torstai 12. heinäkuuta 2018

Hotelli varattuna hääyötä varten

Me olemme tällä viikolla tykittäneet edellispostauksessa listaamiani rästihommia pois alta. Eilen nytkähti yksi iso asia tekemättömien hommien listalta pois, kun päädyimme varaamaan hotellin hääyölle. Ja tuntuu, että tehtiin täsmälleen oikea päätös.

Kirjoitin ajatuksiani hääyön vietosta ja viettopaikasta jo aiemmin tässä postauksessa. Tiivistetysti tuntuu edelleen typerältä maksaa muutamista hääyöhotellissa vietettävistä tunneista tuhottomasti rahaa, mutta toisaalta, mikä olisi vaihtoehtona? Olemme molemmat Jarkon kanssa sen verran luksuksenjanoisia, että kotiin tuleminen niinkin erityisenä tilaisuutena kuin hääyönä oli jo lyhyen pohdinnan jälkeen aivan poissuljettu vaihtoehto. Me haluaisimme nauttia ekasta yöstä avioparina hienommin kuin omassa kodissa ja samalla venyttää hääkuplaa hääpäivästä seuraavaan päivään. Ajatuksen tasolla minusta tuntuu myös todella paljon rentouttavammalta herätä ensimmäiseen aamuun vaimona hotellista runsaan aamupalan ääreltä kuin kotona arjen kaurapuurolautasten keskeltä. Ihanan aamun jäljiltä on myös kiva lähteä muun hääporukan kanssa katsomaan juhlapaikka luovutuskuntoon ja toivottavasti koko häälössin kanssa fiilistellä edeltävää hääpäivää.

Hotellipäätöksen jälkeen haasteena hääyöasiassa oli minusta hotellien kehno hinta-laatusuhde. Jos kerran menemme hotelliin, haluaisimme oikeasti kokemuksen arvokkaasta päätöksestä elämämme kenties hienoimmalle päivälle. Tähän toiveeseen Turun hotellit ovat aiemmilla katselmuskierroksillani vastanneet melko heikosti. Melko kamalat perushuoneet keskustan hotelleissa keikkuvat noin 100-160 euron välillä ja hiukan paremmat huoneet, jotka minusta edelleen ovat melko geneerisiä tusinahyttejä, pomppaavat helposti yli 200 euroon. Laadusta täytyy tottakai maksaa, mutta ongelmana oli, että tässä tilanteessa hinta ja laatu eivät minusta kohdanneet.

Hääyö Turku

Olen useamman kuukauden silloin tällöin, kun on sattunut olemaan aikaa, tutkistellut Turun alueen hotelleja. Kuitenkin vasta joitakin viikkoja tai kenties noin kuukausi sitten tunsin vatsassani ensi kertaa potentiaalisen innostusläikähdyksen hotelleja selatessani. Sokos Hotels -ketju avaa nimittäin perjantaina 15.2.2019 eli häidemme aattona aivan Turun keskustaan täysin remontoidun ja uudistetun Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen.

Seurahuoneen kohdalla aletaan puhua kuvien perusteella siitä laatutasosta, josta olemme valmiit maksamaan. Huoneet näyttävät esittelykuvissa valoisilta, avarilta, graafisilta ja linjakkailta. Ne näyttävät siltä, että hotelli tarjoaa juuri sen täydellisen ripauksen luksusta, jota kaipaamme hääyöhömme! Ennen kaikkea huoneet näyttävät siltä, että mahanpohjaan syttyy jo tässä vaiheessa innostus ja odotus, jonka myötä tekisi samantien mieli syöksyä hotellihuoneelle nauttimaan.

Esittelin hotellin eilen tarkemmin Jarkolle ja tutkimme yhdessä eri huonevaihtoehtoja läpi. Jarkon suunnasta nousi ainoaksi erityistoiveeksi ujo haave omasta saunasta hotellihuoneessa. Onneksi Seurahuone pystyi tarjoamaan senkin, koska Solo Supreme Sauna -huonetyypin huoneissa on jokaisessa oma sauna. Päädyimme lopulta heti eilen tämän tarkemman tutustumisen jälkeen varaamaan meille saunallisen Supreme-huoneen, koska vastaavaa emme Turusta tulisi tässä hintakategoriassa todellakaan löytämään. Hintaa saunalliselle 37 neliöiselle huoneelle tuli 224 euroa.

