torstai 3. tammikuuta 2019

Pienten konkreettisten juttujen aikaa

Olemme viime aikoina saaneet aikaan paljon. Monia asioita on vedetty yli to do -listalta ja lähes päivittäin ainakin jompi kumpi meistä on touhunnut jotain häihin liittyvää asiaa eteenpäin. Kuitenkin äsken, kun asetuin ihanasti sohvalle tietokoneen kanssa sieluni täynnä lämmintä intoa kirjoittaa jotakin uutta blogiin, mieleni valtasi tyhjyys. No ei tuosta nyt voi mitään kirjoittaa. Äh, ei tuo asia ketään kiinnosta postauksen vertaa. Pöh, kun tämä on tällaista räpeltämistä! Tuntuu, että on paljon tehty ja paljon on kerrottavaa, mutta mistään yksinään ei ole asiaa kokonaisen tekstin verran.

Siispä nyt on luvassa 9 pientä konkreettista juttua viime viikoilta aikalailla samaan tyyliin kuin Tyttö tahtoo -blogin Hanna esitteli juuri tänään omassa blogissaan.

1. Molemmilla on uudet passit, Jarkolla uusi nimi lentolipussa ja passitiedot välitetty eteenpäin

Siis kuinka kauan asioita voi roikottaa ihan vain välttelymielessä ja rahan takia? Kumpikin meistä on tiennyt jo kuukausia, että Dubaita varten täytyy hankkia uusi passi 6kk voimassaolosäännön ja Jarkon nimenvaihdoksen takia. Kuitenkin vasta toissaviikolla saimme molemmat uudet passimme tilattua ja noudettua. Samalla pystyimme ilmoittamaan passitiedot Norwegianille ja vaihtamaan ennen nimenmuutosaikeita varattuihin Jarkon lentolippuihin uuden nimen. Vinkkinä muuten, että virallisen nimenmuutoksen jälkeen tehdyt nimenmuutokset lentolippuun korvataan Norwegianilla, mutta muutos täytyy ensin itse maksaa ja jälkikäteen hakea muutoksesta hyvitystä erillisellä lomakkeella, jonka liitteksi liitetään virallinen päätös asiasta.

IMG_4733

2. GT-baarin T:t on tilattu

Tonic-vesien tilaustakin olemme roikottaneet pitkään. Osin, koska unelmoimme alumiinitölkkejä kauniimmista pulloista GT-pöytään ja toisekseen, koska olemme vahdanneet jonkinlaista tarjousta juomista. Ennen vuodenvaihdetta aiemmin hyväksi todettu Maxikarkki mainosti ilmaisia toimituskuluja tilauksilleen, joten päätimme tarttua yrityksen kivijalkakauppoihin verrattuna varsin kilpailukykyiseen hintaan 19,90e/24pack. Tonic-vedeksi valikoitui Schweppesin Indian Tonic, joka on rumuudestaan huolimatta todettu maultaan oikein mainioksi. Juomien pitäisi saapua tällä tai ensi viikolla.

3. Paperituotteiden paperit ovat matkalla

Ja jälleen roikotetaan! Tällä kertaa vetoan kuitenkin helmiäispaperijahtiin ja hintakriittisyyteen. Löysin kutsuissa käyttämämme hopeiset helmiäispaperit aikanaan AdLibrikseltä hintaan 1,5e/10 arkkia, joten olin oppinut suorastaan hiukan liian hyvälle. Etsin edullistä helmiäispaperia pitkään ja useaan otteeseen viikkojen ajan, kunnes aivan juuri ennen toiselta yritykseltä tilaamista varmistin viimeisen kerran AdLibriksen - ja sieltä paperia  yllättäen taas löytyi! Matkalla on 100 arkkia vaaleaa helmiäispaperia, joista yhdessä yli jääneiden hopeiden papereiden kanssa askarrellaan (=tulostetaan) kirkko-ohjelmat ja kattaukseen tulevat menut sekä ohjelmalehtiset.

4. Häämessut kaasojen kanssa odottavat

Olen tähän mennessä päässyt osallistumaan useille häämessuille blogin kautta, mutta viikon päästä viikonloppuna lähden liikenteeseen ensi kertaa kaasojeni kanssa. Tarkoituksena on lähteä nauttimaan lauantaina Wanhan Sataman Mennään Naimisiin -messuista aivan puhtaasti nautiskelun pohjalta. Juomme viiniä, katselemme häämekkoja ja hömpöttelemme vailla sen syvempiä suunnitelmia. Voi kyllä!

5. Koemeikki ja -kampaus on sovittuna

Olen menossa ensi viikon perjantaina Helsinkiin Irina Arvokkaan käsittelyyn, kun testaamme häämeikkiä ja -kampausta. Toivoisin löytäväni vielä selkeämmän punaisen langan ja ytimen toiveistani ennen koelaittautumista, mutta luottoni tekijääni on kyllä kova, vaikka visioni hiukan levällään olisikin. Odotan todella innolla meikin ja kampauksen jälkeistä oloa. Toivon kokevani oloni maailman kauneimmaksi ja haluavani vain tuijotella itseäni peilistä, mikä on yleensä hyvä merkki juhlalaittautumisen kohdalla.

