perjantai 28. joulukuuta 2018

Häätuoksu

Tunnelmani erityisen häätuoksun suhteen ovat olleet häässuunnittelun aikana ristiriitaiset ja ailahtelevaiset. Häähumun alkuvaiheilla pohdin, että tuoksun etsintä voisi hyvinkin olla kivaa puuhaa ennen kuin isompia konkreettisia hankintoja päästään tekemään. Seuraavaksi iski katvevaihe ja halu fokusoida oikeasti oleelliseen, jota häätuoksu ei todellakaan ole. Viimeisimpänä havahduin joitakin kuukausia sitten tilanteeseen, että minulla ei ole mitään erityisen kivaa hajuvettä, johon voisin hääpäivänämme upota - ja että kuitenkin haluaisin, että minulla sellainen olisi.

Olen hajuvesieni suhteen hyvin tarkka. Tulen herkästi huonovointiseksi, mikäli haistan jatkuvasti iholtani jollain tapaa sopimattoman, kuten liian makean tai raskaan, tuoksun. Tuoksulliset tuotteet eivät myöskään kuulu arkeeni, koska potilastyössä en voi tuoksuja käyttää. Hajuvesi onkin minulle suorastaan erityinen tuote, jota käytän luentopäivinä, viikonloppuisin ja iltamenoissa. Harvakseltaan käytettynä en myöskään itse turru hajuveteeni, joten tuoksun sopivuus tulee testattua jatkuvasti uudestaan ja uudestaan.

IMG_4685

Elämässäni on ollut kaksi suurta hajuvesi-ihastusta. Yläasteiässä rakastin Espritin vaaleanpunaista marjaisaa tuoksua, jota käytin vuosien aikana parikin pulloa. Lukioiässä sen sijaan iskin nenäni Diorin Addict 2 -tuoksuun, josta pidän edelleenkin todella paljon. Arvokas hinta on kuitenkin estänyt minua nauttimasta tuoksusta vuosien aikana paria pulloa enempää. Molempia näitä tuoksuja kuvaa kesäisyys, kepeys, kevyt kukkaisuus ja pirteä hedelmäisyys. Addict on näistä kahdesta tottakai makeaa Espritin tuoksua kypsempi ja elegantimpi, mutta molemmat ovat minusta todella kesäisiä ja teemaltaan ja tunnelmaltaan samanlaisia.

Häämme ovat kuitenkin talvella. Kukkaiset ja raikkaat tuoksut ovat miellyttäviä ja herkkiä, mutta tahtoisin talvisena hääpäivänämme tuoksua vahvemmalta ja mystisemmältä. Haluaisin tuoksun olevan tyttömäisen kukkaisuuden ja kepeyden sijaan naisellisempi ja syvempi. Haasteen tuhdimmalle tuoksulle on kuitenkin asettanut nenäni herkkyys. Miellytyn hyvin harvoista raskaammista "talvituoksuista" edes lyhyelti tuoksuttaen, saati koko päivän iholla testaten. Voisi sanoa, että olen tuoksunirppis, joka hyväksyy vain tiukan paperilappuseulan läpi tuoksun ihotestiin ja vasta pitkän ihotestauksen jälkeen ostoskoriin, koska en halua maksaa turhaan tuoksusta, jota en voikaan käyttää.

Nirppistelyni vuoksi olen suhtautunut kaikenlaisiin tuoksunäytteisiin aina kyseenalaistaen. Kuinka randomoitu näyte lehden välissä tai kaupanpäällisenä voisi osua tarkkaan tuoksututkaani ja selvitä läpi ihotestauksestani?

IMG_4687

Nyt kuitenkin vaikuttaa, että tällainen ihme on päässyt sattumaan. Kerroin Instagramissa viime kuussa, että olen hurahtanut kokeilemaan hyvin tarjousten perässä Bettebox-kosmetiikkayllätyslaatikkoa parin kuukauden ajan. Joulukuun laatikosta paljastui yhtenä näytetuotteena Givenchyn L'interdit -hajuvesi, johon ihastuin jo ennen kuin ehdin paketin avata. Paketti nimittäin tuoksui minusta ihanalle jo sitä postista noutaessani! Kokeilin tuoksua aluksi ujosti vessapaperin kulmaan ja miellytyin. Seuraavaksi uskaltauduin rannekokeiluun, josta positiivisen fiiliksen jälkeen etenin kaulan iholle. Nyt olen aivan huumaantunut, koska tuoksu on täsmälleen sitä mitä olen talveen ja talviseen hääpäiväämme kaivannut.

