torstai 14. kesäkuuta 2018

Häämenun suunnittelukokous pitopalvelun kanssa

Lupasin pitopalvelun valinnastamme kertoneessa postauksessa kertoa ruuan osalta seuraavaksi ensimmäisestä tapaamisestamme pitopalvelun kanssa. Pitopirjon Sami ja Heidi kutsuivat meidät jo ennen minkäänlaisen tarjouspyynnön laatimista juttelemaan ajatuksistamme hääruuan suhteen, mikä on minusta ainoastaan järkevää, koska nyt meille asiakkaina tuli alusta alkaen äärimmäisen huomioitu olo ja pitopalvelu pystyi samantien laskemaan tarjouksen meille oikeasti mieluisista ruuista.

Asioista jutteleminen yhdessä alan ammattilaisen kanssa oli siinäkin mielessä hyvä idea, että Jarkon kanssa meidän tietoutemme suurtalouscateringistä on tasan nolla. Osaamme ruokarakastajina tottakai kertoa, mistä tykkäämme ja mitä toivoisimme, mutta kaikki käytännön pohdinta ja vaihtoehtojen tarjoaminen jäi Samin vastuulle meidän vain nyökytellessä tai pudistellessa päätämme pöydän toisella puolella.

Menuumme lähdettiin heti alusta alkaen hakemaan inspiraatiota alkuruuan pohjalta. Sushi vie ajatukset välittämästi Aasiaan, eikä meillä ollut kiire liueta idästä myöskään pääruuan kohdalla. Pääruuan osalta toivoimme, että ruoka olisi tasapainossa sushin kanssa, mutta että toisaalta se olisi kuitenkin helposti lähestyttävissä myös niille vieraille, jotka alkuruuan kohdalla kavahtaisivat järkytyksestä. Koko juhlan arvokkaan linjan tyyliin sopien toivoimme pääruan olevan kuitenkin edelleen kaukana koko kansan karjalanpaistista.

Häämenu_Pitopirjo

Meidän toiveinamme oli saada tarjous pääruuasta ja muutamasta pääruuan ohessa tarjottavasta salaatista, joiden kautta buffetpöytään saataisiin alkupalojen puuttumisen jälkeenkin hiukan runsasta vaikutelmaa. Pääruuan raaka-aineeksi huhuilimme itse hiukan kanaa tai härkää, joista Samin vinkkauksesta valitsimme juhlavamman härän. Aasiaan härän paahtofilee saatiin liitettyä teriyaki-kastikkeella ja lisukkeiksi tulevilla seesamlohkoperunoilla ja inkiväärimaustetuilla kasviksilla. (Apua, kun tälläisiä kirjoittaa nälkäisenä.) Ultimaattisena lihanirppiksenä ehdin ujosti jo kysellä lihan laadun perään, koska en siedä laisinkaan nitkunatkuja lihassa, mutta huolilleni onneksi vain naurahdettiin hyväntahtoisesti ja todettiin niiden olevan täysin turhia. Lihan laatua ei kuulemma tarvitsisi murehtia.

Päätettyämme pääruuan rungon siirryimme pohtimaan salaatteja. Kerrottuani tykkääväni ceasar-salaatista, Sami ehdotti toiseksi ruokaisaksi salaatiksemme jokirapu-ceasarsalaattia, joka niputtaisi yhteen alkupalojen kalatarjoilua ja pääruokaa. Toiseksi salaattivaihtoehdoksi valitsimme hiukan erikoisemman, mutta kuulemma kovasti kehutun kasvisvaihtoehdon: bulqur-kvinoasalaatin paahdettujen kasvisten ja rucolan kera. Meidän aloitteestamme pääruuan lisukkeena tarjotaan myös saaristolaisleipää, joka kieltämättä rikkoo vahvasti Aasia-linjan, mutta tuo meistä hauskalla tavalla nykyelämämme Turussa osaksi hääruokapöytää.

