata pahvia ja valokuvien albumiin kiinnittämistä varten suunniteltua kaksipuoleista teippiä. Yhden illan projektina teippasimme kuvat tarkasti aukkopahviin ja aukkopahvin taustaksi helmiäishopean pahvin. Tsädääm, valokuvaamotasoiset DIY-kihlajaiskuvat olivat valmiit!

Lähetimme kuvat lähimmäisille sukulaisille joulukorttien yhteydessä. Kuvista saimme vaihtelevaa palautetta, koska osalle liian kaukana perinteisestä olevat kuvamme, joissa näyimme vain osittain tai vinottain, olivat liikaa, kun taas toiset nimenomaan kehuivat erikoista asettelua. Me joka tapauksessa tiedämme, että ns. virallisiksi kuviksemme valitsemamme kuvat ovat upeat ja täsmälleen meidän näköiset. 


♥ Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti