keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Mitä yöpalaksi häihin?

Olen itse viime vuosina juhlinut kolmissa häissä. Kahdessa näistä vieraille tarjottiin iltapalaa. Toisissa juhlissa yöpalan roolia hoitivat pizzeriasta tilatut pitsat, joita kaasot ja bestmanit parhaansa mukaan lämmittivät tarjottavaksi, ja toisissa juhlissa yöpalana nautittiin buffetpöydän tähteitä (varraspossua!) salaattibuffetin kera. Tai ainakin muistelen näin, koska jälkimmäisissä juhlissa olin vielä niin täynnä varsinaisen illallisen ja kakkukahvien jäljiltä, että jätin iltapalan väliin.

Meidän häissämme illallinen tullaan nauttimaan todennäköisesti klo 17-19 välillä. Juhlien jatkuessa klo 03 saakka, voi ilta käydä tanssiessa pitkäksi ilman jonkinlaista iltapalaa. Karkkia ja jotakin suolaista snacksia meille on tulossa iltaan vapaasti tarjolle, mutta herkkujen lisäksi jokin varsinaisempikin ruoka olisi varmaan paikallaan. On vain hankalaa päättää, mitä se olisi ja missä määrissä!

Potentiaalisina vaihtoehtoina olemme arponeet Kupittaan cittarin patonkeja (ks. kuvaturkulaiset tietävät, aivan ikonisia täytettyjä patonkeja!) tai pizzeriasta tilattua pitsaa. Patongit maksavat noin yli 3,4 euroa kappale ja täytteitä löytyy aivan laidasta laitaan. Mielikuvissani valmiit patongit voitaisiin noutaa hääpäivän aamupäivän aikana ja asetella valmiiksi puolikkaina peitetyille tarjoiluvadeille kylmään odottamaan yötä, jolloin ne vain nostettaisiin pöytään servettien ja jonkinlaisten taskujen kanssa. Patongeissa olisi minusta jotakin ihanan turkulaista ja hiukan erilaista pitsaan verrattuna. 

IMG_3315

Pitsan osalta tilaus voitaisiin helposti tilata toimitettavaksi suoraan juhlatilaan haluttuun aikaan. Haasteena on tarjoilu, koska emme haluaisi nakittaa ketään lämmittämään pitsaa loppuyöksi. Kenties valmiiksi pieniksi paloiksi leikatun pitsan lämmitys voisi olla ihan omaehtoista, jos hankkisimme paikalle mikron? Iltapalavaiheessa, noin klo 23-00, juhlien sävy on kuitenkin jo niin rento, että en osaisi ajatella pitsan lämmittämistä kenenkään juhlatunnelmaa latistavana. Iltapala voisi kaikkiaan olla omaan tahtiin etenevä ja ruuan voisi nauttia vaikka tanssilattialla niin halutessaan.

Kenties vaikeinta valinnassa on määrien arviointi ja sitä kautta vaihtoehtojen hintavertailu. Kutsumme itsemme mukaan lukien 82 henkeä ja jokainen paikka tullaan täyttämään. Juhlijoita on siis päivän alussa 82, mutta kuinka suuri osa on paikalla vielä puolenyön tienoilla? Melko suuri osa, veikkaan, koska vieraistamme reilusti yli 50% on ystäviämme ja loputkin vieraat pääosin menevää sorttia. Olisiko 70 realistinen arvio? Vai 75? Kuinka paljon ruokaa tulisi varata? 1/2 vai 3/4 patonkia? 1/3 vai 1/4 pitsaa? Puolikkaalla patongilla ja 75 vieraalla hintaa tulisi noin 135e, 3/4:lla 202e. Pitsan suhteen arviointi on vaikeampaa, mutta oletetaan pitsan hinnaksi 7e. 1/3 pitsalla ja 75 vieraalla hintaa tulisi 157e ja 1/4:lla 131e.

Kyselen melko harvoin vinkkejä kommenttiboksiin, mutta nyt olisi oikeasti mielipiteiden paikka! Millaista yöpalaa olette itse ajatelleet omiin häihinne? Entä millaisia määriä ruokaa aiotte varata ja kuinka suuren osan vieraista oletatte olevan paikalla yöpalan aikaan? Miltä minun arviot kuulostaa omaan korvaan?


Ps. Ensi viikon torstaina laivalle noutamaan juomia. Huh, helpotuksen huokaus.

♡ Krista

18 kommenttia:

 1. Noi patongit kuulostais tosi hyviltä 😋 muuten en osaakaan oikein auttaa, kun tuttujeni häissä on tarjottu vaan jämiä ja meilläkin suunnitelmat vielä täysin auki 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin! Toisaalta myös pizza houkuttaisi, koska onhan pitsassa juhlimisen välipalana nyt jotain. Tätä täytyy vielä miettiä.

   Poista
 2. Meillä oli häissä juhlapaikan ja sen myötä pitopalvelun kautta hodareita. Toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hodarit osuvat kyllä hyvin siihen nälkärakoon, joka yötunteina on. Voin uskoa, että toimi!

   Poista
 3. En ole varmaan aiemmin mitään kommentoinut, vaikka kirjoituksia olenkin suurella mielenkiinnolla seurannut! Meillä nimittäin tulossa keväämmäällä häät, ja meillä sama paikka, sama pitopalvelu, sama henkilömäärä ja suunnilleen sama budjetti 😀 Odotan siis myös häiden jälkeisiä postauksia, että millaiseksi laitoitte tuon tilan jne! 😊

  Mutta niin, tuohon yöpala-asiaan; me otetaan pitopalvelun kautta heidän tarjoama yöpala, 3-4e/henk. Luultavasti pizzapalat. Helpoin, kun tulee samasta paikkaa ja tämän myötä yksi tarjoilija jää ne myös laittamaan esille, ei tarvi nakittaa siihen ketään hääporukasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös juhlatilana Hintsan vintti, joka on mielestäni todella ihana, tosin meillä häät ovat vasta syksyllä 2020! Täällä siis myös odotan kovin, miltä se teidän häissänne tulee näyttämään. Patongit ovat minusta oikein kiva idea ja niissä pääsisi myös melko helpolla ja halvalla.

   Poista
  2. Sanninen: Hahhaha eikä! :D Onpa moni asia osunut samaksi. Olen itse tarkkaillut silmä kovana kaikkia facebook-kirppareiden kuvia, joissa on näkynyt paikkana Hintsan vintti, että näkee hiukan, millaisia koristeluratkaisuja yms muut ovat keksineet. Samoin olen kavereiden kavereiden häistä nähnyt kuvia Vintiltä. Odotan itsekin jo innolla, että millaiseksi tila meidän käsissä lopulta muovautuu, koska vaikka asioita on suunniteltu, paikoilleen kaikkea pääsee kokeilemaan vasta häissä. Jännää!

   Me myös juteltiin cateringin kanssa yöpalasta, mutta halutaan päästä halvemmalla, vaikka näppärää olisikin, että joku ulkopuolinen hoitaisi yöpalan kuntoon.


   Ella: Me tykästyttiin Hintsan vinttiin välittömästi. Minä jo netissä etukäteen ja molemmat sitten, kun päästiin ensi kertaa paikalla käymään. Ei me muualla sitten edes käyty katselemassa. :D Toivotaan, että pystytään vinkkejä ja esimakua ainakin yhdenlaisista koristelumahdollisuuksista tarjoamaan sitten häiden jälkeen. :) Ja kuvia, kuvia, kuvia ainakin!

   Poista
  3. Joo niin mekin! Ei myöskään käyty katsomassa muita paikkoja, toisaalta mulle oli jo ollut kauan selvää, että haluan viettää meidän häitä siellä, kun lapsuuden koti on alle kilometrin päästä vintiltä :)

   Poista
 4. Itse olen pohdiskellut ihan samoja asioita viime aikoina 😅 ajattelin kysyä cateringiltä ideoita ja mahdollisesti tarjousta yöpalasta, sillä tuntuu, että se olisi helpoin hoitaa heidän kauttaan. Toisaalta mietin, että jos toteutamme mielessä pyörineen donitsibaarin niin voisiko se toimia yöpalan korvikkeena, mutta toisaalta äkkimakeista donitseista tulisi ehkä vain huono olo jos niillä yrittää korvata suolaista yöpalaa 🙈 olin nyt syksyllä häissä, jossa tarjoiltiin myöhemmin illalla kahta erilaista piirakkaa ja vihersalaattia. Tämäkin toimi mielestäni hyvin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olisin donitsibaarin edessä aivan nöyränä! Olen niin perso kaikelle sokerille, että voin aivan kivutta syödä herkkua pieneen nälkäänkin. :D Toisaalta moni ei, esim Jarkko ei nälkäisenä kaipaaa yhtään makeita herkkuja. Cateringin kautta yöpala varmasti menee helpoiten, kun ulkopuolinen huolehtii kaikesta. Ei ole järkättävää kaasoilla eikä bestmaneilla. Me halutaan yöpalan osalta säästää ja siksi hoidetaan homma häätiimiin voimalla. Tuollainenkin yöpalaratkaisu kuulostaa hyvältä ja pakastimen kautta pyöritettynä piirakka on helppo tehdä ajoissa etukäteen pois alta, jos siis itse haluaa kokkailla.

