keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Vuoden hääblogi 2019 - mitä väliä?

On jälleen se aika vuodesta. Hääblogiskene alkaa kuhista ja kihelmöidä, kun tammikuun Love me do -häätapahtuma lähenee ja samalla vuoden hääblogin valinta nousee ajankohtaiseksi. Lukijan näkökulmasta valinta voi näyttäytyä jopa ärsyttävänä spämminä aiheesta blogeissa, mutta toivoisin ymmärrystä, koska ainakin itselläni into kirjoittaa aiheesta kumpuaa vilpittömästä innosta muutoin mediassa melko näkymättömän blogikentän huomioinnista.

En ole itse koskaan harrastanut mitään, mikä vaatisi säännöllisistä sitoutumista. Olen aina pärjäillyt urheilulajeissa perushyvin, mutta valtavaa innostusta ja sisäistä paloa mihinkään lajiin en ole saanut herätettyä. En ole myöskään musikaalisesti taitava taikka innostunut. En osaa soittaa mitään soitinta, en laulaa, eikä sisälläni ole ikinä ollut kipinää opetellakaan. Kirjoittaa sen sijaan olen aina osannut. Tykkäsin jo ala-asteella kirjoittaa hiukan pidempiä tarinoita kuin olisi ollut tarpeen ja lukiossa äidinkielen kirjoittaminen erinomaisin arvosanoin tuntui helpolta. Sisälläni on koko ajan ollut luotto, että tämä on asia, jonka osaan. Kirjoittamista vaativat projektit ovat kaikissa muodoissaan tuntuneet minulle aina helpolta ja mikä erikoisinta, kirjoittaessani minulla on aivan uudenlainen itsevarmuus sisälläni. Hiljainen tunne, että minä tiedän täsmälleen mitä teen ja teen sen hyvin.

Joten korjaan edellisen kappaleen aloituslausettani. En ole itse koskaan harrastanut mitään, ennen kuin aloin kirjoittaa blogia. Minulle bloggaaminen on muodostanut elämäni ensimmäisen harrastuksen, jonka kautta olen ensi kertaa kokenut harrastamiseen liittyvää intohimoa ja imua, jonka myötä voin upota touhuun useaksi tunniksi kerrallaan useana iltana viikossa. Harrastus, joka vaatii säännöllistä sitoutumista, haastaa ja antaa valtavasti riemua. Oli iso askel aikanaan oivaltaa, että blogi ihan oikeasti on minulle harrastus, eikä salaa sohvannurkasta kautta rantain päivitettävä juttu. Vielä isompi askel oli uskaltaa sanoa se ääneen.


vuodenh-blogi2019-nominations-600x400


Samalla tavoin kuin urheiluharrastuksissa on kilpailuja ja soittoharrastuksissa konsertteja, hääbloggaajien kauden yksi kohokohta on vuoden hääblogin valinta. Äänestys on mahdollisuus kokea ylpeyttä omista taidoista, tuntea pistelevää jännitystä vatsanpohjassa ja ennen kaikkea mahdollisuus saada henkinen kunniamerkki, että hei oikeasti, tää mitä mä teen kiinnostaa jotakuta.

Sen takia minä jaksan vuodesta toiseen innostua vuoden hääblogin valinnasta. Hyvin tehdystä työstä kuuluu saada hyvää palautetta ja tahdon osaltani olla sitä antamassa. Se sillä on väliä.

Love me do:n vuoden hääblogi -äänestys on kaksivaiheinen. Aluksi nimeämisvaiheessa aivan jokainen saa ehdottaa mitä tahansa häihin liittyvää ei-kaupallista suosikkihääblogiaan mukaan. Nimeämisvaihe on käynnissä 27.11.-14.12. Maksimissaan 20 eniten nimeämisiä saanutta blogia pääsee mukaan varsinaiseen äänestykseen, jossa yleisöäänten perusteella valitaan vuoden hääblogi 2019. Äänestysvaihe on aikanaan käynnissä 17.12.-3.1.

Oman suosikkinsa voi käydä nimeämässä tämän linkin kautta. Itse kävin antamassa nimeämisääneni melko tuoreelle blogille, jonka kirjoittajan kirjoitustapa ja huumori ovat iskeneet minuun erityisesti.


♡ Krista

4 kommenttia:

 1. Minä ainakin nautin suunnattomasti Kristallihäiden lukemisesta ja annoin oman ääneni sinulle jo eilen. Toisaalta myös vähän harmittaa, että jokaisella on virallisesti käytettävissään vain yksi ääni, koska voisin helposti äänestää paria muutakin blogia kisaan mukaan. Äänestin Kristallihäitä myös viime vuonna ja olisitte kyllä sietäneet voittaa koko potin!

  P.S. Luulen arvaavani, mitä blogia sinä olet äänestänyt! Itsekin pidän kyseisestä blogista tosi paljon ja haluaisin äänestää sitäkin! Ehkä joudun olemaan ovela ja kiertämään säännön vain yhdestä nimeämisäänestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sanoistasi. <3 Tuli todella hyvä mieli kuulla tuollaista palautetta. Kiitos!

   Ps. Siitä vain kiertämään! Hyvät blogit ansaitsevat saada lukijoilta hyvää palautetta :)

   Poista
 2. Heh naureskelin tässä muutama päivä sitten kun kummasti kaikki hääblogit feedillä aktivoituivat ihan parin päivän sisällä :D Oma suosikki tälle vuodelle on jo nimetty, ja lisää äänestelleen sitten seuraavalla kierroksella!

  VastaaPoista