keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Hääblogit Facebookissa - uusi kanava saada vertaistukea ja löytää uusia blogeja

Facebook on erilaisten ryhmien luvattu valtakunta. Itse kuulun häiden osalta useampaan hääkirppariryhmään ja tietysti Häät 2019 -ryhmään, jonka jäsenmäärä kasvaa hitaan varmasti. Viime helmikuussa, kun itse taisin ryhmään liittyä, meitä jäseniä oli ehkä noin 100, kun tällä hetkellä jäseniä on jo yli 1000. Hauskaa, häämme lähestyvät! Tällä hetkellä kosittaville vuosi 2019 taitaa itse asiassa olla ensisijainen häävuosivalinta, koska vuodelle 2018 alkaa tulla kiire ainakin, mikäli mielii juhlia kesähäitä. Varma merkki vuoden 2019 lähestymisestä on myös se, että noin kuukausi sitten Facebook mainosti minulle tuoretta Häät 2020 -ryhmää, jossa oli vasta ihan muutama jäsen. Me vuoden 2019 parit emme enää olekaan hääjunioreita. ♥

Minun ei kuitenkaan pitänyt puhua hääryhmistä yleisesti, vaan Facebookin tuoreesta Hääblogit-ryhmästä, jonka Enää ei voi vaihtaa -blogin Sande perusti viime viikolla. Häät 201X ryhmissä on hyvin tarjolla inspiraatiota, vinkkejä ja vertaistukea häiden järjestämiseen, kun taas uuden hääblogien maailmaan keskittyvän ryhmän on tarkoitus tarjota tukea ja inspiraatiota erityisesti bloggaamiseen, uusien blogien löytämiseen ja kaikkeen häihin sekä häistä bloggaamiseen liittyvissä asioissa. Tätä ainakin itse toivon ryhmältä. Että olisi paikka, jossa olisi paljon hääblogeja ja hääbloggaajia samassa kasassa ja olisi mahdollista jakaa, kysyä, ihmetellä ja miettiä asioita yhdessä.

Hääblogit facebookissa

Ryhmään liittyäkseen ei tarvitse olla hääbloggaaja tai edes menossa naimisiin, vaan mukaan saa liittyä aivan kuka vain, jota kiinnostaa uusien hääblogien löytäminen tai häistä tai bloggaamisesta puhuminen. Ryhmä hakee vielä luonnollisesti muotoaan, koska vasta himpun yli viikon ikään ehtinyt ryhmä on melko juniori vielä, mutta toivon ryhmälle ainoastaan kaikkea hyvää, koska idea on minusta loistava. Kuten olen aiemminkin sanonut, hääblogimaailma on minusta ihanan ystävällinen ja kiltti vertaistuen mekka. Minusta hääblogien oma faceryhmä on mahdollisuus tiivistää hääbloggaajia entisestään, koska blogien kommenttikenttien ulkopuolella on mahdollista puida laajemman joukon kesken esim. teknisiä ongelmia tai muita hääblogien behind the scenes -juttuja, jotka liittyvät olennaisesti bloggaamiseen, mutta eivät ole välttämättä lukijoiden näkökulmasta kiinnostavia.

Pidetään hääblogimaailma kaikille mukavana hattarana - toisia mollaaville tai toisten valintoja ikävästi arvosteleville jutuille ei siis ole tilaa faceryhmässäkään - mutta inspiroivalle keskustelulla ja uusien blogien löytämiselle sitäkin enemmän. Tehdään tästä hyvä juttu! Minä niin kovasti ainakin haluaisin. Tervetuloa!

Tässä vielä uusiksi linkki ryhmään.


♥ Krista

2 kommenttia:

  1. Tämä ryhmä on kyllä ihan loistava juttu. :) Odotan varsinkin sellaista yhteisöllisyyttä, inspiraatiota ja yhteistä fiilistelyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä toivon täsmälleen samoja juttuja! Toivon todella, että saadaan ryhmä lähtemänään sopivasti lentoon :)

      Poista