keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Ensimmäinen koehääkakku

Minulla on kunnianhimoinen unelma omatekoisesta hääkakusta. Unelmani ei tosin ole lähtenyt lainkaan itsetekemisen riemusta vaan puhtaasti säästösyistä, koska komeat hääkakut ovat todella arvokkaita (useita satoja euroja), eikä meidän budjettimme veny monen sadan euron kakkuun, joka ei oikeastaan ole meille edes kovin tärkeä.

IMG_4785
IMG_4772

Unelmissani kakkumme on kolmikerroksinen, korkea ja pelkistetyn valkoinen kuorrutekakku, jonka päällä on personoitu kakunkoriste ja yhtä tai kahta kerrosväliä koristaa vihreä kasvinoksa, eikä mitään muuta. Yksinkertaisuus on kultaa tässäkin asiassa, mutta näyttävyyttä (=korkeutta) kakulle silti kaipaisin. Makumaailmassa fiilistelen suklaata, vadelmaa ja valkosuklaata, joista maitosuklaa/kaakao saisi roolia kakkupohjassa ja vadelma ja valkosuklaa kakun kerrosväleihin tulevissa moussetäytteissä. Viimeiseksi koko komeus kuorrutettaisiin puhtaanvalkoisella voi-tomusokerikreemillä ja mahdollisesti käsiteltäisiin ikäänkuin rapatun näköiseksi. Esiteltyäni näkö- ja makuvisioni Jarkolle, hän oli idean tasolla täysillä mukana, mutta toteutus jää kuulemma täysin minun vastuulleni. Challenge accepted ;)

Koska kyseessä on eeppinen projekti, jonka vertaista en ole ikinä kokeillut, vaaditaan testileipomista. Pari viikkoa sitten eräänä iltana leipaisin töiden jälkeen hääkakkumme ensimmäisen koekakun. Netin kakkublogeista opiskelemalla ja eri lähteiden tietoa opiskelemalla olen oppinut, että kerroskakun pohjan kannattaa olla hiukan rasvainen, koska raskaampi kakkupohja kestää kakun painon paremmin kuin hentoinen perussokerikakkupohja. Tämä ajatus mielessäni valitsin koekakku nro 1:n pohjareseptikseni Painted By Cakes -blogin suklaisen kerroskakkupohjan. Toteutin ohjeen yksinkertaisella annoksella muistakseni 26cm vuokaan. Valkosuklaamoussen valmistin Kakkumonsterin ohjeella ja vadelmamoussen Kotileipuri Lillin reseptillä. Valmis, täytetty kakku hyytyi ja pakastui (näin voi pelata aikaa hääviikolla tekemällä kakut etukäteen) pakkasessa pari viikkoa ennen sulatusta ja tarjoilua.

IMG_4782

Kuinka minun ja kakkuprojektini sitten kävi?

♥ Kakkupohjan osalta tarvitaan hiontaa, koska alimitoitin taikinan määrän. Olisin tarvinnut suureen vuokaani suuremman annoksen taikinaa, koska nykyisellä annoksella pohja jäi kypsyessään melko lättänäksi enkä saanut pohjaa leikattua suunnittelemaani kahteen kerrosväliin. Aluksi pohjaa leikatessani olin myös kauhuissani pohjan koostumuksen kovuudesta, mutta valmiissa kostutetussa kakussa pohja oli oikein mainio, eli alkupaniikissa suunnittelemani pohjareseptin vaihto menee sittenkin vielä uudelleenharkintaan.

♥ Moussejen osalta testi oli menestys. Kumpikin mousse oli erittäin maukasta, hyytyi hyvin ja oli helppo valmistaa. Hiukan kuitenkin kuumottelen valkosuklaan käyttöä lopullisessa hääkakkumoussessa, koska olen aiemmin saanut moussevaahdon useasti juoksettumaan sulaa suklaata lisätessäni. Ihan vain stressiä vähentääkseni saattaa siis olla, että suunnitelma valkosuklaamoussesta muuttuu vielä ennen häitä vaniljamousseksi. Koska kakkupohjani jäi lättänäksi ja pystyin leikkaamaan kakkuun ainoastaan yhden kerrosvälin, jouduin ymppäämään molemmat kuorruteet (tein kumpaakin vain puolet ohjeiden määrästä) samaan kerrosväliin, mutta onneksi maut eivät lainkaan riidelleet keskenään.

