torstai 21. joulukuuta 2017

Meidän joulu

Olemme viettäneet parisuhteemme aikaisista jouluista vain ensimmäisen erillään kumpikin omien perheidemme tykönä. Sen jälkeen asuimme jo yhdessä ja joulun viettäminen erillään tuntui vain kaikkiaan väärältä. Minä haluan olla jouluna rakkaani kanssa yhdessä. Tunne oli niin vahva, että alunperin ikävä ajatus joulunvietosta poissa oman perheen luotakin tuntui siedettävältä hinnalta, jos saisimme nauttia joulun taiasta yhdessä.

Meidän onnemme on, että olemme molemmat Kuopion tyttöjä ja poikia. Kun matkaamme joulunviettoon kotikonnuille, olemme automaattisesti saman kaupungin sisällä, ja itse asiassa vanhempiemme kotien välillä on vain 3,5 kilometriä väliä. Ensimmäisen seurusteluvuoden aikana tuo 3,5 kilometriä tuli hyvin tutuksi, kun kuljimme vuoroin kylässä toisen kotona. Meidän kohdallamme täydellinen joulujärjestely löytyi siis nopeasti, koska välimatkat ovat lyhyitä: vietämme aaton toisen perheen luona ja joulupäivä kuuluu toisen perheelle.

Aloittaessamme vuorottelun, Jarkko otti ensimmäisen aattona poissa kotoa -vuoron, mikä merkitsi minulle todella paljon. Vaikka päätös yhteisestä joulusta oli molemmille mieluinen, oli ainakin minulle iso askel ajatella viettävänsä joulu poissa kotoa, joten olin kiitollinen, kun Jarkko antoi minulle vuoden lisäaikaa sulatella asiaa. Olin haljeta rakkaudesta ja myös ylpeydestä, kun pääsin ensi kertaa viettämään joulua kaikkien minulle rakkaiden ihmisten kanssa, myös poikaystäväni.

IMG_2811

Meille vuorottelusysteemimme on ollut toistaiseksi täydellinen ratkaisu. Jouluaaton ja -päivän taika on hieman erilaista, mutta kummassakin on puolensa, joten kummankin perheen kanssa tulee vietettyä joulua joka vuosi. Aatto on tottakai odotettu juhlapäivä täynnä juhlavaa jännitystä, mutta joulupäivänä on usein aattoa rennompi tunnelma täynnä huoletonta yhdessäoloa, eikä päivään liity juhlaruokailun paineita tai pakollisia hautavierailuja.

Minusta on ollut aivan ihanaa päästä mukaan Jarkon perheen joulunviettoon ja näkemään toisen perheen jouluperinteiden sisään. Päätös viettää joulut yhdessä perheidemme luona hiukan hypäten on ehdottomasti ollut hyvä päätös. Tänä jouluna vietämmekin aaton taas minun perheeni kanssa ja joulupäivä on omistettu Jarkon perheelle.

Teen vielä tämän viikon ajan sijaisuutta viime kesän kesätyöpaikassani, mikä on pitänyt minut kiireisenä, ja lähdemme perjantaina Kuopioon, jossa bloggaaminen on tyypillisesti jäänyt melko vähälle, joten on olemassa riski, että en ehdi tulla erillisiä jouluterveisiä blogiin jättämään. Siispä varmuuden vuoksi,


♥ OIKEIN HYVÄÄ  JA RAKKAUDENTÄYTEISTÄ JOULUA KAIKILLE! ♥


23722528_10155909972858057_8809577900445198025_n

Tämä postaus oli osa Varpublogien joulukalenteria, luukku numero 21. Kannattaa käydä kurkkaamassa kanssabloggaajien jo menneet luukut ja seurata, mitä kolmeen jäljellä olevaan luukkuun vielä mahtuu, koska enää kolme yötä jouluun on!

Ps. En kestä, kuinka söppänä tuo joulukalenterikuva ja koko Varpujen joulukalenteri visuaaliselta ilmeeltään on ♥

Psps. Kuvassa me viettämässä yhteisiä pikkujouluja meidän ekana seurusteluvuonna v. 2011.


