keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Häämarssikonsertti Turussa

Tulevan vuoden aikana vihittävät parit nyt kuulolle! Turun Mikaelinkirkossa järjestetään vajaan kahden viikon päästä sunnuntaina 27.5.2018 klo 14 kaikille avoin ja ilmainen häämarssikonsertti, jossa on mahdollista kuulla aidoissa kirkko-olosuhteissa vihkitilaisuuteen sopivaa musiikkia. Mitä olen nyt noin 1,5 vuoden ajan seurannut Turun alueen hääjuttuja, uskoisin, että vuoden 2018 ja alkuvuoden 2019 pareille tämä on ainoa mahdollisuus tutustua häämusiikkiin ennen hääpäivää. Ainakaan omaan silmääni ei ole osunut vuoden ajalle toista konserttia, vaan vuoden häämarssit kuunnellaan kesäsesongin kynnyksellä toukokuussa.

Koska olemme helmikuun 2019 hääpari, aiomme hyödyntää mahdollisuuden osallistua häämusiikkikonserttiin nyt. Arvoimme menemistä jo viime vuonna, mutta silloin päivälle osui jotakin ajankohtaisempaa tekemistä, joten päätimme suosiolla lykätä konserttia seuraavaan vuoteen. Nyt seuraavaa vuotta ei kuitenkaan ennen häitä enää ole (jee!), joten olemme jo hyvissä ajoin merkanneet päivämäärän kalentereihimme talteen.

people-2559371_1920

Konsertti on meille toivon mukaan kivan häätunnelmafiilistelyn lisäksi oikeasti hyödyllinen, koska toistaiseksi meillä on vihkimisen musiikkivalinnoista päätettynä vasta sisääntulomarssi ja sekin huterasti, koska Jarkko ei ole aivan täysillä lämmennyt ehdottamalleni Ruususelle. Aiempiin pohdintoihini häämarssista voi tutustua ssä postauksessa. Minä olen kaikille vaihtoehdoille avoin, mutta täytyy myöntää, että hiukan työtä sulhanen joutuu tekemään häivyttääkseen Prinsessa Ruususen mielestäni. Tai sitten jonkin muun marssin täytyy yllättää ja lumota minut aivan täysin! Vihkitilaisuudessa soitettava virsi tai muu musiikkiesitys ovat meillä vielä täysin auki, samoin kuin poistumismarssi, joten kuunneltavaa riittää.

Toivon häämarssikonsertilta kokemusta marssien kuulemisesta aidossa kirkkoympäristössä, ihanan jylhien urkujen soittamana ja mahdollisuutta yllättyä. Tahtoisin kovasti ihastua häämusiikkiin ja samalla tutustua aivan uusiin kappaleisiin, jotka voisivat saada hyvällä tavalla kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä ja ihan nousemaan kananlihalle. Hihii, niin hauskaa!


♥ Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti