perjantai 14. joulukuuta 2018

Häälaukku löytyi

Aloin vajaa kuukauden päivät sitten havahtua, että meidän häämme ovat oikeasti aika pian. Että täytyisi tosissaan alkaa hoidella tehtävälistalta niitä palasia, joita olen roikottanut osaa jo yli vuoden ajatuksella, että hoidetaan sitten kun oikea tulee vastaan, kun aikaa vielä on vaikka muille jakaa. Vaan eipä ole enää, joten muun muassa häälaukkujahtiin täytyi laittaa hiukan tehoja peliin.

Unelmissani haaveilin käytetystä vintagehenkisestä laukusta, mutta ahkerasta kirpparoinnista huolimatta kauniita valkoisia laukkuja ei tullut vastaan. Olen ollut ehdoton, että haluan häihin laukun, mutta toisaalta laukku on ollut koko ajan selkeästi pihistyslistalla. Ehdottomana hintamaksimina olin pitänyt 20 euroa, mutta kirpparilinjan vuoksi olin ajatellut selviäväni alle kympillä. 

IMG_9089
IMG_9103
IMG_9092

Kivijalkakirpputorien rinnalla selailin facebookin hääkirppareita ja Tori.fi:tä, joista jälkimmäinen osoittautui pelastajakseni. Iskin silmäni Torissa kahteen eri laukkuun, jotka olivat tyyliltään hyvin erilaiset. Turussa myynnissä oli suorakaiteen mallinen kimaltava clutchlaukku, joka henki glamouria ja oli iltajuhlamaisen elegantti. Jyväskylän suunnilla myynnissä oli Turun laukkua tyttömäisempi, herkempi ja söpömpi valkoinen rusettilaukku, jossa minua viehätti morsiusmainen hempeys ja jonkinlainen vanhanaikaisuus. Kumpikin laukku herätti minussa kiinnostuksen, jollaiseen olen oppinut luottamaan, joten tiesin, että huonoa valintaa en tekisi, valitsisin kumman vain. Maltoin kuitenkin kerrankin hääsuunnittelun aikana mieleni ja jätin laukut roikkumaan välilehtiini, jotta voisin hiukan ajan kanssa miettiä asiaa.

Noin viikon pohtimisen jälkeen olin edelleen epävarma ja päädyin konsultoimaan kaasojani päätöksen tueksi. Sekä Sanni että Elina olivat samaa mieltä, että molemmat laukut olivat hienoja, mutta onneksi myös suosikki oli yksimielinen. Turun kimaltava laukku vetosi meihin kaikkiin, joten päädyin viikonloppuna sopimaan myyjän kanssa laukusta kaupat. Mikäli joku kuvauksen perusteella kiinnostui Jyväskylän laukusta, tässä linkki myynti-ilmoitukseen.

Maanantaina pyöräilin vesisateessa 10km noutamaan laukun toiselta puolelta Turkua ja nyt voin huohahtaa, että häälaukku on löytynyt. Laukkuni on Mascaran pikkulaukku, viralliselta väriltään galaxy white. Väri on siis periaatteessa valkoinen/off white, mutta kimaltava pinta saa laukun hohtamaan valosta riippuen jopa vihreään ja vaaleanpunaiseen taittavana. Itselleni mieleen tulee pakkasessa kimaltava lumihanki, mikä ei ole helmikuisten häiden yhteydessä lainkaan huono mielikuva. Kooltaan laukku on 21,5 x 11 x 4 cm, joten se nielaisee juuri sopivasti puhelimeni, nenäliinan ja huulipunan. Häissä tulen kantamaan laukkua kädessä ilman olkahihnaa, mutta laukkuun kuuluu myös hopeanvärinen olkahihna. Hintaa myyjän mukaan käyttämättömänä ostamalleni laukulle tuli 10 euroa ja vesisadepyöräilyn aiheuttamat henkiset vammat.

IMG_9079
IMG_9108

Unelmani vintagehenkisestä häälaukusta ei siis aivan toteutunut, mutta onneksi kirpparilinja ja budjetti kuitenkin pitivät. Simppelillä laukulla on myös jatkossa varmasti käyttöä, koska laukku ei missään määrin huuda olevansa häälaukku - eihän se sitä varsinaisesti olekaan. Minulle laukku henkii glamouria ja iltapukujuhlien elenganssia, jollaista nappaan mielelläni ripauksen mukaan juhliimme.


Ps. Muistutan mahdollisuudesta nimetä suosikkihääblogi mukaan Vuoden hääblogi 2019 -äänestykseen. Nimeämisvaihe päättyy tänään 14.12. joten aika käy vähiin, mutta vielä parin tunnin ajan ehtii. Linkki nimeämiseen tässä.

♡ Krista

12 kommenttia:

 1. Toi on niin parasta, kun tekee hyvän kirpparilöydön! Ihana laukku! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Hurja tyytyväisyys, että jahti päättyi ja että se päättyi juuri sellaiseen tulokseen kuin toivoikin. Kiitos! :)

   Poista
 2. Mahtavaa että laukku on viimein löytynyt, ja kaunis yksilö onkin! Ja aina parempi kun löytyy vielä pyörämatkan päästä 😊 Minunkin mielestäni tuo oli oikea valinta, vaikka rusettilaukkukin on sievä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin hyvä, vahvistusta valinnalle. Sievä on kyllä täsmälleen oikea sana kuvaamaan tuota rusettilaukkua. :D Juuri se sievyys minuun vetosi, mutta onneksi mieli on tyyni tämän tehdyn valinnan kanssa.

   Poista
 3. Kaunis laukku! Myös rusettilaukku on todella kaunis, mutta mielestäni teidän häiden tyylin sopii paremmin juuri tämä modernimpi laukku. Ja kuten sanoit, on iso plussa että tätä voisi käyttää vielä myöhemminkin. Minullekin häälaukku oli pihistyksen kohde, ja tilasin sen wishiltä muistaakseni...laukku on ihan kiva, mutta ei sitä kyllä tule enää muulloin käytettyä joten meni myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuota tyylillistä seikkaa arvoin itsekin. Isoihin linjoihin tämä laukku oli ehdottomasti oikea valinta, mutta puhtaasti minun mekkooni rinnastettuna, rusettilaukku olisi voinut olla oikeampi valinta. Mekon ulkopuolella asustukseni, meikki ja hiukset tulevat kuitenkin olemaan modernimpeja, joten simppeli kimallelaukku sujahtaa varmasti erinomaisesti minunkin henkilökohtaiseen lookkiini. :)

   Poista
 4. Mahtava löytö ja mihin hintaan vieläpä! :) Itselläni vielä häälaukun metsästys jatkuu, mutta tuo harkitsemasi rusettilaukku olisi kyllä aika ihana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, niinpä! Hahah, siitä vain bongaus kiertoon ;D

   Poista
 5. On kyllä upea! Toivon itsekin löytäväni häälaukun kirppikseltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laukkuja onneksi tulee kiertoon aika aktiivisesti, joten mahdollisuudet löytää kirpparihäälaukku on kyllä hyvät. :) Tsemppiä jahtiin!

   Poista
 6. Ompa nätti laukku! Laukku henkii nimenomaan tuota kuvailemaasi eleganssia ja glamouria, voin oikein kuvitella laukun jossain elokuvassa hollywoodtähden kainalossa jossain hienoissa juhlissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä lennähdän aivan samoihin tunnelmiin, kun katselen laukkua :D

   Poista