♥ Krista

15 kommenttia:

 1. Hyvää ja iloista joulua myös sinulle! :) Voi kun mekin olsimme voineet viettää joulua aina tasaspuolisesti molempien perheiden kanssa... Tuo 550 kilometrin välimatka perheiden välillä vain on melkoisen haastava. Tähän asti on ollut ihan sula mahdottomuus ehtiä lyhyiden joulupyhien aikana kumpaankin paikkaan, koska olemme liikkuneet julkisilla. Tämä vuosi on kuitenkin ensimmäinen poikkeus, koska saamme huomenna noutaa liikkeestä ensimmäisen ihka oman automme (!!!) ja pääsemme muutaman ylimääräisen lomapäivän turvin vierailemaan sekä pohjoisessa että etelässä. Se kylläkin tarkoittaa reilua seitsemää tuntia ajamista joulupäivänä, mutta olemme silti asiasta aika innoissamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh 550km on hiukan kiusallisen pitkä matka seilattavaksi useaan kertaan joulun aikana. Mutta uuden auton innolla se varmasti sujuu! :D Ja onhan se tosi ihanaa ehtiä nähdä kummankin perhettä ja omaa puolisoa joulunaikaan. Toivottavasti teillä oli mukava joulu ja pitkä ajomatka sujui turvallisesti! Niin ja onnea ekasta omasta autosta!

   Poista
 2. Kuulostaa oikein toimivalta ratkaisulta. Itselle on myös tärkeää, että saan viettää joulun yhdessä poikaystävän kanssa mutta samalla haluaisin myös olla lapsuudenkodissani perheen kanssa. Ratkaisimme tänä vuonna asian samalla tavalla kuin te, joulun olemme minun perheeni kanssa ja joulupäiväaamuna matkustamme poikaystävän perheen luokse. Tosin välimatkaa perheidemme välillä on 150 km,mutta ei sekään liian suuri ongelma ole. Tärkeintä on, että molemmat joustavat ja, että joulun aikana ehtii viettää aikaa molemmissa perheissä.
  Ihanaa joulua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on ihanuudessaan myös haastavaa aikaa, koska tottakai haluaisi olla kaikkien rakkaiden kanssa, mutta sitten rakkailla onkin omia rakkaita, joiden kanssa he haluaisivat ehtiä myös olla ja joulunaika on kuitenkin kovin lyhyt. Todellakin tarvitaan kykyä joustaa ja tehdä kompromisseja ilman joulukiukkua :D Hyvä, että löysitte teille mieluisan ratkaisun ja 150km on onneksi vielä aika siedettävä ajomatka, vaikka tottakai kaikki ajoaika on pois jouluöllöttelystä :D Mutta oli varmaan sen väärti, että saitte olla yhdessä ja nähdä kummankin perhettä jouluna.

   Kiitos paljon jouluntoivotuksista. Toivottavasti teillä oli myös hyvä ja rentouttuva joulu!

   Poista
 3. Meillä on samanlainen ratkaisu jouluksi: aatto Visan vanhemmille ja joulupäivänä ajelemme minun vanhempieni luokse. Toimii hyvin!

  Aivan mahtavaa joulua ja muista, kohta meidän häävuotemme on ensi vuonna!! 😍❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii meidän häävuosi on tosiaankin ihan pian ja me päästään ihan pian jo varaamaan kirkkoakin, koska helmikuu koittaa pian!!

   Tuo on minusta tosi näppärä ratkaisu, jos läheiset vain asuvat niin lähekkäin, että ajomatka on siedettävä. En halua edes ajatella, miten vaikeaa olisi päättää, mitä tehdä jouluna, jos perheemme eivät asuisi samassa kaupungissa... Toivottavasti vietitte mahtavan joulun!

