perjantai 5. lokakuuta 2018

Esittelyssä meidän hääkutsut

Aaaaah, viimein pääsen näyttämään meidän kutsut teillekin! Onhan näistä jo useampi viikko möyhkätty, mutta kun kokoonpantavia komponentteja ennen kutsujen toimittamista/postittamista on monta, menee aikaakin yllättävän paljon. Olemme Jarkon kanssa luomaamme kokonaisuuteen kuitenkin todella tyytyväisiä, joten kutsuihin ja oheismateriaaliin laitettu aika ei ole missään määrin mennyt hukkaan.

Tilasimme StD-korttien tapaan myös viralliset kutsukorttimme Vistaprintilta. Kutsun valintaprosessista ja tilauksesta voi lukea tarkemmin tästä postauksesta. Molempien korttien pohjalta annan vahvan suositukseni Vistaprintille. Kauniita mallipohjia, laadukas painatus (Valitsemalla premium-paperin olisi tullut vielä jämympi pohja. Meidän korttimme on ehkä aavistuksen liru, jos hakee todella tiukkaa ja jämyä pahvia.), edullinen hinta ja toimitus luvatussa 14 vuorokaudessa. Me olimme tyytyväisiä.

IMG_8791
IMG_8801 kopio 2
IMG_8813

Päädyimme lopulta valitsemaan kutsuksemme hiukan Aasiaan viettävän valkoisen kirsikankukkakorttipohjan. Ihastuminen kävi alkuun pikkuhiljaa, mutta kun sain meidän omat tietomme pohjaan paikalleen, olimme molemmat myytyjä. Malli on juuri sitä mitä toivoimmekin: selkeä, elegantti ja arvokas, mutta kuitenkin herkkä. Myös kortin pieni Aasia-viba sopii meille, koska onhan juhliin tulossa elementtejä niin Japanista kuin Koreastakin. Kooltaan kortit ovat noin 13,5 x 21,5 cm.

Tahdoimme pitää virallisen kutsukortin äärimmäisen pelkistettynä tekstien osalta. Näin ollen kortissa on tasan ja vain kaikki oleellinen: mitä, ketkä, mihin aikaan, missä ja mihin mennessä tulee ilmoittautua. Kortin takapuolelle painatimme harmaana hääpäiväpäivämäärän ja häämonogrammimme, jota nähdään kutsuissa myös kutsukirjekuorissa ja infokirjeessä.

IMG_8828
IMG_8818
IMG_8820

Mahdollisimman riisutun kutsukortin rinnalle laadimme yhden sunnuntaipäivän aikana infokirjeen. Kirjeestä käy ilmi kaikki hääpäivän kannalta oleellinen, jota emme halunneet änkeä tukkimaan varsinaista kutsua. Kirje on kirjoitettu ns. jäykästi, koska tahdoimme ylläpitää paperisissa kutsumateriaaleissa tietynlaisen juhlavan latauksen. Jaottelimme infokirjeen seuraavien otsikoiden alle: vihkiminen, juhlapaikka, kuljetus, ilmoittautuminen, hääsivusto ja kutsuvideo, lahjat, muuta huomioitavaa ja yhteystiedot. Suoraan jokaisen otsikon alle kokosimme tiivistetysti kaikista oleellisimman esim. paikan nimi, osoite ja kellonaika, ja tämän jälkeen avasimme otsikon aihetta hiukan laajemmin alle.

Kutsukirjeemme venähti lopulta kapeapalstaisella printtaustyylillämme lähes 2 x A4-kokoiseksi, mutta kirje ei minusta silti ole liian pitkä. Siinä on kauniisti aseteltuna kaikki oleellinen, mutta ei mitään liikaa. Tulostimme kirjeet AdLibrikseltä tilaamalleni harmaalle helmiäispaperille ja kirjeen yläreunaan Jarkko taiteili vielä monogrammimme luomaan arvokkuutta ja yhtenäistämään kutsusettiä. Ollaan näihin todella tyytyväisiä!

Kutsukortin ja infokirjeen pakkasimme isoihin A4-kokoisiin kirjekuoriin. Suuret kuoret valitsimme, koska Jarkko ei tykännyt ajatuksesta taittaa kirjettämme. Isojen kuorien värivalikoima oli kivijalkakaupoissa melkoisen kehno, joten päädyimme ainoaan mahdolliseen vaihtoehtoon eli valkoisiin kirjekuoriin. Kuten kerroin jo aiemmin, kirjoitin kuoremme käsin, minkä jälkeen koristelimme kuoret Jarkon jo aikaa sitten tilaamilla häälogotarroilla. Viimeisen silauksen kutsuihin toivat hopeanharmaat sinetit, joista tuli aivan uskomattoman hienot! Kuoret aloittavat nyt minusta hienosti linjan, jota koko kutsu ja myöhemmin sitten itse hääjuhla edustavat.

IMG_8831
IMG_8836
IMG_8832

Aloitimme kutsujen toimittamisen heti sunnuntai-iltana, kun saimme kutsut ja sähköiset materiaalit toimitusvalmiuteen. Pyöräilimme yli 3 tunnin ja 13 kilometrin ajan pitkin ja poikin Turkua toimittamassa kirjeitä ystäviemme käsiin ja postiluukkuihin. Viimeisen kutsun taisimme luovuttaa eteenpäin klo 23 maissa. Oli ihana nähdä ilo kavereiden kasvoilla ja toisaalta tuntea oma innostus, kun pääsi vihdoin antamaan kutsut eteenpäin vieraille. Kaikkiaan en voi keksiä enempää meidän näköistä tapaa viedä kutsut. ♡

Koska tämä kirjoitus venähti jo hurjan pitkäksi, vaikka esittelin vasta paperiset kutsumateriaalit, jaetaan sähköisen materiaalin esittely toiseen postaukseen. Jatkossa luvassa on siis vielä hääsivuston ja kutsuvideon läpikäynti, hihiii. Myös sinettien painamisesta ajattelin tehdä oman tekstin, koska noin 50 kutsun varrella opimme pari niksiä, joista voi olla muillekin hyötyä.


♡ Krista

18 kommenttia:

 1. Ompas kauniit kutsut! <3 Ihanan yksinkertaiset, mutta kuitenkin noi eri väriset paperit luo tosi kauniin kontrastin keskenään! On kyllä todella upeat! :) Iik, häät lähestyy! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tälläistä tavoiteltiin ja värit sopivat minusta kauniisti yhteen (ja häiden värimaailmaan). ;) No niin lähestyy! Meillä on enää 128 päivää juhliin!

   Poista
 2. Oikein tyylikkäät kutsut! Me tilattiin kiitoskortit Vistaprintiltä ja vaikka olin lukenut monesta paikkaa sen vakiopaperin olevan tarpeeksi laadukas, niin omasta mielestäni se oli aivan liian liru kuten sinäkin tuossa mainitsit. Toki makuja on monia. Aika hauska idea muuten nuo isot kirjekuoret, enpä ole edes tullut ajatelleeksi että tuollaisiakin voisi käyttää tällaisiin tilanteisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, oliko niin pettymysliru, että kortit meni vaihtoon? :( Minuakin alkuun vähän vaivasi kortin odotettua lirumpi olemus, mutta nyt asia ei enää herätä minkäänlaisia negatiivisia tunteita. Pysyypähän paremmin jääkaapin ovessa tai vie nanomillin vähemmän tilaa vieraiden laatikoissa :D Missään nimessä en olisi viitsinyt lähteä maksamaan ekstraa paksummasta paperista, vaikka arvokkaampi tuntuma olisikin varmasti syntynyt.

   Poista
 3. Todella kaunis kutsukokonaisuus, joka heijastaa täydellisesti teidän juhlien teemaa! Ihastuin varsinkin häämonogrammiin, joka on moderni mutta vähän klassisuuttakin mukana. Infokirje on niin tyylikäs! Meillä info oli vaan printattu yksiosaisen kortin taakse xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos! Sitä toivoimmekin, että kutsut olisivat linjassa juhlien muun tunnelman ja tyylin kanssa. Kiva sis kuulla, että sinusta tunnelma välittyy! :) Ei ole huono sekää. Minä nimittäin unelmoin, että erillistä kirjettä ei olisi tarvittu tai että ainakaan se ei olisi noin suuri, mutta asiaa vain oli liikaa kerrottavaksi! :D

   Poista
 4. Kiva tuo teidän leima/logo, joka toistuu monessa paikassa :) yksinkertaisen tyylikkäät kutsut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Välitän kehut Jarkolle, joka logon suunnitteli :)

   Poista
 5. Todella tyylikkäät kutsut! Noista voi olla ylpeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Aika monta tuntia kaiken kutsumateriaalin (sähköisen ja paperisen) työstämiseen onkin kulunut, joten ihanan tyytyväinen olo, kun lopputulos vastaa toiveita.

   Poista
 6. Nämä on tosi kauniit ja tyylikkäät! Meillä vielä pohditaan, tehdäänkö kutsut itse vai tilataanko tuolta Vistaprintilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mikäli sopiva malli löytyy ja intoa riittää, on kutsujen tekeminen itse tosi henkilökohtainen viesti vieraalle. Mikäli päädytte tilaamiseen, me ollaan oltu Vistaprintiin kyllä tyytyväisiä noiden kahden korttimallin perusteella.

   Poista
 7. Vau, tosi tyylikkäät! Itse pidän kovasti tuosta teidän häämonogrammista, ja noista isoista kirjekuorista. Sinettien tekovinkit olisi myös ehdottomasti tervetulleita, täällä olisi sama urakka vielä edessä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Häämonogrammi jäi elämään ikäänkuin vähän itsestään, koska alunperin halusimme vain tilata oman sinettileimasimen kys. logolla, mutta sitten monogrammi tuntui näyttävän hyvältä ihan kaikkiaan :D Sinettivinkit ovat jonossa ja haluan ehdottomasti ne jakaa, vaikka homma lopulta olikin helpompi kuin pelkäsin.

   Poista
 8. Wauh. Upeat & yksinkertaiset kortit tulossa teidän häihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ollaan itsekin tosi tyytyväisiä korttien tyyliin :)

   Poista
 9. Tosi hienot!:) Ihanan yksinkertaiset ja samalla niin kauniit ja tyylikkäät. Tuo iso kirjekuori on kyllä hyvä idea niin pysyy infopaperikin nättinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Isossa kuoressa vain pelotti, että kuinka se selviää postituksesta ja ettei kuori vaikuta liian ontolta. Onneksi veimme suurimman osan kuorista kädestä käteen eikä keneltäkään ainakaan kuulunut, että kuori olisi ollut rytyssä.

   Poista