keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Hääjuhlan ohjelma

Hääohjelma on hiukan arveluttava sana, koska samantien sanan kuullessa mieleen nousevat humalaiset morsiamenryöstöt ja kiusalliset koko juhlakansan leikit. Tai näin minulle ainakin käy. Oikeasti hääjuhlan ohjelma pitää kuitenkin sisällään aivan kaiken, mitä päivän aikana tehdään! On tietynlainen aikataulutusta vaativa ohjelmanumero siirtyä kirkolta juhlapaikalle, samoin kuin arvioida, missä vaiheessa päivää ihmiset tarvitsisivat vessatauon ns. oikeasta ohjelmasta. On ohjelmaa - ja on ohjelmaohjelmaa.

Isojen linjojen luomisen lisäksi olemme tähän mennessä heitelleet ilmoille vasta epämääräisiä ajatuksia päivän varsinaisesta ohjelmasta. Jotenkin on tuntunut kauhean vaikealta miettiä, mitä ihan oikeasti toivomme hääjuhlaamme mahdutettavan.

Varmoja ohjelmanumeroita ovat tällä hetkellä:
 • alkumaljat ja niiden yhteydessä yleiset infot
 • ruokailu: alku- ja pääruoka
 • ruokailun taustalla Aura Trion -jousimusiikki (2x45min)
 • bestmanin puhe
 • ystäviemme ukulele-esitys
 • ruokailu: jälkiruoka kakkuineen ja kahvi
 • häävalssi
 • bändin setit, kun bileet alkavat
 • bileet tanssilattialla!
 • gin-baari
 • karkit+muut herkut pöydällä
 • meidän seurusteluajan valokuvajana juhlatilan seinustoilla
 • jonkinlainen yöpala

StockSnap_JYTTZMY9SC

Muutoin (ja oikeastaan noiden sovittujen ohjelmien sisälläkin moni asia) on vielä täysin auki. Yllätyin kavereidemme häissä viime syyskuussa, kun tykästyin hääjuhlan aikana leikittyihin leikkeihin, joten jonkinlaisia matalan kynnyksen leikkejä olisi kiva sisällyttää juhlaan. Mutta millaisia, miten paljon ja mihin kohtaan iltaa? Samoin jonkinlainen pöydissä työstettävä ystäväkirja/bingo/tietovisa olisi hyvä ratkaisu luomaan keskustelua ja paikkaamaan potentiaalisesti kiusallisia hetkiä pöytäkunnissa. Näiden suhteen haasteena olisi luoda meidännäköinen paperiohjelma, josta olisi siivottu meidän makuun liian kliseiset jutut. Photoboothille Jarkko antoi alkuun jo pakit liian läpikäytetyn idean vuoksi, mutta totuus on, että polaroid-kuvat olisivat juuri meille sopiva juttu, joten ajatus on palautettu harkintaan. Mutta miten käytännön toteutus niin, että mukana olisi joku meille ominainen juttu? 

Toisen kaason suunnasta tuli myös loistava idea kertakäyttökameroista pöytiin, koska Josefinan kuvaaman virallisen materiaalin lisäksi olisi todella hauskaa saada rennompia kuvia suoraan pöydistä. Kameroista ja filmien teettämisestä tulee melko iso menoe, mutta toisaalta kuvista saisi koottua todella hauskan muistokirjan myöhemmille vuosille. Hmmmmm.

Yhtenä vaihtoehtona illan pimentyessä koko juhlakansaa yhdistäväksi aktiviteetiksi olen pohtinut tähtisädetikkujen sytyttämistä ulkona. Idea on kaunis, mutta pelkään, että touhusta tulee tekemällä tehty, jos koko kansa roijataan ulos kylmään iltaan vain tikkujen sytyttämistä varten. Ajatusta tikuille voisi hakea vaikka häävuorokauden vaihtumisesta, jos tikut sytytettäisiin puolen yön maissa, mutta en sitten tiedä.

Isot linjat on helppo päättää, mutta nyt kun pitäisi alkaa oikeasti miettiä tarkkoja suunnitelmia ja toteutuksia, tuntuu tämä vaikealta! Onneksi vielä on hyvin aikaa. Täytynee pohtia asioita Jarkon kanssa jonain päivänä ihan tosissaan ja kenties konsultoida muuta hääporukkaa heidän ideoistaan ja näkemyksistään päivän aikataulujen ja ohjelman suhteen. Kaikesta jahkaamisesta huolimatta on superhauskaa, että viimein voi ihan oikeasti luoda tarkkoja suunnitelmia hääpäivän kulusta!


Krista   

14 kommenttia:

 1. Meilläkin on kovasti pohdittu, mikä on sopiva määrä ohjelmaa päivän aikana. Minä olen runsaan ohjelman kannattaja, joten suunnittelen mieluummin hiukan liikaa tekemistä ja karsin niistä luovasti tarpeen vaatiessa. :D Vaikka onhan se seurustelu ihmisten kanssa mukavaa sekin. Serkkuni häissä oli yhteislaulua, ja sitä en kyllä omiin juhliini halua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ehkä hyvä idea, että kerää takataskuun ideoita, joita voi tarpeen tullen kaivaa, jos tuntuu, että tilaisuus kaipaisi yhtenäistävää ohjelmaa. Yhteislaulut kuulostaa kyllä melko villiltä :D Toisaalta tehän olitte sitsipari, että sehän suorastaan sopisi ;)

