lauantai 9. helmikuuta 2019

Kun hääyön hotelli peruuntuu 9 päivää ennen häitä

Olemme pyrkineet varmistelemaan häihin liittyvät asiat kuntoon viimeisen kuukauden aikana. On varmisteltu cateringia, sushiravintolaa, jousitrioa ja bussikyytiä. Viimeisimpänä laitoin sähköpostia hääyöhotellillemme Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneelle. Tiesimme jo hotellia varatessamme, että on olemassa riski, että jotain menee pieleen, koska hotelli on juuri valtavan remontin alla ja avajaispäiväksi oli julistettu häidemme aatto perjantai 15. helmikuuta. Otimme avajaiset juuri häiden alla kuitenkin enemmän johdatuksena kuin riskinä, koska kyse ei kuitenkaan ole mistään maailman vakavimmasta asiasta. Seurahuoneen huoneet olivat omassa hintaryhmässään ehdottomasti Turun parhaat, joten emme kertakaikkiaan halunneet varata mitään muuta hotellia.

Torstaiaamuna sain soiton. "Turun TOK-hotellien myyntipalvelusta hei. Olisiko hetki aikaa jutella?" Tässä vaiheessa tiesin sanoa jo ääneen, että nyt taitaa tulla huonoja uutisia, kun tuli tällainen soitto vastauksena sähköpostiini. Puhelimen toisessa päässä vahvistettiin epäilykseni: Seurahuoneen remontti ei rakennusteknisistä syistä ehdi valmistua hääpäiväksemme.

BOOOM. Siinä se. Näin samantien mielessäni, kuinka nyt päätyisimme kaikista pyrkimyksistämme huolimatta Börsin tusinahuoneeseen kokolattiamaton ja persoonattomien kalusteiden keskelle viettämään hääyötämme, vaikka koko pointti hääyön varaamisessa remontin alla olevaan hotelliin oli välttää nuo kulahtaneet hyttihotellihuoneet. Saatan kuulostaa dramaattiselta, mutta ihan oikeasti tärkein pointti hääyötä varatessa oli löytää hotellihuone, joka on järkihintainen ja laadukas, eikä ryöstöhintainen tusinakoppi. 220e kivasta huoneesta on hääyölle ok, mutta jos kiva huoneemme vaihtuisi äkisti samanhintaisena tusinakopperoon, raksahtaisi rusinat. Tähän rasahteluun olin jo parin millisekunnin aikana puhelimessa valmistautunut.

hääyö

Puhelu kuitenkin kääntyi aivan toiseen suuntaan. "Olen järjestänyt teille meidän ketjun toisesta hotellista korvaavan majoituksen. Onko Radisson Marina jokirannassa tuttu? Olen varannut teille Marinan kattokerroksen kulmasviitin jokinäköalalla hääyöksi. Ja kun tuosta myöhäisestä huoneenluovutuksesta myös sähköpostissa kysyit, niin se tottakai kuuluu tähän pakettiin myös."

Siis mitäääää? Me emme joudukaan korvaavaan kulahtaneeseen standard-huoneeseen, vaan pääsemme Marinan 56 neliöiseen jokirantasviittiin, jonka saunastakin on näkymä Aurajoelle?! Hmmm, annas kun mietin hetken. Joo me hyväksytään tämä.

Puhelun jälkeen syöksyimme samantien Marinan nettisivuille katsomaan huonetta ja huh sentään. Emme ole kumpikaan koskaan yöpyneet sviitissä, joten aika huikeaa, että tällainen mahdollisuus avautui juuri hääyölle. Sisustuksellisesti Marina ei ole yhtä häikäisevä kuin aluksi varaamamme Seurahuone, vaan enemmän juuri perussiisti hotelli, mutta se minkä sviitti tyylissä häviää, luksuksentunnussa voittaa. Onhan tuo nyt aivan hullua, että olemme Turun upeimman maiseman omaavan hotellin kattosviitissä hääyönämme.

Pisteet siis TOK-hotelleille asian hoitamisesta. Minusta tuntuu, että meitä palveltiin asiakkaina todella hyvin. Oli mahtavaa, että muutoksesta soitettiin henkilökohtaisesi ja asia käytiin kanssamme rauhassa ja ystävällisesti läpi. Minusta oli myös huojentavaa kuulla, että he eivät olleet edes miettineet korvaavaksi majoitukseksi mitään tusinahuonetta (ehdin jo puhelimessakin kertoa pelänneeni tätä). Sellainen ei kuulemma ole tällaisessa tilanteessa edes vaihtoehto. 

Täältä siis tullaan hääyösviitti jokirannan paraatipaikalla! Sanat, joita en olisi koskaan uskonut kirjoittavani.

7 päivää.

♡ Krista

10 kommenttia:

 1. No ohhoh, onneksi tarina päättyi näin hyvin! Hienoa asiakaspalvelua ja pääsettepä upeiden maisemien äärelle hääyöksi! Jokiranta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarina päättyi onneksi erittäin hyvin. Odotan niin innolla, että päästään näkemään huone!

   Poista
 2. Teillä kävi kyllä ihan mieletön mäihä! Mahtavaa 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voisi kyllä hyvityssviittiyö osua parempaan saumaan kuin hääyölle :D

   Poista
 3. Huh, mahtavaa, että juttu päättyi näin! Varmasti tuollaisen puhelun kohdalla ehti jo pelästyä, mutta hienosti hoidettu homma! Pisteet tosiaan hyvästä asiakaspalvelusta ja toivottavasti nautitte hääyösviitistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tosi onnellinen ja tyytyväinen, miten tilanne paikattiin hotellin suunnasta. Jännittävää päästä näkemään, millainen huone meitä nyt odottaakaan.

   Poista
 4. Onni onnettomuudessa, että saitte noin hyvän korvikkeen! Jokirantasviitti ei kuulosta yhtään hullummalta. Ja nyt on hyvä syy viettää sitten joku kerta uudestaan hotelliyötä, jotta saatte testattua myös sen uuden hotellin, kunhan valmistuu!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotakin ehdin jo miettiä! Että voidaan mennä sitten viettämään jokin muu yö alkuperäiseen hääyöhotelliin, koska pakkohan sekin on päästä testamaan. :D

   Poista
 5. Ihana, että kaikki kääntyi vielä paremmin päin kuin mitä uskalsitte unelmoidakaan! ♥ Jännittävää, että nyt on teidän HÄÄVIIKKO!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kaikki kääntyi hyvin. "Viimein kaikki on hyvin" vois kans sopia tähän :D Niin on! Tämä tuntuu ihan epätodellista. Nyt alkaa jo ihan oikeasti JÄNNITTÄÄ.

   Poista