   Poista
 5. Nuo patongit olisi kyllä ihania. Ne on vaan niiiiin hyviä ja tosiaan vähän erilaisia, kuin se perus yöpalamättö. Eikä tarvitsisi huolehtia lämmityksestä. Ja ne on sen verran isojakin, että tosiaan puolikaskin patonki on jo ihan hyvän kokoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua houkuttaa juuri tuo pieni erilaisuus ja pienen turkujutun ujuttaminen mukaan. Tottakai muuallakin Suomessa syödään täytettyjä patonkeja, mutta kyllä Kupittaan patongeissa on turkulaisille sitä jotain :D

   Poista
 6. Siis noi patongit! Ei vitsi miten hyvä idea, kiitos! Voipi olla, että me napataan kiinni siitä. Ajattelin alunperin, että meillä olisi hot dogeja, mutta se työllistää hirveästi häätiimiä lämmityksineen jne. Mutta noi patongithan on ratkaisu kaikkeen ja vieläpä varmasti monen turkulaisen mieleen.

  Määrä onkin sitten hankalampi juttu.. Ehkä me otettaisi vierasmäärän mukaan 2/3 patonkia jokaiselle (patongit sitten vaan kolmeen osaan ni jokainen ottaisi ehkä sen kaksi palaa). Vieraita tulee n. 65 eli 50 patonkia riittäisi, tarkoitus ei ole kuitenkaan syödä vatsaa ihan täyteen. Toisaalta on noloa, jos patongit loppuvat kesken. Mutta toisaalta vieraita ei varmasti ole 65 jäljellä illan loputtua eli voi olla, että 50 patongista riittäisi jokaiselle jopa kokonainen. Tarjoamme myös pitopalvelun jämiä vielä lisäksi, mutta eihän sitä tiedä, jääkö niitä... On kyllä hankalaa tämä menekin miettiminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, olkaa hyvät! :D Menekin miettiminen on minusta hirvittävän vaikeaa! Kun ei osaa oikein arvioida, kuinka moni on yöpalan aikaan vielä paikalla ja sitten, että kuinka paljon yksi vieras jaksaisi syödä. Pitää ehkä kysellä kavereilta mielipiteitä ja laskea joku keskiarvo :D Ja ei tosiaan tekisi mieli päätyä tilanteeseen, että ruoka loppuu kesken, eikä toisaalta, että ruokaa jäisi hirveästi yli.

   Mietin, että jos patongin laittaa kolmeen osaan, jääkö reunapaloille oikein muuta syötävää kuin ne kannat? Muutoin 1/3 -palaset olisi kooltaan kivan näppäriä.

   Poista
 7. Mun mielestä sekä patongit että pizza kuulostaa tosi hyviltä vaihtoehdoilta! Cittarin patongit on kyllä tosi hyviä, meilläpäin ne kulkee nimellä Jumbo-patongit:D Patonkien suhteen mitotus voisi mun aivojen mukaan olla 3/4 patonkia, sillä osa ottaa luultavasti vain sen puolikkaan ja osa taas saattaa santsata vielä toisenkin. Varmaan sama pizzan kanssa, osalle riittää luultavasti yksi slaissi ja toisille kaksi. Riippuu tietysti slaissin koosta, että olisiko mitoitus silloin ennemmin tuo 1/3 vai 1/4 pizzaa. Ja mun makuun pizzaa ei olisi mikään pakko lämmittää. Ne jotka haluaa lämpimänä voisi ottaa iltapalansa heti, kun pizzat on tuotu, mutta aika monille pizza tuntuu kelpaavan kylmänäkin. Ja mielummin tietty varautuu siihen, että vieraita on siinä kohtaa vielä 75, jotta iltapalaa riittää kaikille. Mahdolliset ylijäämät varmaan kelpaa sitten vieraitten matkaan kotimatkaeväiksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan tarkkaa pohdintaa! Kiitos Hanna! Mä alan ehkä kallistua Jarkon tapaan pitsan suuntaan. Se on tylsempi, mutta olisi muuten helpompi, kun pitsayrittäjä olettavasti voisi kuljettaa tilauksen juhlapaikalle ja pitsa pysyy yön ylikin kylmässä hyvänä niin ei synny hävikkiä, jos kaikki ei illalla menekään. Patongeista tulee hiukan mössöä yön aikana.

   Poista
 8. Sekä patongit että pizza kuulostaa mun mielestä hyvältä! Minua ei ainakaan vieraana haittaisi mikrolämmittely, kun illalla tunnelma tosiaan on jo varmasti rennompi. Ja sitten kukin voi itse valita haluaako yöpalan lämpimänä vai kylmänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin on hyvä puoli pitsassa, koska tosiaan osa voi tykätäkin pitsapalastaan viileänä. Luulen, että meillä on voittaja. ;)

   Poista