sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Häitä edeltävä yö

Häitä edeltävän yön erossaolo on ollut itselleni yksi ehdottomimmista hääperinteistä. Tahdon viettää viimeisen yöni neitinä kaasojen kanssa kiherrellen ja herätä hääaamuun kutkuttava jännitys vatsanpohjassa, mutta erillään Jarkosta. Olemme alustavaksi aikatauluksi hahmotelleet, että olisimme Jarkon kanssa tahoillamme valmiit potrettikuvia varten noin klo 12 aikoihin. Häitä edeltävästä illasta hääpäivän puoleenpäivään asti olemme siis ikäänkuin omillamme ja vapaita järjestämään kuviomme, miten itse vain tykkäämme.

Omalta osaltani häitä edeltävän yön majoituksen valintaan ja ylipäätään majoitusvaihtoehtojen kartoitukseen vaikuttaa todella moni asia. Tahdon viettää yön yhdessä molempien kaasojeni kanssa, joten majoituspaikan täytyy olla riittävän tilava. Kaasojen lisäksi olen pyytänyt myös valokuvaajanamme toimivaa Josefinaa liittymään meidän morsiusseurueeseemme jo häitä edeltävänä iltana, koska Josen täytyy seuraavana aamuna joka tapauksessa olla varhain paikalla. Meitä tyttöjä on lopulta siis neljän hengen seurue.

Riittävien makuupaikkojen lisäksi toivon tilalta valoa ja viihtyisyyttä. Tahtoisin aloittaa häähumusta nauttimisen jo häitä edeltävänä iltana, joten olisi ihanaa, että tila tuntuisi jollain tapaa erityiseltä. Tämän vuoksi en haluaisi olla kenenkään meidän kotona, vaikka taloudellisesti se toki fiksuin ratkaisu olisikin. Valon määrä on tärkeää hääaamun laittautumisen ja valokuvien takia, koska meikkaaja-kampaajamme Irina tulee hääaamun tukikohtaamme laittamaan meidät kuntoon ja toivoisin jo aamun laittautumisesta kuvamateriaalia. Erityisyyttä toivon myös siinä mielessä, että haluan ehdottomasti pukea hääpuvun ylleni eläinkarvattomassa paikassa, mikä esimerkiksi meillä kotona on Kissen takia aivan sula mahdottomuus.

StockSnap_8G736CHNLE

Hotellihuone oli tottakai ensimmäinen vaihtoehto, jota aloin kartoittaa. Hotellihuoneet ovat minusta Suomessa vain tuhottoman kalliita huoneiden tarjoamaan laatuun nähden! Sieluuni sattuu maksaa +100e persoonattomasta noin 15 neliön kopista. Suurehkon seurueemme kohdalla huoneen täytyisi tietysti myös olla hiukan perushuonetta suurempi, jolloin luonnollisesti myös hinta pompsahtaa ylöspäin (noin 200e/yö). Plussana hotellille olisi ehdottomasti luksuksen tuntu ja hotelliaamupala, joka olisi ihanan huoleton tapa aloittaa hääaamu. Miinuksena persoonattomuus, keskinkertainen hinta-laatu -suhde ja uloskirjautuminen jo klo 12, mikä voi luoda hääaamuun turhaa kiristystä.

Hotellisuunnitelman rinnalla olen tutkaillut AirBnb'n valikoimaa Turussa. AirBnb:sta uupuu hotellin luksus, mutta hinta-laatu -suhde kohtaisivat hotellia paremmin. Lisäksi tilaa olisi käytössä enemmän, koska neljälle hengelle sopivat asunnot ovat kooltaan vähintään kaksioita. Aamupala täytyisi hoitaa luonnollisesti itse ja tila olisi hyvässä ja pahassa hotellia persoonallisempi. Kaikki katsomani vaihtoehdot ovat kuitenkin puhtaasti AirBnb-käytössä olevia asuntoja, eli eivät kenenkään henkilökohtaisia koteja, joten hotellinomainen tunnelma olisi kuitenkin mahdollista saavuttaa.

StockSnap_UIG1GFIPTO

Alan itse tällä hetkellä kallistua yhä enemmän AirBnb:n suuntaan. Hinnallisesti ratkaisuissa ei synny merkittävää eroa, koska AirBnb-kämppä täytyisi myöhäisen huoneluovutusmahdollisuuden uupumisen vuoksi ottaa joka tapauksessa todennäköisesti kahdelle yölle (toinen kaasoni ja hänen poikaystävänsä yöpyisivät sitten hääyön asunnossa), mutta ajatuksena minusta olisi kivempi viettää hääaamu hotellia persoonallisemmassa ja tilavammassa paikassa. Kartoittaminen kuitenkin vielä jatkuu, koska olen tutkinut hotellivaihtoehdot vasta toisella silmällä vilkuillen. Osittain minusta tuntuu, että maksan tälläisiä asioita suunnitellessani aivan tyhjästä, koska tottakai voisimme tyttöjen kanssa yöpyä ihan ilmaiseksi jonkun kotonakin, mutta kun minä vain niin kovasti haluaisin aloittaa spesiaalifiilistelyn jo häiden aattona!

