tiistai 12. maaliskuuta 2019

Morsiamen hääaamu

Nyt, kun itselleni kaikista jännimmät eli potrettikuvat on käyty läpi, ajattelin lähteä purkamaan hääpäiväämme melko kronologisesti. Vietimme Jarkon kanssa perinteen mukaisesti häitä edeltävän yön erillään. Minä olin varannut minulle, kaasoille ja Josefinalle majoituksen Taidemuseonmäellä sijaitsevaan AirBnb-asuntoon Jarkon ja bestmanien yöpyessä omasta toiveestaan meillä kotona.

Oli loistava ratkaisu varata hotellin sijaan AirBnb-kämppä. Asunto oli ihana! Vuorovaikutus omistajan kanssa sujui todella hyvin, asunto sijaitsi aivan timanttisella paikalla - varsinkin kun olimme päättäneet ottaa potrettikuvia juuri Museonmäellä, ja asunto oli järjettömän hieno. Sata vuotta vanhan kivirakennuksen viehätys yhdistettynä täysin remontoituihin pintoihin, ai että. Voisin milloin vain muuttaa tuohon asuntoon. Juhlatilan koristelun venähdettyä häiden aattona, suunnitelmat viimeisen neiti-illan pidemmästä tyttöjen illasta kutistuivat tunnin rauhalliseen jutusteluun, kunnon suihkuun ja kasvonaamioihin. Yhden aikaan yöllä ehdin todeta meneväni tänään naimisiin, ennen kuin toivotimme hyvät yöt ja kävimme nukkumaan.

Hääaamu
Hääaamu
Hääaamu
Hääaamu
Hääaamu

Yö sujui minun osaltani melko levottomasti, kuten odottaa sopikin. Ensin en saanut unta ja aamuyön koittaessa vahdin puhelinta, johon olimme sopineet herätyksen muistaakseni klo 6.45. Jännitin, ehtisikö kampaaja-meikkajamme Irina kuitenkin soittaa alaovelta ennen herätyskelloa ja joutuisin unenpöpperössä paniikkihavahtumaan ja syöksymään ovelle. Ei ehtinyt, vaan Irina saapui täsmälleen sovitusti klo 7, ja me heräsimme odotetusti herätyskelloon varttia aiemmin.

Aamun jännitys onneksi suojasi väsymykseltä, koska heikoista yöunista huolimatta hääaamuun oli helppo herätä. Olimme sopineet Irinan kanssa hänen aloittavan kello seitsemän. Ensin kampaustuoliin istui Elina meidän muiden syödessä aamupalaa. Kello 8 aikaan oli minun vuoroni siirtyä kammattavaksi. Samalla Sanni, Elina ja Jose meikkailivat/laittautuivat loppuun ja Josefina aloitteli tosissaan kuvausurakkaansa. Minun kampaukseni jälkeen Irina jatkoi Sannin hiuksilla, koska hänen toiveenaan oli tehdä kaikki aamun kampaukset peräkkäin ja siirtyä vasta sitten minun meikkiini. Sannin kampauksen aikana äitini ja siskoni saapuivat myös kämpille fiilistelemään ja odottamaan omaa laittautumisvuoroaan. Laseissa kupli kuohuva ja taustalla soi paikallisradio Auran aallot.

Samoihin aikoihin lähellä asuva ystäväni piipahti kuoharilasilliselle ja tuomaan lainaan unohtamamme neulan ja langan, joita tarvittiin paikkaamaan hääpukuni yksi irronnut nappi. En ollut onnistunut löytämään kokonaan uutta nappia, joka olisi ollut pukuni nappeja vastaava, joten päädyimme irrottamaan rivin alimman napin ja nostamaan sen irronneen laahusnapin paikalle nappirivin keskelle. Lopputulos oli erinomainen, mutta tuntui melko karulta lähestyä omaa hääpukuaan hääaamuna saksien kanssa.

Hääaamu
Hääaamu
Hääaamu
Hääaamu

Minun meikkini aloitettiin muistaakseni vaille kymmenen. Irinan toive kaikkien kampausten peräkkäisyydestä sekoitti etukäteen suunniteltuja aikataulujamme sen verran, että kuvaajat Josefina ja Jesse eivät olleet paikalla meikkini aikaan, mutta onneksi aamun laittautumisesta oli muutoin kuvamateriaalia.