Sokoksen nettisivuilla tuoksua kuvataan näin: "Intensiivinen kukkaistuoksu, joka ei jätä ketään kylmäksi. Upea, peloton tuoksu. Mullistavan tyylikäs, uudenlainen naisellisuus. L’interdit tuoksunuotit ovat appelsiinin kukka, jasmiini ja tuberoosa. Kontrastin valkoiselle kukkakimpulle antaa vetiveri ja patsuli." En tiedä, mitä on patsuli tai vetiveri, mutta mikäli ne tuoksuvat tältä, minä pidän niistä! Minusta tuoksu on moniulottoinen, yhtäaikaa keskiraskaan ja talvisen kukkainen mutta nuorekas ja naisellinen. Ei liian kepeä, eikä liian tuhti, vaan juuri sopivasti kaikkea.

Taidan sittenkin saada erityisen häätuoksun.


♡ Krista

14 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hyvältä tuoksulta, täytyy ehkä käydä kaupassa testaamassa niin opin minäkin miltä patsuli ja vetiveri tuoksuvat :D Itse olen niin laiska käyttämään hajuvesiä, että tuskin hankin uutta sellaista häihinkään, ellen myöhemmin innostu. Mahtavaa että olet löytänyt mieluisan tuoksun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä herkästi myös unohdan laittaa tuoksua, kun siihen ei niin selkeää rutiinia ole, kun esim Jarkko taas muistaa aina, siis ihan aina, suihkauttaa hiukan tuoksua. Olin itse todella innostunut, kun oivalsin, että vitsit tämähän tuoksuu hyvälle eikä tee huonoa oloa. Olen kaivannut itselleni talvituoksua ja tämä tuoksu sopii hyvin niin talveen yleisesti kuin talvisiin häihinkin :)

   Poista
 2. Voi minäkin olen haaveillut kovasti häätuoksusta näin alkuvaiheessa! Minulla on useampikin tuoksu josta pidän ja joita käytän välillä, mutta olisi kiva saada häihin joku erityinen oma tuoksunsa joka sitten muistuttaa aina häistä. Itse asiassa löysinkin yhden hyvän tuoksun vielä Luxemburgissa asuessani, mutta valitettavasti en enää muista mikä se oli, kun en ottanut siitä kuvaa tai kirjoittanut nimeä ylös. Se saattoi olla ehkä joku Miss Dior... Mutta ihanaa että sinulle löytyi mieluinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miss Diorit ovat kovasti tykättyä kyllä. En yhtään muista, miltä tuoksuvat, mutta nään purkin mielessänikin :D Minä olen kyllä valtavan iloinen, että löysin tämän tuoksun, koska elämässä on ollut hiukan vahvemman talvituoksun kokoinen kolo ja sama tuoksu passaa todella hyvin häätuoksuksikin. Sellaiseen en itse tuoksuherkkänä pystyisi, että varaisin tuoksun vain hääpäivää varten. Pakko käyttää tuoksua jo reilusti etukäteen, että voi olla varma, ettei tuoksu tökkää ja vahingossa pilaa tärkeää päivää tekemällä huonon olon tms.

   Poista
 3. Minäkin haavailen omasta häätuoksusta. Ongelmana on vain se, että olen käyttänyt montamonta vuotta samaa Korresin ihanaa hajuvettä, enkä tiedä osaanko/haluanko tuoksua muulta hääpäivänäkään. Eli luultavasti ostan vain uuden pullon samaa hajuvettä, jonka sitten nimeän häätuoksuksi. :D Tuo sinun tuoksusi kuulostaa kyllä ihanalta, minuakin kiinnostaa kovasti miltä vetiveri tuoksuu, patsulin minä tunnen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi minusta tosi hyvä päätös! Jos on olemassa mieluinen tuoksu, ei uutta ole mitenkään pakottamalla yritettävä etsiä. Tuollainen pitkän linjan tuttu tuoksu voi tuoda jännään päivään jopa yllättävää turvaa. Meillä Jarkko on useamman vuoden käyttänyt yhtä tuoksua ja haluaa ehdottomasti tuoksua hääpäivänä juuri siltä samalta, koska on niin kiintynyt tuoksuun.

