tiistai 20. kesäkuuta 2017

Häidemme ulkomaanvieraat ja save the date -kortit

Pahoittelut hiljaiselosta! Pikkusiskoni oli luonamme kylässä viime viikon ja kaikki vapaa-aika karkasi todellisen elämän hauskuuteen blogin saadessa samalla vahingossa hiukan lepoa. Mutta kuluneen viikon aikana on häiden suunnittelun suhteen tapahtunut paljon, joten lähiaikoina kirjoitettavaa kyllä riittää, kuten myös intoa kirjoittaa!

Meillä on jälleen yksi ihanan konkreettinen asia hoidettu häiden suhteen. Tilasimme viime viikolla häidemme save the date -kortit, jotka on tarkoitus postittaa muutamille ulkomaanvieraillemme lähiaikoina. Muille vieraille emme aio save the dateja lähettää lainkaan, vaan informointi häiden ajankohdasta tapahtuu lähempänä häitä muita väyliä pitkin. Ulkomaan ystäville, joiden taival häihimme on melkolailla suomalaisia vieraita haastavampi, haluamme kuitenkin viestittää ajoissa häidemme ajankohdan, ja onhan kaunis kortti todella paljon mieleenpainuvampi tapa kertoa uutinen kuin kylmä tekstiviesti. Jotenkin viestin laittaminen näin aikaisessa vaiheessa tuntuisi jopa typerältä, mutta kauniin kortin sen sijaan voi hyvin liittää osaksi jo aiemmin suunnittelemaamme pientä Suomi-yllätyspakettia, ikäänkuin vain pieneksi ekstraksi, että hei meidän elämäämme kuuluu muuten myös tälläistä tällä hetkellä ja olisi huikeaa jos olisitte mukana!

savedate4

Ulkomaiset vieraamme ovat pitkälti Jarkon vuoden 2014 Etelä-Korean opiskelijavaihdon tai sitä edeltäneen vaihtarituutoroinnin hedelmiä. Erästä tulevaa vierastamme Jarkko tuutoroi Suomessa kevään 2014 ja hänen kauttaan syntyi ajatus ylipäätään lähteä vaihtoon juuri Koreaan. Vaihdon aikana Jarkko, ja minun kahden viikon Korea-lomani aikana myös minä, tutustuimme myös hänen tyttöystäväänsä, ja inside-vitsiksemme muotoutuikin, että kun jompi kumpi pari aikanaan menee naimisiin, toiset tulevat sitten häihin. Tällä hetkellä näyttää, että me ehdimme ensin.

Myös toinen vierasparimme on kotoisin Koreasta. Heidän ja Jarkon ensikohtaaminen on kuitenkin paljon edellistä paria randomimpi, koska he päätyivät ensi kertaa juttusille Jarkon diabolon ja pariskunnan koiran jonkinlaisen puistokohtaamisen kautta. Tutustumisen kautta juttelu johti yhteiseen ajanviettoon jo Jarkon Koreassa olon aikana, mutta myöhemmin myös parin käyntiin meidän luonamme Turussa toissakesänä. Hauskan ekstran jo valmiiksi randomiin tuttavuuteen tekee se, että parin mies on korealainen RnB-muusikko, joka on päässyt tekemään keikkaa isoillakin lavoilla, mikä ei Korean viihdemaailmassa ole mikään pikkujuttu.

Kolmas ulkomaanvieraamme on kroatialainen couchsurfing-tuttavuus, jonka kanssa Jarkko on jatkanut yhteydenpitoa hänen meillä käynnistään saakka. Yhteinen tarinamme on kuitenkin jatkunut myös kasvotusten tuon ensivisiitin jälkeen, koska yövyimme kesän 2015 reilimme aikana neljä yötä hänen vierainaan Kroatian rannikolla sijaitsevalla loma-asunnolla.

savedate5

Huikeat ulkomaanystävät ansaitsevat huikeat save the date -kortit, jollaiset onneksi löysimmekin Vistaprintiltä. Minä hoidin Jarkon pyöräretken aikana esikatselukierroksen malleihin ja valitsin kaikki meidän tyylimme tietäen potentiaaliset korttipohjat. Noista seitsemästä korttipohjasta tehdyt mallit meidän omilla teksteillämme esittelin viime viikolla Jarkolle, joka sai vapaasti kommentoida kaikkea kortteihin liittyvää ja esittää oman suosikkinsa. Vasta tämän jälkeen paljastin Jarkolle oman suosikkini, joka onneksi oli täsmälleen sama kuin sulhasellakin. (Todellinen merkki täydellisestä kumppaninvalinnasta ♥)

Täydellisen demokratian vallitessa laitoimme siis viime viikon maanantaina minimimäärän eli 10 korttia tilaukseen. Hintaa korteille itsessään tuli 8,23 euroa sis. valkoiset kirjekuoret, mutta postikulut (5,99e) nostivat lopulta tilauksen loppusumman 14,22 euroon. Esittelen valmiit kortit tulevaisuudessa bloginkin puolella, kunhan ne tämän kuun loppupuolella saapuvat. Siihen asti mennään näillä pienillä blurratuilla makupalakuvilla, jotka ovat aivan kammottavia, mutta ainoa vaihtoehto, koska haluan säästää korttien esittelyn siihen hetkeen, kun ne ovat meillä konkreettisesti hyppysissämme.

Enää tarvitsisi keksiä mitä teemme kuudella ylimääräisellä kortilla, kun vieraille lähtee kolme ja meille muistoksi jää yksi. Ehkä ne voisi hyödyntää kaasojen tai bestmanin lahjoissa?


♥ Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti