tiistai 1. tammikuuta 2019

Ilmoittautumisaika on päättynyt

Onnea me kaikki vuoden 2019 hääparit! Meidän häävuotemme on täällä! Vuodenvaihde oli meille siinä mielessä erityinen, että olimme pyytäneet kutsuvierailta vastaukset osallistumisesta häihimme vuoden 2018 loppuun mennessä. Teoriassa meille pitäisi nyt siis olla lopullinen vieraslista hyppysissämme.

Käytännössä näin ei kuitenkaan ole, koska muutamia vastauksia uupuu vielä täysin, ilmassa roikkuu pari ehkää (hyvistä syistä tosin) ja muutama juhliin kovasti odotettu vieras ei yllättäen pääsekään osallistumaan päiväämme. Vieraslistamme on siis vielä suorastaan yllättävällä tavalla auki vapautuneiden vieraspaikkojen ja ilmoittamatta jättämisten vuoksi. Olin ilmeisen naiivisti ajatellut, että tottakai ihmiset ilmoittavat säntillisesti pyydettyyn päivään mennessä tulemisestaan, koska kyllähän ihmiset tietävät, että isojen juhlien organisoiminen vaatii aikaa ja siksi vieraslista tulee olla ajoissa tiedossa. Vaan eivät ilmoita. Tottakai on myös luonnollista, että häähumu on meille suurempi juttu kuin vieraillemme, mutta yllättävän moni on jättänyt kokonaan vastaamatta, mikä on meille tietysti hankalaa. Aivan lähipiiriltä vastaukset on helppo varmistaa yhdellä viestillä, mutta lähteäkö lypsämään vastauksia hiukan etäisemmiltäkin vierailta vai vetää nimet suosiolla yli ja olettaa hiljaisuus ujoksi kieltäytymiseksi?

IMG_4727

Olemme alusta asti välttäneet juhlien ylibookkausta ennen varmojen en pääse -ilmoitusten saamista. 80 hengen vierasmäärämme on ollut koko ajan ehdoton ja olemme jakaneet vierasprofiilin kylmästi kahtia niin, että kummallakin meistä on tasan 40 vieraspaikkaa käytettävänään haluamallaan tavalla. Kumpikin joutui alussa puntaroimaan resursseja ja jättämään ihmisiä kutsuttujen ulkopuolelle, koska kaikkia ei vain voinut kutsua. Kummankin meidän yli 25 elinvuoteen, erilaisiin opintoihin, harrastuksiin ja kahteen kaupunkiin on ehtinyt syntyä niin monia ystävyyssuhteita, että 40 henkeä on oikeastaan aika vähän tuoda koko tänä päivänä meihin vaikuttava elämänpiiri yhteen juhlimaan erityistä päiväämme.

Viimeisimmät kutsut laitoimme itse asiasssa matkaan vasta kuluneen viikon aikana ystävillemme, jotka olimme halunneet kutsua jo aiemmin, mutta vasta nyt ilmoittautumisten myötä pystyimme varmistamaan, että oikeasti voimme kutsua heidät. Järjestely on kylmä, koska käytännössä osa vieraistamme on joutunut jonottamaan kutsua, mutta parempaa ratkaisua emme keksineet, koska ylibookkauksen riskiä emme halunneet ottaa ja varmat ilmoitukset tulematta jättämisestä ovat uupuneet.

Jottei mene vallan pääsemättömien ja vastaamatta jättäneiden vieraiden surkutteluksi, täytyy sanoa, että ehdottomasti pääosa vieraista on ilmoittautunut juhliimme ihanalla innolla ja täsmällisesti pyydetyn aikataulun mukaisesti, mikä tietysti lämmittää mieltä, koska vieraat juhlan tekevät. Tämän vuoden helmikuussa juhlimme upeita häitä hurjan monen meidän läheisen ympäröiminä, ja se on tärkeintä.

(Voisi ne loput vieraat silti ilmoittautua.)