   Poista
 4. Onnittelut häätuoksun löytymisestä! :) Itsekin haluaisin häätuoksun, sillä tuoksun suihkuttelu tuon päivän jälkeen toisi varmasti aina tuon (toivottavasti) ihanan ja ikimuistoisen päivän mieleen. Tiedän jo minkä tuoksun haluan, mutta en ole vielä raaskinut ostaa sitä korkeahkon hinnan ja myöskään sen takia, että en käyttäisi tuoksua ennen hääpäivää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivaa palkkapäivää vain odotellessa siis ;) Minun on pakko käyttää tuoksua jo etukäteen, että voin varmistua, ettei tule mitään huonoa oloa yllärinä pilaamaan hääpäivää.

   Poista
 5. Jos et ole ihan 100-prosenttisen varma, onko tuo juuri se häätuoksu, suosittelen käyttämään apuna esim. Sokoksen tai Stockan myyjiä. Kerrot vain, että olet tähän ihastunut (ja aiemmin käyttämäsi hajuvedet) ja kyselet, osaavatko neuvoa vastaavia. Osaavat mahdollisesti ottaa huomioon myös tuon joihinkin tuoksuihin kohdistuvan yliherkkyyden. Itse olen löytänyt viime vuosien hajuvedet (minulla siis aina yksi tuoksu käytössä, joka kuluu tosi hitaasti, kun käytän myös vain juhlissa tms.) kyseisten tavaratalojen myyjien avulla. Minä olen ainakin saanut todella asiantuntevaa ja henkilökohtaista palvelua. Kannattaa vain katsoa, että on nimenomaan tavaratalon henkilökuntaa eikä jonkin merkin edustaja.

  Häätuoksu on myös niitä pikkuasioita, joista voisi helposti säästää, mutta toisaalta uskon sen myös tuovan sen kivan pienen silauksen päivään sekä sen muisteluun jälkikäteen. Hääkuvia katsellessa voisi tuoksauttaa vähän hajuvettä ilmoille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokokseen ja Stockaan olen itsekin aiemmin luottanut hajuvesiasioissa. Tämä tuoksu tuli nyt hiukan yllättäen vastaan tuon näytteen muodossa ja olen kyllä onneksi vakuuttunut, että tuoksu toimii. Häätuoksu terminä on ehkä kohdallani harhaanjohtava, koska kyseessä on ehkä enemmän talvituoksu, jonka satuin löytämään juuri sopivasti ennen häitämme, joten näppärästi siitä samalla tulee myös häissä käytettävä tuoksu ;)

   Poista
 6. Minulla on ihan sama tuo, että vähänkin vääräntyyppinen hajuvesi saa fyysisiä oireita aikaan enkä totu siihen millään, vaikka luulisi päivän aikana hajuaistin adaptoituvan! Nykyisessä työssä voi hillitysti laittaa töihinkin hajuvettä ja useiden kieltovuosien jälkeen se on ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vähän yllättynytkin, koska toisten tuoksujen suhteen en ole herkkä, mutta omalla iholla iskee todella herkästi tökkääntyminen ja tuoksu tuntuu häiritsevänä nenään tehden huonoa oloa ja ainakin epämiellyttävän olon. Voi uskon! Kyllä kevyt hajuvesi on piste iin päälle omassa fiiliksessäkin.

   Poista
 7. Ihana että tuoksu on löytynyt! :) Mulla on kanssa vähän tuoksu mietteissä. Toisaalta olisi ihana, että suosikkini BOSSin The Scent For Her olisi mukana myös hääpäivässä, mutta toisaalta olisi kiva, että olisi joku tietty tuoksu joka matkaisi minut aina takaisin hääpäivään ja häämatkaan. Saa nähdä päädynkö hankkimaan häätuoksua, mutta ajatuksesta pidän, vaikka kuten sinäkin, välillä pidän sitä turhana hömpötyksenä ja välillä se on tosi kiva ajatus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole löytänyt itselleni sellaista tuoksua, johon olisin tosisssani leimaantunut noin, että toivoisin sen kulkevan mukana myös hääpäivänä. Jarkolla tilanne on juuri päinvastoin, eli hän ehdottomasti toivoo pitkäaikaisen tuoksunsa olevan mukana hääpäivässä. Toivon, että L’interditissä olisi aineksia tulla minulle sellaiseksi tuoksuksi, koska samalla kun olen haikallut häätuoksua olen kaivannut myös ns. leimatuoksua ja talvituoksua. Paljon tuoksua samassa lauseessa! :D

   Sinulla ei ainakaan ole takaraivossa mitään pienintäkään stressinjyvästä aiheeseen liittyen, kun ainakin yksi mieluinen tuoksu löytyy varmasti jo kaapista. :)

   Poista