maanantai 12. kesäkuuta 2017

Häiden juomanhakureissu Tallinnaan

Meillä on suunnaton ilo päästä juhlimaan syyskuussa kaveriemme häitä. Morsian on Jarkon hyvä koulukaveri ja Jarkko itse asiassa on yksi morsiamen neljästä kaasosta eli hän on vallan vastuutehtävissä. Jarkon vastuutehtävän siivellä myös minä olen päässyt nauttimaan häähuumasta keskivertovierasta enemmän, ja riemuksemme hääpari on päättänyt ottaa hääsuunnitteluajastaan kaiken ilon irti! Olemme saaneet juhlia kihlajaisia, tj vähän alle 100 -bileitä ja nyt viikonloppuna reissasimme päiväreissulle Tallinnaan juomanhakuverukkeella. Verukkeella siksi, että pakettiauton kanssa liikenteessä ollut sulhanen ja bestman hoitivat todellisuudessa juomien hakemisen ja me morsiamen seurueena saimme vain viettää ihanan kesäpäivän Tallinnassa.

IMG_4669
IMG_4495
IMG_4494

Aivan yksinkertainen reissumme ei kuitenkaan ollut.

Aluksi eräs seurueestamme unohti passinsa. Onneksi sulhanen saapui Helsinkiin vasta laivan lähtöaamuna ja hän toi tullessaan Turkuun unohtuneen passin.

Seuraavaksi paku meinasi törmätä peuraan matkalla Helsinkiin. Onneksi ei kuitenkaan törmännyt.

Sitten sulhanen ja bestman saivat kuulla pakun olevan 7cm liian korkea ja heidän koko laivaanpääsynsä muuttui äkisti epävarmaksi. Tämä oli kamalinta kaikista. Tallinnassa odotti 1500e arvosta häiden juhlajuomia, jotka oli pakko noutaa lauantaina, ja äkisti meillä ei ollut autoa. Lisäksi kaikki päivän myöhemmät laivat olivat loppuunmyytyjä, joten uuden, suuremman autopaikan sisältävän lipun ostaminen olisi ollut mahdotonta. Tuskastuttavan odottamisen jälkeen laivayhtiö onneksi ilmoitti, että laivassa oli tarpeeksi tilaa, joten paku mahtuisi kyytiin, kunhan auton kokoluokkaa vain korotettaisiin ja autosta maksettaisiin suuremman auton maksu. 80e lisämaksu ei tuossa vaiheessa tuntunut miltään.

Samaan aikaan pakun kokosekoilun aikaan me autottomat meinasimme myöhästyä laivan check innistä ja jäädä koko reissulta. Onneksi ehdimmekin aikaisempaan ratikkaan.

IMG_4512
IMG_4543
IMG_4530

Näillä lähtökohdilla mikä tahansa päivänkulku, joka olisi pitänyt sisällään Suomeen kulkeutuvat juomat ja uppoamattoman laivamatkan, olisi ollut voitto. Saimme kuitenkin valtavan paljon enemmän ♥ Koko päivän meitä helli uskomaton auringonpaiste, kaikki asiakaspalvelijat olivat todella mukavia ja ystävällisiä, löysimme täydellisen ruokapaikan täydelliseltä terassilta (Bayern Böhmen, Suur-Karja 18, 10146 Tallinn) ja meillä oli kaiken kaikkiaan aivan täydellinen kesäpäivä. Parempaa tapaa käyttää lauantai en olisi voinut keksiä.

Käytännön vinkkejä en hääjuomien ostamiseen Tallinnasta osaa oikein antaa, koska olin reissulla ainoastaan hupimatkaajana, mutta melko näppärästi ja nopeasti touhu näytti hoituvan kaikista kommelluksistamme huolimatta. Etukäteen tehty tilaus noudettiin satama-alueella sijaitsevasta liikkeestä maksuvahvistusta vastaan (Cave! Maksu kannattaa suorittaa noin vk aikaisemmin, että se ehtii rekisteröityä liikkeelle. Pelkkä maksuvahvistus ei siis kelpaa todistukseksi maksusta, vaan rahojen täytyy myös näkyä kaupan järjestelmissä.) ja lastattiin autoon. Laivan pre-orderista tilatut tuotteet sen sijaan poimittiin kyytiin juuri ennen laivaan ajamista satama-alueella. Näppärää!

Touhuun kuluneesta ajasta sen verran, että aikaa mantereen liikkeessä kului pakkausaika mukaan laskettuna noin 30-40min ja laivan preorderissa tulee olla paikalla viimeistään tunti ennen laivan lähtöä. Meidän seurueemme tapauksessa pojat saapuivat Tallinnaan samalla laivalla meidän kanssamme eli klo 7.30 Helsingistä lähteneellä laivalla (perillä 9.30) ja palasivat Suomeen Tallinnasta klo 13.30 lähteneellä laivalla. Tuossa ajassa he noutivat etukäteen tilatut juomat kahdesta mantereen liikkeestä sekä laivan preorderista ja kävivät Tallinnassa syömässä.

IMG_4618
IMG_4568
IMG_4557
IMG_4586

Saa nähdä, mikä on Viron viinarallin tilanne vajaan parin vuoden päästä, kun juhlajuomien ostaminen on meille ajankohtaista. Viron alkoholivero nousee nimittäin ensimmäisen pykälänsä tulevassa heinäkuussa, ja parissa vuodessa se ehtii nousta monta kertaa lisää. Ehkä meidän häidemme alla pääsemme matkalle Riikaan - mahdolliseen suomalaisten tulevaisuuden viinaparatiisiin?


♥ Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti