lauantai 17. maaliskuuta 2018

Häämatkamietteitä

Jarkko tässä taas vaihteeksi, heips!

Tämän lauantaiaamun kahvit juotiin tulevasta häämatkasta haaveillen ja molempien naamat tiukasti kiinni tablettien näytöillä. Aikaisemminkin oltiin toki jo häämatka-asiaa käsitelty, mutta nyt viime päivinä suunnitelmiin on yhtäkkiä tullut rutkasti lisävauhtia, kun matkakohde alkaa olemaan jo lähes varmuudella lukittuna.

Molemmat meistä rakastaa matkustamista aivan hävyttömän paljon... ja koska itse olen ainakin aivan fiiliksissä tästä suunnitelmasta, on paikallaan tulla julistamaan se hetimmiten tänne bloginkin puolelle!

Olemme siis kokoajan ajatelleet, että tekisimme mahdollisuuksien mukaan peräti kaksi häämatkaa tai kuherruskuukautta tai miksi sitä nyt kutsutaankaan. Ensimmäinen ja lyhytkestoisempi matka tulisi välittömästi hääviikonlopun jälkeen katkaisemaan arjen hetkeksi, jotta pääsemme hääruljanssin päätteeksi rentoutumaan. Toinen matka tulisi myöhemmin määrittelemättömänä ajankohtana ja matkakohde olisi todennäköisesti hieman kauempana.

IMG_8843 (2)

Nyt aion käsitellä siis tätä ensimmäistä matkaa, joka luonnollisesti on ajankohtaisempi ja alkaa kohta kolkuttelemaan ovella. Lentojen ja hotellien suhteen aikainen lintu nappaa yleensä madon ja hinnat ovat hyvissä ajoin varattuina rutkasti halvempia.

Haasteina matkalle ovat talvinen ajankohta ja alhaisempi budjetti. Yhtälö ei mairittele suurinta osaa Euroopan kohteista, mutta sitten taas kovin kauas ei tekisi mieli lähteä, koska kyseessä on pikaloma. Etelä-Euroopan talvet ovat kohtalaisen ankeita verrattuna kesäisimpiin keleihin, joten alustavasti pohdiskelimme, että menisimme vaikkapa Islantiin. Siellä sentään on rehellisesti talvi ja onhan Islannissa oma eksotiikkansakin, joka kiinnostaa meitä molempia.

Mutta sitten muistin keskustelun, jonka kävimme vuodenvaihteen Ukrainan matkan jälkeen. Kysyin Kristalta, että mihin maahan hän menisi seuraavaksi, jos hän saisi mielivaltaisesti päättää.

Dubai ja Arabiemiraatit, kuului vastaus.

Dubai. Mielikuvissani rikkaat arabimiehet päristelevät menemään upeilla urheiluautoillaan ja turistit istuvat kamelin selkään aavikkoretkelle. Rikkaat seurapiiriherrat ja -neitoset menevät shoppailemaan ja räpsimään selfiekepeillä kuvia itsestään luksushotellien uima-altailla. Arabimaat kyllä kiinnostaisivat itseänikin, mutta että juuri Dubai. Hmm.

IMG_8858 (2)

Mutta siinäpä se! Toisaalta mielikuva on juurikin täydellinen häiden jälkeiseen rentoutumiseen. Pitkät hiekkarannat ja uskomattoman mahtipontinen siluetti kiiltävine pilvenpiirtäjineen. Totaalinen turistikokemus muslimimaassa, joka on erittäin turvallinen, tasapainoinen ja mikä parasta: siellä on KESÄ ja aivan järkyttävän lämmin ilmasto ihan helmikuussakin.

Loppujen lopuksi dubaikärpäsen purema paheni itsellänikin siihen pisteeseen, että lupaan olla juuri se turisti, joka heiluu selfiekepin kanssa uima-altaalla martini toisessa kädessään ja ratsastelee kameleilla hiekkarannoilla. Hintalaatusuhde esimerkiksi hotellien suhteen oli huomattavasti mainitsemaani Islantia parempi, joten käytännössä olemme jo oikeastaan päättäneet.

Burj Khalifa ja palmusaaret, täältä tullaan! Olemme jo lyhyessä ajassa ehtineet tutustua Dubain kohteisiin ja Emiraattien kulttuuriin ja tapoihin, joten nyt sitten enää vaan uusimaan ensi vuoden keväällä vanhentuvat passit, jotta pystymme varaamaan lennot ja hotellit ilman ikäviä vastoinkäymisiä.

Passit tuleekin sitten taas uusia Dubain reissun jälkeen, kun sukunimet vaihtuvat, mutta minkäs teet. Se on vain pienen pieni harmi uudesta ja hienosta nimestä.

♥ Jarkko

PS. Dubai-vinkkejä ja -kokemuksia otetaan mieluusti vastaan!

PPS. Lopuksi käytän hyväkseni matkustusaiheista kirjoitusta lisätäkseni vielä muutaman kuvan meidän aikaisemmista matkoista!

IMG_0831
IMG_1560
IMG_7304
IMG_0448
IMG_8799
IMG_1640
IMG_1738
IMG_0672
IMG_0433
IMG_8875

7 kommenttia:

 1. Dubai on kyllä varmasti loistava häämatka kohde: lämmin ja romanttinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ainoa harmi ovat vain tiukat säännöt julkisilla paikoilla hempeilystä eli täytyy malttaa pitää sormet irti toisesta aina hotellin ulkopuolella :D Mutta lämpöä ja eksotiikka minä kyllä odotan eniten!

   Poista
 2. Me ainakin viihdyttiin Dubaissa, kun käytiin siellä marraskuussa. Jos vastavihittyinä pystyy pitämään näppinsä erossa toisesta julkisilla paikoilla, on kaupunki mielestäni aivan oivallinen häämatkakohde. :) Kirjoitin siitä marraskuussa oman postauksensakin, käykää lukaisemassa, jos vaikka löytäisitte sieltä jotain mielenkiintoista. Me koluttiin viikon aikana kaupunki päästä päähän, joten se tuli jo mukavasti tutuksi. Kannattaa käydä Al Fahidissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistinkin, että te olitte Dubaissa käyneet. Ainoa harmi kohteessa tosiaan on tuo tiukka suhtautuminen julkiseen hempeilyyn ja alkoholipolitiikka, mutta toisaalta juuri ne tekevät Dubaista sopivalla tavalla hiukan eksoottisen turvallisuudestaan huolimatta. Täytyykin mennä uusiksi lukemaan sinun postaus nyt, kun aihe muuttui äkisti itsellekin ajankohtaiseksi! :D

   Poista
 3. Dubai on ihana!! Haasteena tosiaan tuo, että fyysisesti huomiota kumppanille ei voi näyttää. Rannalla esim kulkee "siveyspoliisi" joka puhaltelee pilliin ja kieltää kaiken kosketuksen ,jonka näkee. Pahimmassa tapauksessa pyytää poistumaan rannalta. Mutta tästä huolimatta huippu matkakohde, jonne ainakin itse haluan vielä uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla tälläisiä kokemuksia! Mitä olen Dubaista lukenut, osa kävijöistä on tykännyt hurjasti ja osalle kaupunki on jäänyt etäiseksi. Me ollaan joka tapauksessa tosi innolla lähdössä ottamaan kaupunkia haltuun ensi helmikuussa! Täytyy kyllä ihan tosisssaan varmaan häiden jälkeen keskittyä, ettei tule söpöiltyä hotellin ulkopuolella :D Olisi vähän turha jännä päätös häämatkalle päätyä Emiraattien vankilaan...

   Poista
  2. Jostain syystä tämä mielikuva on mun mielestä suunnattoman hauska... :D Rannalla piileksii päivystävä ja pilliin puhaltava siveyden sipuli, joka tulee repimään meidät erilleen, jos liian läheisiksi äidytään. Itse olin ajatellut, että siellä on vain ne kanssaihmiset, jotka nostavat äläkän, jos nyt ihan villiksi menisi.

   Poista