perjantai 26. huhtikuuta 2019

First look

Olin häiden suhteen melko stabiili morsian. Aivan valtaosa jo hääsuunnittelun alkumetreillä heränneitä ideoita päätyi lopulta osaksi varsinaista hääpäivää ja ees taas veivaamista tapahtui todella vähän. Ainakin kahden asian suhteen minä kuitenkin tuuliviireilin: hunnun ja first lookin. Huntua minulla ei alun ehdottomuudestani huolimatta varsinaisena hääpäivänä nähty, kun taas alussa täysin tuomitsemani first look -hetki ujutettiin potrettikuvausten alkuun.

Negatiivinen suhtautumiseni first look -hetkeen ja erityisesti sen kuvaamiseen - pahoitteluni englanninkielisestä termistä, mutta suomenkielinen ensikohtaaminen ei jotenkin nappaa - johtui pelosta, että tilanne tuntuisi tekemällä tehdyltä ja lavastukselta. Tämä Some people are worth melting for -blogin Sallan kirjoittama teksti heidän first lookistaan on minusta ihanan rehellinen ja hauska kuvaus tilanteen absurdiudesta. 

K&J-2831
K&J-2797

Eli alkuun olin kovasti vastaan ja kielsin ehdottomasti, että meille ei mitään first look -hetkeä tai -kuvia tulisi. Sitten aloin kuitenkin vatvoa, että onhan se parin vuoden mekkosalailun jälkeen hiukan tylsää vain hypätä autosta tms ulos ja morjestaa Jarkkoa, että kato täsä mä oon ja tänään mennään sitten naimisiin. Ehkä first lookin voisi sittenkin järjestää. Ja jos sellaisen kerran järjestää, kai Jose voisi ujuttautua jonnekin lähelle ja napsaista pari kuvaa ihan vain ohimennen.

Päädyimme tekemään juuri näin ohjenuoranamme kuitenkin, että kuvat ovat toissijaisia ja meidän kohtaamisemme pääpointti. Erityisen intiimiksi hetkeämme ei silti voi sanoa, koska tapaamisemme hetkellä meihin nauliutui 7 tuttua silmäparia ja lisäksi muutaman satunnaisen ohikulkijan katseet. Potrettikuvien alkuun oli tarkoitus ottaa kaikki yhteiskuvat, joten paikalla olivat kaikki: molemmat kaasot, bestmanit, Jose, Jesse ja vieläpä toisen kaason poikaystävä.

Järkkäsimme first look -hetken Taidemuseonmäelle. Meidän tyttöjen kämppä sijaitsi mäellä ja olimme muutenkin sopineet, että potrettikuvaus alkaisi juuri Taidemuseonmäeltä. Kaasot, bestmanit ja kuvaajat viestittelivät keskenään varmistellen toistensa sijainteja ja isona joukkiona me kipusimme mäelle - pojat toisesta suunnasta, me toisesta. Helmikuisen kevät-Turun suora auringonpaiste, lumi, loska ja muta tekivät suunnitellulle paikalle asettumisesta hiukan haastavaa, mutta lopulta Jarkko ja minä olimme asemissa. Noin viiden metrin päässä toisistamme, kasvot toisiimme päin ja Jarkko silmät suljettuina.

K&J-2833
K&J-2834
K&J-2835
K&J-2836
K&J-2837
K&J-2840
K&J-2838
K&J-2841
K&J-2844

Hetki itsessään oli kaunis. Kummaltakin tuli pieni itku ja tuntui todella hyvältä nähdä päivän ydin edessään. Me. Meidän vuoksi tämä päivä on, ei kuvien, ei kampauksen, ei paikasta toiseen siirtymisen. First look ei kuitenkaan jää missään nimessä mieleeni päivän erityisimpänä hetkenä. Kaikki hetkeä varten tehty säätäminen sijoittumisten, helman kuralta suojelemisen jnejne vuoksi hetkeen laskeutuminen oli hiukan stressaavaa. Hetkessä oli hyvä, mutta matka sinne kuormitti.

Suositukseni tuleville pareille first lookin suhteen on ympäripyöreä. Tehkää tai älkää tehkö. Oman kokemukseni pohjalta kumpikin ratkaisu on hyvä, enkä usko minkään elämää suuremman lipuvan sormista, vaikka ensikohtaamishetkeä ei luotaisi erityiseksi. Toisaalta kokonaiskokemus voi olla eri, mikäli kohtaamisen pystyy järjestämään yksinkertaisemmin ihan vain katua kävelemällä ilman uhkaa lumessa, mudassa ja vesilammikoissa uivasta helmasta.

Kuvat: Josefina Seppänen

♡ Krista

2 kommenttia:

  1. Mä olen jotenkin ihan samanlainen tuuliviiri tuon first lookin suhteen:D Mäkään en oikein halua mitään väkisin väännettyä ja lavastettua first look -kohtaamista ja lisäksi J piti koko first look -touhua ihan turhana hapatuksena, joten olemme ilmoittaneet kuvaajalle, että first lookeja ei oteta. Siitä huolimatta huomaan haaveilevani vähän väliä pienestä first look -hetkestä, jonka voisi silleen rennon letkeästi taltoida myös kuviin. Ehkä siis piilottelen hääpäivänä sulhaselta puvun laittamisen jälkeen siihen saakka kunnes he ovat jo kuvaajan kanssa potrettikuvausasemissa ja ilmestyn sitten paikalle silleen "oho tässähän tuli samalla first look -kuvat". Se olkoon suunnitelmani. Ihana tunnelma teidän first look -hetkestä kyllä välittyy!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovela suunnitelma "Hups ihan vahingossa tässä tuli nyt tällainen tilanne" :D Mä jään seurailemaan, että kuinka päädyitte tekemään ja toteutitko juonesi. ;)

      Poista