torstai 11. lokakuuta 2018

Love me do Autumn Fair 2018 ja hääblogimiitti

Viime viikonloppu oli sellaista haipakkaa, että huhhuh. Onneksi koko viikonloppu oli täynnä ainoastaan hyviä juttuja, joten tälläistä haipakkaa elää hetkittäin mielellään! Reissasin perjantaina suoraan koulusta kaasoni tykö Helsinkiin. Perjantain alkuillan vietimme Sannin kotona kuoharietkoilla ja illan huipensi erään toisen Sannin areenakeikka Hartwallilla ja jatkot Helsingin yössä. Ehdimme nukkumaan vasta kello kolme, joten seuraava aamu ja Love me do -messupäivä starttasivat hiukan univajeisena, mutta onneksi jännillä ja hauskoilla jutuilla on tapana pitää väsymys loitolla. Niin kävi tälläkin kertaa.

Osallistuin päivään hääblogimiitin kautta. Miitin osallistujille ja muille vauhdilla etukäteen ilmoittautuneille messuilijoille oli järjestetty Kovasen tarjoama erittäin tyylikäs kuljetus Kiasmalta Kaapelitehtaalle. Näin turistin näkökulmasta kuljetus oli äärimmäisen ihana, koska minun ei tarvinnut kuin sukkuloida aivan Helsingin ytimeen ja ammattikuski hoiti hankalamman loppumatkan Kaapelitehtaan oven eteen. Ei sillä, että en olisi Kaapelitehtaalle kyennyt suunnistamaan, mutta olihan tämä nyt miljoona kertaa helpompaa. Hiukan samalla ajatuksella aiomme hääpäivänämme tarjota vieraille bussikyydin kirkolta juhlapaikalle ja yöllä takaisin. Joskus helppous on vain kivaa.

IMG_8846
IMG_8930
IMG_8873
IMG_8882
IMG_8884
IMG_8866
IMG_8853
IMG_8839

Kaapelitehtaalla meidät nappasi siipiensä suojaan Never. Say "never". -blogin Susanna ja messupäivä saattoi varsinaisesti alkaa! Aloitimme tutustumalla Fujifilmin pisteeseen, jossa oli mahdollisuus tutustua hääklassikoiksi muodostuneisiin pikafilmikameroihin. Meillä on ollut kotona jo useamman vuoden Fujifilmin Instax mini 8, josta tykkäämme todella paljon. Meillä on kuitenkin ollut hiukan haasteita ottaa onnistuneita kuvia äärimmäisissä valo-olosuhteissa, joten kyselin innokkaasti pistettä meille esitelleeltä Fujifilm Suomen toimitusjohtajalta vinkkejä kameran asetusten säätämiseen. Harmikseni minua kehotettiin naurahtaen vain tutustumaan käyttöohjeisiin todeten samalla, että hänenkin täytyisi varmaan vilkaista ohjekirjaa. Luonnollisesti hiukan petyin yrityksen edustajan ammattitaitoon ja ulosantiin.

Valtavan suuret kehut sen sijaan voin koko sydämestäni antaa hääblogimiitin lounastarjoilun hoitaneelle Food Camp Finlandille. Mikäli toiveissa on saada häihin (tai ihan mihin vain tapahtumaanjärjettömän hyvää ruokaa tarkkaan harkittuna kokonaisuutena, loistavaa tarjoilutyötä ja äärimmäisen hyvää asiakaspalvelua, ole yhteyksissä ja pyydä Food Campilta tarjousta. Ihan oikeasti. En muista, milloin viimeksi olen kokenut saaneeni kokea noin hyvää tarjoilutyötä ja erinomaista hiukan fine diningiin kallellaan olevaa ruokaa. Valtavan iso kiitos lauantain lounashetkestä Food Campin Ida-Marialle ja Jerelle. ♡

IMG_8902
IMG_8892
IMG_8910
IMG_8893
IMG_8916

Lounaan jälkeen meillä oli loppupäivä aikaa nauttia messuista vapaaseen tahtiin. Kuten aiemmin kerroin, suurimmat ja ainoat toiveeni messupäivälle oli nauttia yleisestä tunnelmasta ja nähdä hääpukuja. Love me do onnistui lunastamaan molemmat toiveeni täydellisesti. Kiersimme Bridelisa-blogin Elisan ja Tyttö tahtoo -blogin Hannan kanssa aluetta pitkälti yhdessä. Olimme liikkeellä puolenpäivän jälkeen ja vaikka ihmisiä oli tottakai paljon messuilemassa, pääsi kaikilla pisteillä minusta helposti jututtamaan yritysten edustajia. Vinkkinä, että mikäli messuja haluaa tutkailla oikeasti rauhassa, kannattaa suunnata paikalle heti ovien avautuessa tai vasta iltapäivällä, jolloin messuhallissa oli todella hyvin tilaa.

