tiistai 11. syyskuuta 2018

Minulle järjestetään polttarit!

Minun ja kaasojen väliseen Whatsapp-keskusteluun läjähti viime viikolla viesti, joka sai sydämeni läikähtämään jännityksestä. Tiedättekö tunteen, kun sydän jättää positiivisella tavalla pari lyöntiä välistä ja innostus valtaa niin, että adrenaliini vain syöksähtää kehossa? Näin minulle kävi, kun luin Elinan keskusteluumme laittaman viestin.

Tottakai olen tiennyt, että minulle järjestetään polttarit. Olisi naiivia väittää, että en tietäisi. Olenhan ilmaissut kaasoille toivovani polttareita ja ovat tytöt niistä vitsailleetkin. Silti viesti yllätti minut. Jotain ihan konkreettisesti ollaan järkkäämässä. Minun selkäni takana juonitaan asioita! Viestin myötä ihana polttaritodellisuus rysähti kertaheitolla tajuntaani.

Huolimatta ehdottomasta luotosta kaasoihini, minulla on ollut pari ehdotonta toivetta polttareideni varalle. Kerroin jo aiemmassa postauksessa unelmistani polttareiden suhteen, eikä mikään ole muuttunut. Tahdon polttaribudjetin olevan kaikille sopiva ja järkevä, ja porukan olevan kompakti. Unelmissani pystymme juttelemaan yhtä keskustelua, osallistumaan yhdessä aktiviteetteihin ja olemaan päivän ajan yhtä. Käytännössä tämä tarkoittaa toivetta alle 10 hengen koplasta.

Glittery and sparkly paper card

Kaasojen ensimmäinen konkreettinen signaali edessä odottavista juhlista olikin juuri toive vahvistaa polttareihin pyydettävät henkilöt. Minulta kysyttiin suoraan, keitä toivon juhliin kutsuttavan, mikä oli minusta hyvä veto. Päivän suunnitteluvastuu on täysin poissa käsistäni, mutta sain kuitenkin vaikuttaa päivän järjestelyihin luomalla porukan suunnasta omia toiveitani vastaavat puitteet.

Käytännössä tämä kuitenkin tarkoitti kriisiä. Toiveissani oli pieni polttariporukka, mutta ympärilläni on paljon elämässäni läsnäolevia ystäviä ja kavereita. Päädyin lopulta tekemään vaikealta tuntuvan päätöksen kutsua eri kaveriporukoista vain aivan läheisimmät ystäväni. Tämä oli ainoa tapa saada porukan koko pysymään makuuni sopivan pienenä ja saada paikalle hiukan eri suunnista parhaat ystäväni. Toivon vain, että kukaan ei harmistu tai loukkaannu päätöksestäni.

Lopullinen kutsuehdotukseni piti sisällään minun ja kaasojen lisäksi viisi ystävääni, eli mikäli kaikki pääsisivät paikalle, meitä olisi juhlapäivänä kahdeksan. Mukaan joukkoon mahtuu lukioaikaisia ystäviä ja useamman eri kaveriporukan ystäviä lääkiksestä.

Vierastoivelistan luovuttamisen myötä polttarit ovat nyt täysin käsieni ulottumattomissa. On aivan kihisyttävän jännää tietää, että jotakin on meneillään ja kiihtyvissä määrin. Minulle oikeasti järkätään polttareita! Ja minä en tiedä niistä mitään! Hihiii!


♡ Krista

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Älä muuta sano, iik! Ja yhtä ainaa niin ihanaa ja hauskaa!!

   Poista
 2. Oi että, ihanan kutkuttavaa odotusta. Toi on kyllä paha, että mihin vetää rajan, kun liian paljon ihania ihmisiä ympärillä, mutta sitten ei kuitenkaan haluaisi bussilastillista polttariporukkaa 😲

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä polttariporukan rajaaminen oli paljon vaikeampi tehtävä kuin häävieraiden, koska toiveet olivat niin erilaiset. Tämä ratkaisu tuntuu kuitenkin oikealta, vaikka toisaalta harmi, ettei voi kutsua kaikkia, jotka olisi tavallaan halunnut mukaan. Onneksi häät ovat sitten isommat kemut! :)

   Poista
 3. Oi miten jännittävää! 😁 Itsellänikin olisi ihanteena pienehkö, juurikin noin 10 hengen polttariseurue, mutta listalla taitaa olla tällä hetkellä 15 henkeä enkä usko, että näistä tyypeistä pystyn enää karsimaan 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisiä kertyy yllättävän nopeasti, kun alkaa tuollaista listaluonnosta tekemään! Enkä uskalla edes ajatella miten vaikeaa pohdinta olisi ollut, jos vaikka olisi vielä työ- ja harrastusporukka erikseen koulukavereiden lisäksi...

   Poista
 4. Ää ihanaa! ���� Mullekin yks polttarivieras paljasti pari viikkoa, että polttarisuunnittelut on alotettu, iik! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nohevat kaasot siellä :) Hihii! Ja me ei tiedetä suunnitelmista mitään! Yhtä aikaa mahtavaa ja kutkuttavaa, mutta pienesti raastavaa (onneksi vain positiivisella tavalla tosin). :D

   Poista
 5. Jännää! Polttarit ovat kyllä niin kutkuttavan jännittävä juttu. Oma polttarivieraslistani paisui lähes parinkymmenen ihmisen joukoksi, mutta kaikki tuskin voivat päästä paikalle. Minua ei myöskään haittaa iso porukka yhtään, sillä viihdyn sellaisessa sosiaalisessa kakofoniassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on sitten aivan täydellinen järjestely. Sinä saat säihkyä päivän tähtihenkilönä ja iso joukko kavereita pääsee mukaan ilakoimaan. Parinkymmenen hengen porukalla voi melkein leikkiä jo, että on isommallakin retkellä. Vähän kuin luokkaretki :D

   Poista
 6. Yhdyn muiden kommentteihin: jännää! :) jos ajatellaan että häiden vieraslistan rajaaminen on hankalaa niin kyllä tämä polttarivieraiden rajaaminen menee ihan samaan kategoriaan! Minäkin tein lopulta sen päätöksen, että polttareihin toivoin vain ne kaikkein läheisimmät ystävät, sillä halusin porukan koon pysyvän maltillisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo porukan rajaaminen mieluummin pienemmäksi kuin suuremmaksi tuntui myös minulle oikealta ratkaisulta. Häissä juhlitaan sitten isolla porukalla, mutta polttarit vietän mielelläni vain aivan ydinystävieni kanssa, koska tiedän, että ison porukan keskellä en osaisi päivästä samalla tavalla nauttia.

   Poista
 7. Ihanaa, ja varmasti niin jännittävää! Minultakin tiedusteltiin jo ketä polttareihini toivon, ja minäkin päädyin melko pieneen listaan, johon kuuluu vain ne läheisimmät ystävät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne suunnitelmat alkavat meidän selän takana muotoutua! Hauskaa ja jännää! :D Samoilla linjoilla siis mennään porukan koon suhteen.

   Poista