Tyttöjen aamun aikataulu:
 • klo 6.45: herätys
 • klo 7: Irina paikalle, Elinan kampaus alkaa, muut aamupalalle
 • klo 8: Kristan kampaus
 • klo 9: Sannin kampaus
 • klo 10: Kristan meikki
 • klo 11: hääpuvun pukeminen
 • klo 11.30 kuvaukset Taidemuseonmäellä alkavat

Klo 11 aloitimme hääpuvun pukemisen. Sanni ja Elina olivat jo edeltävästi laittaneet itsensä täysin kuntoon, joten aamun huipennuksena oli enää ujuttaa minut hääpukuun. Olin edellisen kerran kokeillut mekkoa puoli vuotta aiemmin ja takaraivossani oli kellunut pieni pelko, että entä jos olenkin huomaamattani lihonut, eikä aiemmin kuin valetusti istunut mekkoni enää mahdukaan kiinni. Huoli oli onneksi turha, koska mekko meni kiinni jopa aiempaa sujakammin (hääkatabolia oli ehtinyt iskeä hääviikolla) ja istuvuus oli aivan täydellinen. Meillä ei ollut hääpäivänä käytössä kokovartalopeiliä, joten näin itseni ensi kertaa kokonaan vasta Josefinan kuvista viime viikolla. Mekko kuitenkin tuntui päälläni loistavalta ja antoi minulle upean itsevarman tunteen. Rakas hääpukuni. ♡

Hääaamu
Hääaamu
Hääaamu
Hääaamu
Hääaamu
Hääaamu
Hääaamu
Hääaamu

Tunnelma aamun aikana oli itselläni rento, rauhallinen ja hiukan epätodellinen. Kaikki olivat hyvällä tuulella ja kaikkia hymyilytti. Tuntui hassulta istua sohvalla odottamassa omaa kampausvuoroaan kuohuviinilasi kädessä ja ajatella, että tämä on minun hääpäiväni. Päivää oli odotettu niin pitkään, että sen suuruus tuntui mahdottomalta käsittää hetken ollessa meneillään. Rauhallisuuteni oikeastaan yllätti itsenikin, vaikka en minä itseltäni mitään hysteriaa odottanutkaan. Aikaa meillä oli hyvin, mikä takasi aamuun juuri sellaisen rauhallisen onnen, ilon ja levollisen jännityksen tunnelman, jollaisesta haaveilinkin.

Kaikki postauksen kuvat: Josefina Seppänen
Poikkeuksena saksikuva: Elina
♡ Krista

6 kommenttia:

 1. Olipa mukava kertomus hääaamusta ja todella upeita kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Itseäkin alkaa väkisin hymyilyttää, kun katson näitä tekstin kuvia läpi. Oli ihana aamu!

   Poista
 2. Kirjoitat niin hyvin, että kuvittelin itseni jännityksestä kihisevänä kärpäsenä kattoon odottamaan omaa vuoroani ja tehtävääni taatakseni teille upean päivän :D

  Ja toisaalta kuvittelen omaa tulevaa päivääni, vaikka eri mittakaavassa mennäänkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Aamu oli ihmeellinen sekoitus aikaa, odottamista ja jännitystä. Meni kaikki juuri niin mukavasti kuin etukäteen toivoimmekin. Ah. Ihana aamu!

   Poista
 3. Oi että, tätä postausta odotin jotenkin niin paljon! Teillä vaikuttaa olleen juurikin niin ihana ja täydellinen hääaamu, kuin aina haaveillaan. Tuli todella hyvä mieli sinun puolesta, ja tämä postaus sai minut entistä enemmän odottamaan omaa hääaamua syyskuussa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tekstistä on välittynyt läpi tuollainen hyvä tunne, koska aamu todellakin oli juuri sellainen mistä haaveilin. Paljon aikaa, rentoa laittautumista, hyvä aamupala ja paljon iloa. <3 Hyvää kannattaa odottaa! ;)

   Poista