Omia suosikkejani näyttelyhallissa olivat Naskali Leatherin nahkarusetit (hih, hiukan oma lehmä ojassa, koska Jarkolle ja bestmaneille tulee Naskalin rusetit), Art of Cakesin mielettömän upeat hääkakut, aivan uunituore vintage-hääpukuvuokraamo Jotain Lainattua, hääkattauskilpailun kattausmallipöydät ja Pauligin Mun kahvi -ständi, jossa sai kokeilla kustomoidun kahvipaketin luomista. Postauksen kuvat painottuvatkin juuri näille ständeille.

IMG_8854
IMG_8954
IMG_8950
IMG_8934
IMG_8942
IMG_9062
IMG_9056
IMG_9002

Yläkerran catwalkin yhteydessä baari tarjoili Mionetton proseccoa ja uutena juttuna myös Espoon Oma Panimo -pienpanimon oluita. Olen itse lämmennyt oluelle vasta opiskeluvuosina, mutta nykyään olen aivan fani! Maistoin kansainvälisen häämuotinäytöksen aikana panimon vehnäolutta ja oli kyllä äärimmäisen hyvää. Erinomaisen oluen lisäksi Espoon Oma Panimo kannattaa laittaa mieleen myös häitä ajatellen, koska panimolta on mahdollisuus tilata oluita omalla etiketillä. Jos meillä olisi budjetissa vielä yhtään varaa panostaa ekstraa, hääolut olisi minusta aivan loistava vieraslahja, aivan kuten personoitu kahvikin.

Päivän hääpukukiintiön täytimme ihailemalla Vuoden kotimainen hääpukusuunnittelija 2018 -kilpailunäytöstä ja tätä seurannutta kansainvälistä häämuotinäytöstä. Niin kilpailuvoitto kuin median ja yleisön suosikki -palkinnotkin menivät itseoikeutetusti Heidi Tuiskulle (2 ensimmäistä kuvaa), jonka luoma kolmen mekon mallisto oli myös oma suosikkini. Puvut olivat herkän vahvoja, elegantteja ja skandinaavisia, ja muodostivat eheän kokonaisuuden, joka oli sekä kaupallisesti että suunnittelultaan kiinnostava. Oman erityismainintani haluan Tuiskun lisäksi antaa kuitenkin Ira Kostoulakselle (3 seuraavaa kuvaa), jonka äärimmäisen elegantti, kauniisti laskeutuva ja liikkuva mekko (malli yksilökuvassa) oli yksittäisenä pukuna koko näytöksen suosikkini. Innostuin kovasti myös muutamista viitoista, joita näytöksessä nähtiin (alin kuva).

IMG_8966
IMG_8970
IMG_8974
IMG_8984
IMG_8993
IMG_9019

Koska lähes 9 tunnin messupäivä täynnä kaikkea uskomatonta ei riitä mihinkään, jatkoimme iltaa keskustassa bloggaajaporukalla vielä useamman tunnin ruuan, juoman ja ultimaattisen hääkeskustelun parissa. Hiukan ehkä tätä morsianta väsytti, kun bussi viimein pysähtyi Turkuun lähes jo sunnuntain puolella.

Kiitos Love me do, kiitos kaikki päivän mahdollistaneet yhteistyökumppanit ja erityisesti kiitos kaikki päivään osallistuneet ihmiset, joiden kanssa pääsin päivän aikana vaihtamaan ajatuksia niin messuilla kuin blogimiitissäkin. ♡

-------

Myös mukana Love me do Autumn Fair 2018 hääblogimiitissä:
Tyttö tahtoo
Bridelisa
Jotain Keltaista
Enää ei voi vaihtaa
Häähumussa
Satumaista
Bride and co.
From Bennet to Bingley
Mon Rêve d'Amour
Never. Say "never". (blogilounge-emäntänä)

Ps. Onneksi messuilla leijunut juhlahumu voi jatkua vielä kotona, koska saimme messuilta mukaan tuoreen Häät-lehden 200-sivuisen(!) 25v-juhlanumeron, jolta on kannen perusteella lupa odottaa paljon. Kiitos Häät-lehti ja lounasseuranamme ollut lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki!

♡ Krista

4 kommenttia:

 1. Mäkin ihailin Ira Kostoulaksen tuota pukua instasta! Voisin jopa itselle harkita just tuon tyylistä 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa puvussa oli niin paljon mistä tykkäsin! Materiaali, laskeutuvuus, olalta laskeutuvat ”huitukkeet”, helma, halkio.... lista vaan jatkuisi :D

   Poista
 2. Ihania kuvia, ja vitsi että tuo ruoka näyttää kyllä hyvältä! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruoka oli kyllä sekä visuaalisesti että maullisesti erittäin hyvää! Nam sentään.

   Poista