IMG_4788

Mitä opin testikakusta nro 1?
 • Pohjaa tarvitaan paljon, kun vuoka on iso!
 • Valkosuklaa on vähän riski
 • Vadelmamousse on timanttista
 • Maito on hyvä kostute kakulle ja sitä saa laittaa melko rohkeasti
 • Täytetty kakku säilyy mainiosti pakkasessa parikin viikkoa ja sulaa noin vuorokaudessa jääkaapissa

Ensimmäisen kakun jälkeen fiilikset ovat hyvät. Tästä tulee vielä hyvä! Ja jos ei tule, ei sekään ole niin vakavaa, koska kyseessä on vain kakku.


♥ Krista

8 kommenttia:

 1. Ihmeesti alkoi heti tehdä mieli kakkua... :D Olen itse asiassa aikaisemmin etsiskellyt reseptiä suklaa- ja mansikkamoussetäytteiseen kakkuun, mutta en ole löytänyt. Enpäs ole hoksannut, että eri reseptejä voisi yhdistellä, joten kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah, kas kummaa :D Minä yritn myös aluksi etsiä yhtä täydellistä reseptiä, mutta kun sopivaa ei löytynyt, aloin koota kakkuamme erillisistä ohjeista :)

   Poista
 2. Ihan törkeen eeppistä tehdä oma hääkakku! Saat kyllä propsit edes yrittämisestä. Toivottavasti tulee todella hyvä, siltä ainakin kuulostaa!!(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Mahtava kommentti! Törkeän eeppinen kuvaa kyllä tätä yritystä :D Onneksi ei ole stressiä aiheesta.

   Poista
 3. Olen myös pohtinut hääkakun leipomista itse. Siinä säästäisi todella ison summan ja saisi leivottua kakkuun sisälle paljon tunnearvoa, rakkautta ja persoonallisuutta (ja juuri ne maut, joista tykkää). Ihana siis seurata teidän kakkuprosessia! Ja hyvä tietää, että pakastaminenkin olisi mahdollista, helpottaisi viimeisten päivien stressiä kovasti :D
  Pisteet myös minulta eeppisestä kerroskakkuhaaveesta, toivon paljon menestystä sen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nuo ovat syitä, miksi itsekin lämpenin ajatukselle omatekoisesta kakusta. Merkittävimpänä tekijänä meillä tosin kylmästi raha, koska mieluiten antaisin kakkuvaivan jollekulle muulle, mutta satoja euroja en vastuunsiirrosta ole valmis kuitenkaan maksamaan. Mikäli teidän kakkuprojekti etenee johonkin suuntaan/suunnitelmaan, kerro ehdottomasti minullekin. olen utelias omatekoisten hääkakkusuunnitelmien suhteen! :)

   Kiitos paljon onnentoivotuksista! Niitä hyvin todennäköisesti tarvitaan ':D

   Poista
 4. Jos superhyvää suklaapohjaa haluaa, niin suosittelen kokeilemaan myös https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-meheva-suklaakakkupohja/, ihan törkeän hyvä!

  Mulla on ajatuksissa myös tehdä hääkakut itse. Rakastan mousse ja juustokakkujen tekoa, ja meinasinkin toteuttaa hääkakkubuffetin itse tehden. Varmaan pitää myös tehdä ihan täytekakkua niitä varten, jotka eivät juustokakuista välitä, ja meinasin koeleipoa myös jotain tuosta linkkaamastani pohjasta.

  Helpottava seikkahan on oikeasti se, että kakut voi tehdä etukäteen ja pakastaa, eikä tarvii hääviikolla stressissa leipoa yömyöhään. Meillä Sulho on tämän mun leivontaidean kuullessaan moneen kertaan miettinyt että missä välissä meinasin ehtiä leipomaan, häntä vähän huolestuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, kiitos paljon linkkauksesta, koska pohja nimenomaan on ollut kysymysmerkkilistalla, kun ensimmäinen testikierros ei antanut täysin mieleistä tulosta. Kiitos!

   Meillä kans Jarkko on hiukan pelokas mun kakkuajatuksen suhteen juuri tuon stressiasian takia, mutta itse olen levollinen. Kakut voi tosiaan pakastaa etukäteen ja vaan sulattaa hääpäiväksi. Lisäksi minulla on hääkakkuun sen verran löyhä suhtautuminen, että jos menee pieleen, niin sitten menee ja silloin ollaan ilman kakkua (tai yritetään hälyyttää ystäviä auttamaan) :D

   Poista