----------

Ja arvatkaa mitä? Emme olleet näköjään hetkeäkään liian ajoissa, koska kun nyt tätä tekstiä kirjoittaessani kävin tutkimassa hotellin sivuja, saunallista huonetyyppiä ei ole enää vapaana meidän päivällemme. Hiphip hurraa, että teimme päätöksen heti eilen! Olisi ollut kamalaa innostua ja sitten menettää huone ihan vain oman vatvomisen vuoksi, varsinkin kun saunallinen huone oli nimenomaan Jarkon ainoa toive hääyön majoituksen osalta.

Nää pääsis kuin pääsiskin viettämään luksushääyötä! Ihanaa olla hotellistakin näin innoissaan. ♥


♥ Krista

10 kommenttia:

 1. Onpa sopiva ajoitus, kun hotelli aukeaa juuri sopivasti teitä varten! :D Kuulostaa muutenkin hienolta suunnitelmalta ja varmasti kannattaa maksaa hiukan ylimääräistä näin ainutlaatuisesta hetkestä.

  Ja kylläpä varauksia tehdään ajoissa, jos nyt jo saunalliset huoneet oli jo varattu. Onneksi olitte kuitenkin ajoissa, että saitte (toivottavasti) täydellisen paikan hääyölle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajoitus on tosiaan erinomainen. Toivotaan vain, että hotelli pääsee aikataulun mukaan aukeamaan... ;) En tiedä montako noita saunallisia huoneita hotellissa on, mutta tyhjää näyttää kyseisen huonetyypin kohdalla meidän päivänä, eli hyvä, että tartuttiin rohkeasti vaan toimeen heti, kun päätös saatiin tehtyä.

   Poista
 2. Kuulostaa todella upealta ja ihanalta valinnalta :). Teidän matkaa on muutenkin ollut kiva seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meistäkin! :) Tosi kiva kuulla! Kiitos kommentistasi, tuli hyvä mieli.

   Poista
 3. Hahah, ihana tuo sauna-toive! Onneksi sulho pääsee nyt saunomaan aamutuimaan ;) Olen samaa mieltä, että Suomen hotellikanta kaipaisi vähän kasvojenkohotusta - monien hotellien perushuoneet ovat todella kulahtaneita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan yhden kerran aiemmin oltu saunallisessa huoneessa ja ilmeisesti kokemus oli vahva, koska Jarkon suunnasta nousi huonetyypin kohdalla tuo tasan yksi toive: ”oma sauna olis kiva”. :D

   Poista
 4. Hienoa, että hääyön suunnitelmat ja hotelli on nyt selvillä:) Hauska lisä tuo sauna! Itselläni kylpyamme on muotoutunut sellaiseksi pieneksi vienoksi yksityiskohtatoiveeksi hääyön hotellihuoneen suhteen. Pitäisi kyllä varmaan itsekin tässä lähiaikoina ruveta tekemään jotain konkreettista tämän(kin) asian suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olisin hiukan enemmän kylpyammeen suuntaan kallellaan, mutta toisaalta yhden hengen ammeesta on vaikea nauttia kaksin toisin kuin saunasta. Ja ihana päästä huomioimaan tälläinen näin suoraan Jarkon toivelistalta tullut asia. Kahden hengen poreamme sen sijaan olisi herkkua! Ukrainassa meillä oli huoneistossa oma iso poreamme ja vitsit, että me tykättiin. ♥

   Poista
 5. Hienoa, että löysitte sopivan huoneen hääyöksi! Varmasti kiva päästä aivan uunituoreeseen hotellihuoneeseen!

  Me aiomme viettää hääyön kotona :D Suurin syy on se, että häämme ovat pienellä paikkakunnalla, jossa ei ole hotelleja. Lähimmät harkitsemisen arvoiset hotellit sijaitsevat puolen tunnin ajomatkan päässä, joten säästämme tässä myös taksirahat. Olen toki jo suunnitellut, mitä ostamme jääkaappiin aamupalatarpeiksi hääyön jälkeiselle aamiaiselle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuollaisessa tilanteessa kannattaa kyllä ehdottomasti säästää ne hotelli- ja taksirahat vaikka myöhempään hotelliyöhön, kun on aikaa nauttia ja keskittyä vain minilomaan. Siivoamalla kodin, vaihtamalla puhtaat lakanat ja ostamalla valmiiksi herkkuja saa kotiinkin tuotua varmasti hiukan arjen yläpuolelle nostavaa juhlatunnelmaa :)

   Poista