♡ Krista

11 kommenttia:

 1. Ihan hurjan jännää, että teidän häät ovat tänä vuonna, saati sitten ihan parin kuukauden päästä! On ikävää, jos jotkut ovat jättäneet ilmoittautumatta kokonaan, sillä se tosiaan aiheuttaa teille turhaa ylimääräistä vaivaa. Toivottavasti saatte kaivettua loputkin vastaukset suuremmitta ongelmitta. Mielestäni tuo teidän kutsumisjärjestelmä ei ole lainkaan kylmä (tai ehkä olen puolueellinen), ja aiomme itsekin tehdä juuri noin: kutsua lisää ihmisiä sitten jos/kun selviää, ettei osa varsinaisesti kutsutuista pääsekään. Hyvää uutta vuotta teille ja ihania innostuskihinöitä viimeisille viikoille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että kutsumenettelylle löytyy ymmärrystä, koska itse olen myös ollut tuolla linjalla, että menettely on ainoastaan ymmärrettävä, kun isoja juhlia järjestellään. Aika on lopulta mennyt tosi vauhdilla. Käsittämätöntä, että nyt aletaan laskea ihan pieniä viikkomääriä ja millä vauhdilla viikot tuntuvat kiitävänkään! Jännittävää. <3

   Poista
 2. Iiks, niin jännittävää! Iloa ja onnea häävuoteen ja viimeisen kuukauden järjestämiseen ♥
  Mun naimisiin menneet kaverit on varotelleet jo valmiiks, ettei kaikki vastaa ilmoittautumisajan puitteissa. Mun mielestä tuo on lähinnä törkeää, kun miettii, että häät on vähän isompi juttu järjestää ja jokainen, joka kutsun saa, on ihan oikeasti tarkkaan valittu ja heidät oikeasti halutaan paikalle; on siis mielestäni suuri kunnia saada kutsu häihin. Toivotaan, että viimeisetkin ilmoittautuisivat teille pian, tyhmää antaa odotuttaa itseään! :(
  Tsemppiä viimeisille viikoille, iiks! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin tuleviin muutamaan kuukauteen, koska vähiin käy teilläkin! <3

   Olisi varmaan pitänyt oivaltaa itsekin etukäteen, että voi olla odotettavissa, että joiltakin vastaaminen jää roikkumaan. Harmillisinta minusta on juuri, että ei ole edes kieltäydytty, koska kyllähän sen ymmärtää, etteivät kaikki voi Turkuun asti päästä reissaamaan, mutta mielellämme haluaisimme tietää sen ilmoittautumisajan puitteissa.

   Poista
 3. Tsemppiä loppukiriin hääsuunnittelussa! Toivottavasti loputkin vieraat ilmoittautuvat, itsekin jotenkin luulisi että ihmiset ymmärtävät miksi ilmoittautumisessa on deadline...
  Mä oon lukenut sun blogia jo pidempään, kiitos hyvistä kirjoituksista! Täällä toinen Turun morsian, joka rohkaistui juuri kirjoittelemaan blogia... :) https://sittenolenvalmishaablogi.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan. 🙈 Piakkoin täytyy kuitenkin tehdä suuntaan taikka toiseen päätöksiä: joko kysellään alentuen perään tai päätetään suoraan, että hiljaisuus tarkoittaa kieltäytymistä, koska kyseiset vieraat ovat olleet hyvin epävarmoja tulijoita alun alkaenkin.

   Hei onpa kaunis nimi blogilla! Olettaen että SMG:n biisiä lainaillaan. Tosi mielenkiintoista päästä seuraamaan muiden saman kaupungin parien suunnitelmia. Kiva, että kommentoit ja linkkasit blogisi.

   Poista
  2. Kiitti, SMG:ltä tosiaan lainasin inspiraatiota :) Ehdottomasti on bonusta jos löytää kokemuksia ja ideoita samalta alueelta!

   Poista
 4. Niin jännää! Teidän häät on jo ihan nurkan takana:) Mutta vähänkö harmi, ettei kaikki vieraat ole ilmoittautuneet ajallaan! Mutta eikun vaan lypsämään niitä vastauksia. Parempi se on kysyä ja varmistaa, kun sitten hääpäivänä todeta, että joku, kenen luuli jättävän juhlat välistä, tupsahtaakin yllättäen paikalle:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaankin. 🙈 Jotenkin vuoden loppu ja kaikki joulutohina häivytti alleen totuuden, että vuoden vaihteen jälkeen aletaan olla jo todella hääholleilla :D Ja nyt äkisti ollaankin tässä ja pian ei häähulina voi konkreettisemmaksi enää mennä, kun häät oikeasti tulevat sieltä. Hyvillä fiiliksillä täällä onneksi helmikuun puoliväliä lähestytään! :)

   Poista
 5. En tavallisesti olisi näin tiukkapipoinen, mutta tässä asiassa aion olla itsekäs ja jättää lypsämättä, jos omat kutsuttuni eivät ilmoittaudu ajoissa. Kaikki, joille häistä on jo kerrottu ennen kutsujen lähettämistä, ovat olleet innoissaan ja sanoneet tietenkin tulevansa - voisi siis kuvitella, että jos kutsuun vastaaminen jää niinkin pitkäksi ajaksi roikkumaan, osallistuminen ei ole kutsutulle kovin tärkeää. Niinpä jos kyseisestä henkilöstä ei kuulu pihaustakaan ilmoittautumispäivään mennessä, annan viikon vielä aikaa huomata unohduksensa/ilmoittaa kieltäytymisestä, ennen kuin lasken pois varsinaiselta osallistuvien vieraslistalta (oletan, että siihen mennessä on juhlapaikalle yms. osallistujamäärä ilmoitettava). Jos sitten kyseinen ihminen ilmoittaakin pari viikkoa ennen häitä, että olisi sittenkin tulossa, pohdin tilannekohtaisesti, mitä vastaan. Mutta koska aikuisista ihmisistä on kyse, luulisi, että osaisi olla tarpeeksi hienotunteinen, että ilmoittaa edes epävarmuustekijöistä, jos niiden takia pitää ilmoittautumista pantata (joten vastaus on todennäköisesti siinä kohtaa kieltävä).

  Äh, tuntuu tosi pikkumaiselta suhtautua näin, mutta toisaalta pelkkä ajatuskin siitä, että häihin tulisi meidän tarkasti valitsemia ihmisiä, jotka kuitenkin katselivat ensin, tuleeko jotain muuta tärkeämpää menoa, satuttaa jo etukäteen (varsinkin, kun yksittäinenkin vieras on hääparille aina kallis ja tarkkaan harkittu menoerä ja sen kaikki varmasti tietävät), joten tällä suhtautumisella luultavasti mennään meidän jo valmiiksi varsin pienen vieraslistan kanssa.

  Toivottavasti niitä ilmoittautumisia alkaisi tippumaan teille ja saisitte paikalle juuri ne, ketkä haluattekin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun korvaani tuo kuulostaa oikein järkevältä ja asialliselta suhtautumiselta. Näin mekin päädyimme toimimaan, eli ilmoittautumatta jättäneet vedettiin yli listalta noin viikko ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Nyt vieraslistamme alkaa olla lopullisella tolallaan, kun eilen (jep eilen) kutsuimme todennäköisesti viimeiset vieraat, joiden paikkoja olimme joutuneet odottamaan.

   Minulla on vieraidemme suhteen lämpöinen olo. Tottakai on harmi, että aivan kaikki läheiset eivät pääse tulemaan, mutta se oli odotettavissakin ja luonnollista, kun matkaa sukujemme kotoa Turkuun on se yli 500km ja kyse on kuitenkin vain yhdestä päivästä ja usein iäkkäämmistä henkilöistä. Ilahduttavan monet kuitenkin ovat tulossa ja tottakai iso joukko ystäviämme täältä ja muista kaupungeista. <3

   Poista