maanantai 26. marraskuuta 2018

Vieraiden bussikuljetus

Bussiasia nousi ensi kertaa mieliimme ystäviemme häiden jälkeen syksyllä 2017. Sitä ennen olimme hihkuneet säästävämme Hintsan Vintin erinomaisen sijainnin varjolla bussikuljetuksen verran ja ajatelleet, että 10km omakustanteinen ja -keinoinen siirtymä ei ole vierailta liikaa vaadittu. Sitten kuitenkin päädyimme vieraiksi (tai no minä olin vieras, Jarkko kaason roolissa) hääjuhliin, joissa vieraille oli järjestetty kuljetus kirkolta juhlapaikalle ja yöllä takaisin Turun keskustaan. Oliko ehkä hiukan helppoa ja huoletonta? Sen kun järjesti itsensä Turun kaupunkialueella olevalle kirkolle ja loppupäivänä ei tarvinnut huolehtia mistään siirtymistä, ei soitella taksia, ei järkkäillä kimppakyytejä, ei vaihdella tilinumeroita matkakulujen jakamista varten eikä odotella yöaikaan kyytiä kohti kotia. Sen kun hyppäsi bussiin, johon kaasot ja bestmanit ohjasivat, ja nautti juhlasta!

Meille nuo ystäviemme häät olivat käänteentekevät. Kyselin ensi kertaa alustavia tarjouksia bussifirmoilta jo tuolloin syksyllä 2017. Siitä lisää tässä postauksessa. Jätimme asian kuitenkin vielä muhimaan, koska alkuperäisessä budjetissa emme olleet huomioineet noin 300e kuljetusta, joten kyseessä oli lisämenoerä.

Palasimme asian äärelle nyt kesällä, kun olimme varmistuneet, että kyllä, tahdomme tarjota vieraillemme bussikyydin tehdäksemme päivästä mahdollisimman kivuttoman ja helpon. Olin lukenut Häät 2019 -facebook-ryhmästä, että tilausajojen kilpailuttaminen on näppärää Tilausajot.net -sivuston kautta. Sivustollä jätetään yksi tarjouspyyntö, joka singahtaa noin 170:lle bussifirmalle ja sittten vain odotellaan vastauksia, joiden joukosta valitaan paras.

Oma kokemukseni sivustosta ei ole noin autuas ja suosittelenkin itse syksyllä 2017 käyttämäämme tapaa ottaa yhteyttä suoraan oman alueen bussiyrityksiin heidän sähköpostinsa tai tarjouspyyntölomakkeensa kautta. Saimme tuolloin viikon sisällä tarjoukset 3/4 lähestymistämme firmoista, kun Tilausajo.net -sivuston kautta saimme koko noin kolmen viikon odotuksemme aikana 2 tarjousta, joista toinen oli Lahdesta käsin liikennöivän yrityksen +1000e maksava tarjous. Toinen tarjous oli kuitenkin tutun firman asiallinen tarjous, johon päätimme tarttua.

hääkuljetus

Hääkuljetuksemme hoitaa Jalobus Oy/Grandell tilausajot. Varasimme heiltä yhden kaupunkibussin ajamaan kirkolta juhlapaikalle vihkimisen jälkeen ja yöllä Hintsalta Turun keskustaan klo 3. Kaupunkibussissa on istumapaikkoja 50-60 ja seisomapaikkoja 20-30 hengelle. Olemme jo hääsivustolla tehneet selkeäksi, että emme voi luvata kaikille istumapaikkaa, mutta vähintään seisomapaikat pitäisi riittää kaikille bussikyytiin haluaville. Matkaa kirkolta juhlapaikalle on vain tasan 10km, joten pituudella matkaa ei onneksi ole pilattu. Yhteyshenkilömme Annika Grandellilla on ollut todella mukava, vastaukset nopeita ja olemme saaneet helposti sovittua tilauksen kaikista yksityiskohdista. Sovimme myös, että maksamme kuljetuksen pois alta jo noin 1kk ennen häitä, jotta häiden jälkeen jäisi mahdollisimman vähän tälläisiä arkisia murheita hoidettavaksi. Jee! Hintaa 10km ees taas kuljetuksellemme katubussilla tuli 304e.

Vaikka kaikki on nyt erinomaisen hyvin kunnossa, näin jälkikäteen vinkkaisin itselleni, että lue tuo aiempi postauksesi ja tarkista tarjousten tarkka hintataso ennen kuin varaat lopullista kuljetusta. Olisimme voineet mahdollisesti säästää muutaman kympin varaamalla toisen yrityksen tilausajon, mikäli hinnasto olisi edelleen samalla tasolla kuin syksyllä 2017. Nyt menin mutulla, että kaikki tarjoukset olivat aiemmin noin 300e pintaan, joten otetaan tämä nyt vain. Ei todellakaan mikään iso juttu, eikä tämä jää sieluani kalvamaan, koska puhutaan 40e heitosta, mutta tokihan 40e on kuitenkin rahaa.

Kuulostinpas niuholta. Oikeasti ei ole iso juttu. Meillä on nyt mainio bussikyyti vieraille ja yöllä meille itsellemmekin, ja se on tärkeintä.


♡ Krista

4 kommenttia:

 1. Bussikuljetus kuulostaa kyllä todella kätevältä ja "luksukselta" vieraiden näkökulmasta. Olen itsekin pohtinut meidän hääpäivän kuljetuksia, mutta en saa mitään päätöstä tehtyä... Tavallaan olen bussikuljetuksen puolella, ja näin ollen kenenkään ei tarvitsisi miettiä kyytejä tai sitä kuka sitten on kuski yöllä, mutta toisaalta epäilen että meidän vieraista suuri osa kuitenkin tulee omilla autoilla. Luulenkin että meidän tapauksessa sellainen "minibussi" voisi olla sopiva ratkaisu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan itse nyt tosi hyvillä mielin, kun tiedetään, että vieraiden ei tarvitse miettiä autoasioita hääpäivänä. :) Meillä iso osa vieraista on tosin autottomia kavereitamme, joten tiesimme jo etukäteen, että taksi olisi ollut monelle ensisijainen liikkumisväline, mikäli emme olisi järjestäneet bussikyytiä. Sellainenhan olisi oikein hyvä! Me liikuttiin kaverin polttareissa sellaisella noin 15hlö minibussilla :D

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä, vieraat varmasti kiittävät! Serkkuni häissä pari vuotta sitten vieraille oli ilmeisesti järjestetty ainakin minibussi kirkon ja hääpaikan välille, mutta jostain syystä tätä ei ollut mainittu etukäteen lainkaan, joten emme tohtineet nousta bussiin kun luulimme sitä joksikin VIP-kyydiksi :D Onneksi mahduimme muiden vieraiden autoihin kimppakyytiin, ettei tarvinnut lähteä taittamaan matkaa julkisilla, mikä olisi vienyt puolet kauemmin.

  Hassulla tavalla mieltä lämmitti myös tuo tämänhetkiseen ajankohtaan hyvin sopiva kuvituskuva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Kieltämättä kynnys nousta kyytiin olisi korkealla, ainakin jos itse olisi aivan ns. rivivieras eikä aivan läheisintä yhdintä. Meillä on itsellämme nyt ainakin tosi hyvä mieli tuosta meidän kyytijärjestelystä, koska oman kokemuksen perusteella se oli niin näppärää kaveriemme häissä.

   Hahah :D Kamalahan tuo on, mutta olen sallinut itselleni kuvituskuvat, koska muuten tekstit jäävät vain lojumaan kuvien uupuessa. Olen ehdottomasti parempi ja innostuneempi kirjoittaja kuin kuvaaja :D

   Poista