   Poista
 2. On kyllä totta että tällaisiakin juttuja täytyy miettiä ihan kunnolla, vaikka häävieraan näkökulmasta päivä vaan soljuu menemään ja asioita tapahtuu :D Jonkinlainen pöytäkuntien tehtävä/kisajuttu olisi kyllä hauska, ja jotain sellaista mekin ollaan mietitty. Voisiko yksi tuollainen tehtävä olla vaikka joku tietynlainen kuva-asetelma tai -aihio, joka pöytäkuntien tulisi muodostaa ja ottaa siitä (polaroid)kuva? Sitten voisi saada photobooth-tyyppisiä hauskoja/rentoja kuvia, mutta ei tarvitsisi olla itse photoboothia :D Hauskaa pohtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieraana on niin näppärää, kun voi vain soljua tai sitten tuhista paikallaan, että tapahtuisipa jotain tai kumpa ei tapahtuisi näin paljon :D Isojen ihmismassojen liikkumisen, syömisen ja rennon jutustelun aikatauluttaminen tuntuu vain hurjan vaikealta. Tuo kuvatehtäväajatus oli kiva. Sitoisi porukkaa yhteen ja jäisi kuvamuisto. Tälläisiä kaikenlaisia ideoita pitäisi juuri keksiä!

   Poista
 3. Hyvä idea Siirillä toi pöytäkuntien kuva-asetelma -juttu! 👍🏼 Olen kuitenkin ohjelman kannalla, koska mulla on usein ollut häissä jopa tylsää, jos hauskaa ohjelmaa ei oo ollenkaan 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kun omille vieraille ei toivoisi tylsiä hetkiä. Ja kun itse yllärikseni tykkäsin kovasti kaverimme häiden erilaisista ohjelmanumeroista. Nyt täytyisi vain jaksaa paneutua asiaan kunnolla ja laittaa ideointi tosissaan käyntiin.

   Poista
 4. Mä haluan ehdottomasti kameroita pöytiin vieraille, jotta juhlasta saadaan myös epävirallisempi räpsyjä. Kertakäyttökameroissa vaan tökki mielestäni kaikki: maksavat, kehitys maksaa, kertakäyttöisyys ällöttää ajatuksena ja ne ovat usein hieman vaikeakäyttöisiä tottumattomalle.

  Olenkin ajatellut seuraavaa ratkaisua: vanhat digipokkarit, joita tuttavapiiristä varmasti löytyy lainaan. Meiltä löytyy jo kotoa pari vanhaa pokkaria ja lisää löytyy varmasti, kun kyselee tutuilta. Sellaiset, joista nyt ei ole niin väliksi, jos vahingossa vaikka tipahtavat juhlahumun tuoksinassa tms. Näitä voisimme sitten sijoittaa pöytiin ohjeiden kera (ohjeet=ottakaa tällä paljon kuvia). Ainakin vielä pidän tätä nerokkaana ideana, katsotaan onnistuuko toteutus oikeasti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, saan pointin. Tuo kertakäyttöisyys on todella iso miinus. Meitä kuitenkin viehättäisi rennoissa kuvissa nimenomaan filmikamera, koska digikamerassa on aina mahdollisuus mennä kurkkimana kuvia etukäteen ja poistaa jopa jokin otos. Filmit ovat ihanan lopullisia. Pystyisiköhän tätä teidän ideaa ja filmikameroita yhdistämään, jos yrittäisi lähipiirsitä keräillä vanhat filmikamerat talteen ja heittäisi ne täysillä filmeillä varustettuina pöytiin?

   Poista
  2. Tuokin on totta, että filmikameroissa on oma hauskuutensa! Jos vain vanhoja filmikameroita ihmisillä vielä on, niin miksipä ei... Luulisi, että niitä ihmisten nurkista vielä löytyy, jos vain toimivat. Kannattaa kuitenkin ennen keräilyä tarkistaa, paljonko filmi nykyään maksaa. Voi nimittäin olla yllättävän kallista, mutta ehkä kuitenkin halvempaa kuin kertiskamerat?

   Poista
  3. Jep niin täytyy tehdä, ettei mene koko idea pieleen turhan tyyriin kehittämisen vuoksi. Jarkolla on kotona filmikamera, josta hän on pari filmillistä kehittänyt kuvia pari vuotta sitten, joten alustava vastaus saattaa löytyä hyvinkin läheltä ;)

   Poista
 5. Itsekin sytyn ajatukselle, että vierailla on mahdollisuus ottaa kuvia polaroid-kameralla, mutta perinteinen photobooth mukahauskoine rekvisiittoineen on itselleni ehdoton no go :D Meidän häihin haluaisin muutamia leikkejä tai muita ohjelmanumeroita, mutta vaikea keksiä, että mitä ne sitten olisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän :D Itsellä myös sellainen pieni vierastus, mutta toisaalta muistan juhlissa parin skumppalasin olleeni itse aivan fiiliksissä photo booth -pisteistä ja höpsöistä maskeista :D Täytyy katsoa, miten päädytään tekemään. Jotenkin vaikea osata ennustaa juhlan ilmapiiriä ja hetkeä, jolloin leikin aika olisi, koska noh, noita asioita vain on vaikea ennustaa etukäteen yli 80 hengen kemuissa.

   Poista
 6. Teidän ohjelma ja ruoka on sellainen, että harmittaa kun en itse pääse vieraaksi! :D Eli kuulostaa ihan loistavalta minun mielestäni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha :D Tuo on paras kommentti mitä voi kuulla eli ollaan oikeilla jäljillä :)

   Poista