torstai 4. tammikuuta 2018

Häiden to do -lista alkuvuodelle 2018

Vuosi on vaihtunut uuteen ja olemme palanneet Kiovasta kotiin. Reissu oli aivan uskomattoman ihana ja rentouttava, mutta ihanaa oli myös palata takaisin omaan kotiin ja Suomeen. Kirjoitan reissusta myöhemmin lisää, koska Kiova oli meidän kummankin yllätykseksi erittäin mukava matkakohde, jota voimme todellakin suositella pariskunnille ja jopa vastavihityille minihäämatkakohteeksi. Mutta Kiovasta lisää tulevaisuudessa, koska nyt on aika kääntää katse hetkeksi alkuvuoden hääsuunnitteluun.

Ajanlaskun taituttua vuoteen 2018, on meidän ja kaikkien muidenkin vuonna 2019 häitään juhlivien parien viimeistään syytä heittää syrjään hääsuunnitteluun liittynyt pieni nolous. Emme ole enää suunnittelemassa vuoden X häitä, vaan me suunnittelemme ensi vuonna juhlittavia häitämme. Tuntuu mahtavalta sanoa noin. ♥ Onnea tottakai myös kaikille vuoden 2018 hääpareille - tämä vuosi on teidän!

Koska häitämme juhlitaan jo alkuvuodesta 2019, aion laskea meidän häävuotemme starttaavan ensi kuussa, kun häihin on aikaa vuosi ja saamme varata kirkon. Hassua ajatella, että alunperin kahden vuoden hääsuunnittelu- ja -säästöajastamme on kulunut jo puolet, ja jäljelllä on enää se todennäköisesti nopeammin menevä ja konkreettisempi puolikas. Olemmekin hahmotelleet alkuvuodelle konkreettista to do -listaa, koska moni tärkeä asia odottaa hoitamistaan.

IMG_0350

♥ Kaasojen ja bestmanien tapaaminen
Olen suunnitellut helmi-maaliskuulle pieniä illanistujaisia, joissa kaksi toisilleen tuntematonta kaasoani ja Jarkon heille tuntematon bestman tapaisivat. Ajatuksissani ohjelmaan kuuluisi skumppaa, pientä syötävää ja toivottavasti rentoa tutustumista niin, että hääseurue saisi pientä tuntumaa toisistaan jo häävuoden alkumetreillä. Luonnollisesti myös häistä puhuttaisiin, mutta rennosti fiiliksen mukaan, koska meillä ei ole vielä mikään kiire käydä mitään läpi. Tärkeintä meille olisi, että kaasot ja bestmanit näkisivät toisensa jo varhaisessa vaiheessa niin, että vuoden aikana touhu saataisiin rennon jouhevaksi.

♥ Valokuvaajan varaaminen
Asia, jota olemme selkeästi vain viivytelleet. Meillä on ajatuksia häidemme valokuvaajasta, mutta pitäisi saada aikaiseksi laitettua hänelle viestiä. Tammi-helmikuun heiniä ehdottomasti.

♥ Juhlapaikkaan tutustuminen
Varasimme juhlapaikkamme helmikuussa 2017, jolloin kaikki hääsuunnittelussamme oli luonnollisesti vielä levällään. Nyt moni asia on tarkentunut ja vielä useammasta asiasta on hahmotelmia, jotka kaikki vaativat juhlapaikan tarkastelua valveutuneemmin silmin. Onnistuuko suunnittelemamme pöytäjärjestys juhlapaikan pöydillä? Mihin GT-baari sijoitetaan ja miten? Jnejne. Pieniä tarkistettavia asioita on niin paljon, että ne pitäisi laittaa paperille aina, kun jotain pongahtaa mieleen, ettei mitään vain unohdu.

Unelmissani pääsisimme käymään juhlapaikalla niin, että mukana olisivat myös kaasot ja bestman, mutta täytyy katsoa, kuinka tämä aikataulullisesti onnistuu, varsinkin Helsingissä asuvan Sanni-kaasoni osalta. Tavoitteena minulla kuitenkin olisi, että kävisimme juhlapaikalla helmi-maaliskuussa.

♥ Pitopalvelun varaaminen
Pitopalvelun suhteen meillä on suunnitelmia ja keskustelua meneillään, mutta mitään ei ole vielä lyöty varmaksi lukkoon. Lisäksi alkupalasushimme vaatii konkreettisia sopimuksia, joten ruuan osalta meillä on vielä melko iso työ hoidettavanamme. Ruoka on kuitenkin tärkeä osa juhlaa ja haluamme hoitaa kuvion kunnolla, joten pitopalvelun ja sushin varaaminen ovatkin tärkeimpiä tammi-helmikuun tehtäviä.

♥ Kirkon varaaminen
Turun alueella kirkon saa varata tasan vuosi ennen hääpäivää, mikä on minusta hyvä systeemi, joka hiukan hillitsee hulluinta hääkiihkoa. Varsinkin meidän tapauksessamme olen hyvin stressitön kirkon suhteen, koska häämme ovat kiihkeimmän hääsesongin ulkopuolella, eikä vihkikirkkomme kuulu Turun suosituimpien joukkoon. 16.2.2018 meidän täytyy vain soittaa seurakunnan varausnumeroon ja hoitaa asia kuntoon. Voi tietysti olla, että edessä on yllättäviä haasteita, mutta niitä ihmetellään sitten 16. päivä helmikuuta.

♥ Hauskoja, pieniä puuhia
Isojen hoidettavien asioiden lisäksi haluan ujuttaa alkuvuoteen myös pienempiä hääaskareita, kuten GT-baariin toteutuksen suunnittelua, bändin biisilistan hahmottelua, Spotify-soittolistojen luonnostelua, askartelua, häiden ohjelman suunnittelua ja plaseerauksen sommittelua.

--------

Kaikenlaista isoa ja pientä on siis tehtävänä, mutta olen jälleen hääintoa täynnä, joten asioiden hoitaminen on vain mukavaa. Selkeästi vuoden vaihtuminen ja häiden tuntuminen lähemmältä toi taas uutta, entistäkin pirteämpää, vaihdetta hääsuunnitteluun.

Rakkaudella ensi vuoden morsian,

♥ Krista

2 kommenttia:

  1. Niin jännää! Meillä to do -lista on vähän samanlainen, kaasot ja bestmanit tapaavat tämän kuun loppupuolella! :) Nyt ei auta, kun sulkea se Pinterest (tai mistä inspistä on hakenutkaan) ja aloitettava oikeasti häiden järjestäminen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin alunperin myös ajatellut, että tammikuun loppu olisi hyvä aika järkätä kaaso-bestman -tapaaminen, mutta äkisti tammikuu täyttyikin kaikella muulla aktiviteetilla. Onneksi ehtii vielä seuraavassa tai sitäkin seuraavassa kuussa :) Ja niinpä! Jes!

      Poista