   Poista
 4. Söpö kuva! :) Aika ihana että asuitte noin lähellä ja oli kätevää vuorotella. Me ollaan oltu suurin osa jouluista minun vanhemmillani, mutta usein J:n vanhemmat ovat myös olleet siellä.

  Mukavaa Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah kiitos, niin minustakin :D Te olette vieneet joulunvieton jo seuraavalle asteelle! Molempien perheet samassa paikassa aattona. Se kuulostaa minulta tosi ihanalta ratkaisulta, mutta vaatii tietysti sen, että perheet tulevat hyvin toimeen, että kaikilla on jouluna rento olo eikä kenenkään tarvitse jäkittää. Tuo ratkaisu kuulostaa minusta tosi hyvältä :)

   Kiitos jouluntoivotuksista! Toivottavasti teidän joulu meni myös mukavasti.

   Poista
 5. Kuulostaa hyvältä ja teidän näköiseltä ratkaisulta. Ihanaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tämä on kyllä ollut oikein toimiva ratkaisu. Kiitos paljon ja sitä samaa! Joulu ei lopu!

   Poista
 6. Onnea! Blogisi on mukana Vuoden Hääblogi 2018 -finaalissa! Käythän lukemassa finalistien ohjeet osoitteesta https://lovemedo.fi/entry/vuoden-haeaeblogit-2018 ja nappaa blogiisi Vuoden Hääblogi 2018 -finalistien tunnistebanneri, joka kannustaa lukijoitasi äänestämään blogiasi Vuoden hääblogiksi! Mikäli haluat osallistua Hääbloggaajien miittiin 21.1.2018 Kaapelitehtaalla Love me do -häämessujen yhteydessä, laitathan meille meiliä osoitteeseen fanny@lovemedo.fi otsikolla Hääblogimiitti 8.1.2018 mennessä. Ohh the fun we're gonna have!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi!! Kiitos tiedosta (luin uutisen täältä jo varhain, mutta ehdin vastata vasta nyt) ja huh miten ihana yllätys!! Palaan asiaan sähköpostitse lähiaikoina.

   Poista
 7. Minä luin tämän tekstisi vasta nyt, kun joulu on mennyt muissa puuhissa ja tajusin, että oma tekstini on lähes vastine tälle tekstillesi. :) Meillä siis juuri poikkeava systeemi jouluna. Teillä kyllä on ihanan helppoa, kun vanhemmat asuvat noin lähekkäin! Vaikka varmasti on joutunut luopumaan jostakin, kun vuorottelee, ei kuitenkaan tarvitse esim. joulupäivänä istua tuntikausia autossa, kuten jotkut kuuluvat tekevän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luin tekstisi ja minusta on virkistävää, etä ihmiset tekevät omat ratkaisunsa, jotka tuntuvat juuri heistä hyvältä. Pisteet tekstistä ja omista jouluvalinnoista teille :)

   Meillä meidän systeemi on muotoutunut ja pyörinyt tosi sujuvasti, koska perheemme asuvat näppärän siirtymismatkan päässä. En halua edes ajatella, millainen solmu joulutilanne voisi olla, jos matkaa kotien välillä olisi vaikka 500km.... Yh...

   Poista
 8. Oi niitä aikoja, kun monena vuonna vietimme joulun omien perheidemme kanssa ja näimme vasta uutena vuotena. Olimme mmummulassa ja poikaystäväni kotonaan ja matkaa välissä oöi 250km. Tuntuu nyt hurjalta, miten tuon pystyi edes olemaan, kun viimeisimmät joulut olemme olleet erossa vain aattona. Molempien vanhemmat asuvat samassa kaupungissa, mutta kotien välissä on iso järvi. Eli matkaa tulee 20min autolla teitä pitkin. Vietämme edelleen aaton erillään, mutta heti joulupäivänä poikaystäväni tulee meille yöksi ja minä menen vastaavasti heille tapanina. Ja uuteen vuoteen asti sitten liikutaan jomman kumman vanhempien nurkissa. Välillä jopa loppiaiseen asti, riippuen vapaista.

  VastaaPoista