Pitopirjo_häämenu

Tältä kuulostaa siis meidän häämenumme alkupalasushin jatkoksi. Me olemme itse todella tyytyväisiä yhdessä pitopalvelun kanssa muovaamaamme kokonaisuuteen ja minusta oli myös todella hauskaa olla osana luomassa meidän hääruokalistaamme aivan alusta saakka. Kasvisruokavaihtoehdot meillä on vielä keskustelematta läpi, mutta niiden äärelle tullaan kyllä palaamaan, koska lähipiiristämme löytyy useita kasvissyöjiä, joille haluamme yhtä lailla tarjota ääreisherkullisen hääillallisen.


♥ Krista

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä todella hyvältä menulta! :) Ruoka on yleensä häiden yksi kohokohdista ja musta tuntuu, että te ootte aikalailla nailed it with this menu! :) Tuntuu, että olette tosia aikaisessa tämän asian kanssa? Mä en oo ajatellut ajatellakaan menua ennen, noh, ainakaan ensi talvea! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin hiukan yllätyttiin tästä aikataulusta, mutta toisaalta tuntui luontevalta käydä ensin läpi meidän toiveita ja miettiä mitä oikein haluttaisiin syödä ennen kuin lyötiin mitään lukkoon. Tai siis tuntui helpolta tehdä päätös pitopalvelusta, kun heti alusta asti oli selvää, että hinta on tämä ja koko menu on meidän toiveiden perusteella koottu. Mutta tosiaan itsekin olin alunperin ajatellut, että menua lyötäisiin lukkoon vasta paljon lähempänä häitä :D

   Poista
 2. Kuulostaa herkulliselta! :) Kivaa että yhteistyö pitopalvelun kanssa pelaa noin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin meidänkin mielestä :) Kieltämättä todella kiva, ettei tarvitse ollaan lainkaan huolissaan pitopalvelusta ja kanssakäymisestä heidän kanssaan. Ruoka on kuitenkin iso osa juhlaa!

   Poista
 3. Hyvältä vaikuttaa! Meidän menumme on yhden salaatin ja lämpimän kasvislisukkeen osalta vielä auki, mutta eivätköhän nekin selviä ihan lähipäivinä. Viikon päästä pitää nimittäin olla kaikki hommat vierasmäärää myöten lyötynä lukkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä alkaa olla juhla jo niin lähellä. Ihanaa! :)

   Poista
 4. Ihan mahtavan kuuloinen teidän pitopalvelu! Ja ihanan erilainen menu tulossa, me kun ollaan suunniteltu lähes kotiruoka meininkiä, niin pieni kateellisuus meinaa iskeä 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä kaikkeen pitopalveluun liittyvään :) Perinteisimmissä tarjoiluissa on se ehdoton etu, että kaikki varmasti saavat mahansa täyteen. Hiukan itsellä arveluttaa, että miten esim iäkkäämmät sukulaiset ottavat hiukan erikoisemman ruokatarjoilumme.... ':D

   Poista
 5. Todella maukkaan kuuloinen menu! Ihanaa, että olette valinneet jotain vähän erikoisempaa ja etenkin teidän näköistä. Välillä kun tuntuu, että kaikkialla on vaan juuri sitä koko kansan karjalanpaistia ihan vaan siksi, koska aina ennenkin on ollut:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta meidän menu on siksi juuri niin hauska, että toisaalta se sopii hyvin juhlan teemaan ja alkupalan kanssa linjaan, mutta toisaalta se kuitenkin on melko helposti lähestyttävä :) Ruoka on iso osa juhlaa ja itse arvostan hyvää ruokaa todella paljon, joten meille juuri meidän juhlaan sopivan menun luominen oli aivan ehdoton juttu.

   Poista
 6. Nam kuulostaapa hyvältä! :) Kivasti yhdistelty erilaisia ruokalajeja, jotka kuitenkin varmasti sopivat yhteen oikein hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä! :D Näin minäkin uskon ja kevyt aasia-teema pysyy kuitenkin edelleen yllä.

   Poista