By: Mennään naimisiin

6. Pöytäkartasta on erinomainen idea

GOT-viirien käyttäminen pöytätunnisteina on jo vanha juttu, mutta viimein keksimme, kuinka esitämme istumajärjestyksen vieraille juhlatilan aulassa. Olemme säilyttäneet kaapissa Jarkon vanhalta työpaikalta roskistuomiolta pelastettua isoa korkkitaulua, joka saa nyt uuden elämän ihan vain lattialla juhlatilassa olevaa tolppaa vasten seivovana pöytäkarttana. Tauluun kiinnitetään nastoilla GOT-vaakunoilla "nimetyt" pöytiä symboloivat paperit, joihin kirjoitamme vanhalla kirjoituskoneella vieraiden nimet.

7. BAR- ja GT-kirjaimet sekä tuleva pöytäkartta saivat maalia pintaan

Rakentelimme jo aikaa sitten valokirjaimet juhlatilaan pystytettäviä baareja varten, mutta toteutuksen viimeistely on vielä odotellut itseään. Joulun aikaan Kuopiossa teimme viimein täsmäiskun äitini työpaikalle rakennustarvikeliikkeeseen ja saimme hankituksi kirjainten maalaamiseen kaivatut spraymaalit. Valitsimme kirjaimiin vaaleaa hopeaa ja pöytäkarttatauluun tummempaa graniitinharmaata automaalia, joilla suihkiminen sujui todella helposti. Maalit myös juuri ja juuri riittivät 3 melko isoon kirjaimeen ja suureen pöytäkarttaamme, joten kaikki kunnossa!

8. Juhlapaikan narikkaseinän piilotus ja valokuvatarinan "pöytäliinat" ovat hoidossa

Samalla, kun hankimme spraymaalit valokirjaimia ja pöytäkarttaa varten, valitsimme äitini työpaikalta myös tapetit, joilla peitämme juhlatilan suuren, ruman ja vanerisen narikkaseinän sekä seinustoilla olevat vaneritasot. Kunhan saamme tapetit Turkuun, edessä on vielä melkoinen leikkelyoperaatio, että pätkimme tapetit sopivan kokoiseksi.

9. Kahdeksan tuntia palavat tuikut ostettu

Pieniä asioita, mutta näitäkin olen jahdannut jonkin aikaa. Tokmannilta tuikut myytiin loppuun ennen kuin ehdin paikalle, mutta onneksi jouluostosten lomassa pitkään palavat tuikut tulivat kuin sattumalta vastaan. Ostin 100kpl tuikkuja talteen, joten hääillan tuikkumeren pitäisi olla turvattu.

IMG_3514

Huh, kuten sanottu, paljon kaikenlaista on tehty, vaikka osa melko pieniä räpellyksiä tärkeydestään huolimatta onkin. Onneksi vähintään samanmoinen ja oikeasti aika paljon pidempi lista odottaa vielä tekijäänsä, joten emmeköhän me saa aikamme kulumaan seuraavina 44 päivänäkin.

Ps. Muistattehan äänestää Vuoden hääblogia Love me do:n äänestyksessä? Äänestysaika päättyy tulevana maanantaina keskiyöllä ja Kristallihäät on myös mukana ehdolla. ♡


♡ Krista

10 kommenttia:

 1. Tekin olette olleet tosi ahkeria! Mahtavaa! Toivottavasti saamme kuulla koemeikistä ja -kampauksesta lisää myöhemmin :) Ja ehkä törmätään Mennään naimisiin -messuilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koelaittautumisesta tulee ehdottomasti juttua! Tähän asti on ollut niin vaikea esitellä mitään kampaus- tai meikki-ideoita, koska en ole halunnu jakaa blogiin tekijänoikeussuojattuja kuvia esim. pinterestistä. Haluan päästä havainnollistamaan niin itselleni kuin teillekin, että millaista tyyliä haetaan. Odotan perjantaita tosi innolla! Toivottavasti törmätään sitten messuilla! :)

   Poista
 2. Olettepa saaneet paljon hommia eteenpäin! Niin jännittävää, että teidän häät on jo ihan kohta 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on! Viikot tuntuvat vaan sujahtelevan ja aivan hetken päästä pitkä odotus päättyy. <3

   Poista
 3. Vau, hyvin oivallettu tuo tuikkujen palamisaika! Pitää painaa mieleen, hauskoja viimeisiä järjestekyviikkoja teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 8h tuikut olivat itsellenikin uusi juttu, jonka opin jostakin toisesta hääblogista aikanaan. Näppärä kyllä, koska 4h paloaika on aika lyhyt jo koti-illankin, saati pitkän hääjuhlan aikana. Kiitos paljon! <3

   Poista
 4. Tällaiset pikkujutut vaativat ainakin meillä hääjärjestelyissä eniten motivaatiota suorittaa loppuun asti! Varsinkin kun niihin ei ole asetettuna sitä tiettyä deadlinea! Toisaalta, tuli tosi hyvä fiilis, kun useampi tällainen pienempi juttu oli pois päiväjärjestyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan tuo, että selkeää deadlinea ei ole, joten hommia on helppo roikottaa. ':D Onneksi tällaisia pikkuhommia saa hoidettua aika vauhdilla eteenpäin, kun vain saa aikaiseksi tarttua toimeen.

   Poista
 5. Tämä ei suoranaisesti liity blogiisi lainkaan. En tiedä oletko nähnyt Leo Montosen kuvia, mutta Hesari teki niistä jutun (https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005954629.html) ja yksi nainen noissa kuvissa muistuttaa paljon sinua (kuva nro 13). Ajattelin vain jakaa jutun, jos sattumalta olettekin sukua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan tutustunut! Mielenkiintoista! Täytyy ehdottomasti mennä katsomaan, mistä on kyse ja tunnistanko itse samaa näköä. :) Kiitos vinkkauksesta!

   Poista