Millaisia ratkaisuja muilla pareilla on häitä edeltävän yön varalle? Olisi tosi mielenkiintoista kuulla!


♥ Krista

9 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo AirBnb, enpä ole ennen ajatellutkaan! Se olisi varmasti hotellia edullisempi ainakin juuri tuossa mielessä, että niissä on sitten yleensä enemmän tilaakin. Minustakin olisi ehdottoman tärkeää viettää edellinen yö erillään, ja mielellään juuri jossain muualla kuin kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen viimeisen puolen vuoden aikana yrittänyt opetella muistamaan airbnb:n yhtenä vaihtoehtona kaikenlaisia majoitusvaihtoehtoja katsastaessa. Ja tällä kertaa katsastaminen muuttui ihan varaukseksi, koska innostuin yhdestä kohteesta niin kovin, etten uskonut minkään hotellin enää pesevän asuntoa hinta-laatu -suhteessa :)

   Poista
 2. Olen myös samaa mieltä siitä, että häitä edeltävä yö pitää nukkua erillään. Itse olen miettinyt vain jonkun kotia hotellien hinnan vuoksi, mutta AirBnb voisi olla myös hyvä vaihtoehto!

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä rakastaisin hotelleja, mutta tavalliset hotellihuoneet ovat vain niin ankeita ja hengettömiä suhteessa niiden hintaan. Meillä airbnb-plärääminen johti juuri häitä edeltävän yön majoituksen varaamiseen, kun ihastuin yhteen kohteeseen niin kovin, enkä uskonut hotellien voivan ohittaa sitä ;)

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! En olisi itse varmaan edes tullut ajatelleeksi AirBnb:tä, mutta nyt kun sanoit, niin sehän vaikuttaa erinomaiselta vaihtoehdolta (kunhan vain paikka on odotusten mukainen, mutta senkin voi varmasti tarkistaa jotenkin etukäteen).

  Toivottavasti löydätte jonkin mukavan paikan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä uppouduin Turun airbnb-tarjontaan oikein huolella ja melko nopeasti yksi kohde nousi suursuosikiksi niin minun, kaasojen kuin valokuvaajankin suunnasta.... ja minä varasin sen! :D Peruutus on vielä mahdollinen, jos mieli muuttuu, mutta en kyllä usko, että näin käy. Kaikki paikan noin 30 arvostelua olivat kehuvia ja asteikolla 1-5 pelkkää vitosta. Hiphei! Meillä tyttöjen kanssa on majapaikka häitä edeltävälle yölle! :)

   Poista
 4. Minäkin haluan, että olemme eri paikoissa sulhasen kanssa. Mies jää yöksi tänne meille kotiin tod.näköisesti bestmanien kanssa. Minä ja kaasot mennään kaupunkiin hotelliin yöksi. Otettiin vähän isompi huone, jotta mahutaan kaikki. Mulla on siis neljä kaasoa :D Aamulla mulla on meikki hotellin kautta ja kampaaja tulee laittamaan hiukset meidän hotellihuoneeseen minulle ja kaasoille. Ei tarvi siis poistua laittautumaan muualle vaan vasta kun ollaan valmiita, niin lähetään kuvauksiin ja siitä kirkkoon :)

  -Enni
  https://www.lily.fi/blogit/kohta-hanen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja täytyy lisätä siis, että tämä hotelli on aivan meren rannalla... joten illalla voi käydä vaikka uimassa :D jos iskee stressi, niin mua ainakin helpottaa se, että voi käydä vaikka kävelemässä siinä merenrannalla :) ihana ajatus, että saadaan olla tyttöjen kanssa keskenään ja rentoutua yhdessä. Tää hotelli on myös tavallista isompi, jossa mm. ihana parveke.

   Poista
  2. Pahoittelut, että vastaan vasta nyt! Kommentti hukkui, kun en ehtinyt siihen samointein vastata.

   Kuulostaa aivan ihanalta teidän järjestelyt. Ainakin teidän tyttöjen osalta ;D Meillä minä höyryilin, että haluan ehdottomasti meille tytöille jonkun kivan yönvietto- ja valmistautumispaikan, joten sen järjestin. Jarkko ei asiaa ole kokenut yhtä tärkeäksi ja meilläkin sulhanen todnäk viettää viimeisen yön ennen häitä ihan kotona.

   Tuo on minusta niin ihana ajatus, että illalla ja aamulla saa viettää aikaa ihan rauhassa kaasojen kanssa ja valmistautua ihanaan päivään. <3

   Poista