sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Hääkukat Juhlakukat.fi:stä

Kaupallinen yhteistyö Juhlakukat.fi:n kanssa. Sidontatöistä saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

Häidemme kukkatilaus hoidettiin kokonaisuudessaan Juhlakukat.fi:n kautta. Kyseessä on siis kotimainen kukkien ja sidontatöiden verkkokauppa - niin erikoiselta kuin se kuulostaakin, että leikkokukkia ja kukkakimppuja voi tilata netistä. Olen aiemmin kirjoittanut erillisen postauksen valitsemistamme kukista ja kukkien tilaamisesta Juhlakukat.fi-verkkokaupasta, joten tällä kertaa uppoudutaan ainoastaan häitä edeltävänä torstaina sovitusti saapuneen suuren postipaketin sisältöön: meidän hääkukkiimme!

Sain koulukaverini Antin avuksi noutamaan kukkapakettia kanssani Postista, jonne olimme valinneet toimituksen. Ja onneksi sain, koska pakettimme oli niin suuri, että se mahtui juuri ja juuri auton takakonttiin! Olisi ollut aika homma kikkailla paketti bussilla juhlapaikalle... Yhteen suureen pahvilaatikkoon oli pakattu tukevasti kaikki tilaamamme sidontatyöt ja leikkokukat. Olin ollut hiukan epäileväinen, että miten ihmeessä sidotut kukat voidaan pakata postipakettiin ja herättää sieltä kauniina henkiin, mutta niin se vain onnistuu. Jokainen leikkokukkanippu oli huolella pakattu omaan paperivyyhtiinsä ja teipattu napakasti kuljetuslaatikon pohjaan ja reunoihin, jotta kukat eivät päässeet heilumaan ja vahingoittumaan kuljetuksessa. Samoin minun kimppuni oli kääritty huolella papereihin ja teipattu useasta kohdasta kiinni kuljetuslaatikkoon. Pakkaus oli niin huolellinen, että kukkien irrotteluun pahvilaatikosta meni jonkin aikaa. Kaasojen ja äitien rannekukat sekä sulhasen, bestmanien ja isien vieheet oli pakattu jokainen omaan pieneen muovipurkkiinsa, joiden kyljissä luki, kenen kukkatuote oli kyseessä ja kuinka tuotetta tulisi säilyttää ennen pukemista.

K&J-2518
K&J-2497
K&J-2659
K&J-3152
K&J-2788

Oli valtavan jännittävää avata kimppupaketti! Olin jakanut Juhlakukkien floristille tilausvaiheessa vain inspiskuvia ja ajatuksiani kimpusta, mutta minulla ei ollut mitään mallikuvaa, että juuri tällaisen minä tahdon. Kimppu oli siis torstai-iltaan saakka yllätys, joka oli uniikisti juuri minulle koottu.

Papereista paljastunut kimppu oli täydellinen. ♡ Se oli juuri sellainen kuin unelmoin ja vielä vähän enemmän tavalla, jota en ollut osannut sanoiksi kuvata floristille. Tuntui kuin ajatuksiani ja jopa alitajuntaani olisi luettu niiden muutaman sähköpostin välityksellä, koska kimppu oli juuri sellainen kuin toivoin, vaikka en ollut osannut toivoa sitä. Värit olivat toisaalta herkät, mutta vahvat. Kimpun muoto oli hallittu, mutta rento. Koko ja kimpussa käytetty kukkakattaus oli runsas, mutta ei överi, koska toivoin siroa kimppua, joka sopisi käteen eikä peittäisi minua. Lisäksi kimpussa oli mukana myös jotain sinistä, jota en ollut muistanut itse hääpäivän kokonaisuuteni järjestää.

Kaikki muut sidontatyöt oli tehty sopimaan yksiin morsiuskimpun kanssa. Siinäkin mielessä oli ihanaa, että kimppu oli niin täysosuma. Jarkon viehe oli omanlaisensa, bestmanien omanlaisensa ja isien vielä omanlaisensa. Kaikissa käytettiin samoja kukkia, mutta esimerkiksi minun kimpussani tehostekukkana ollutta tummanpunaista neilikkaa oli vain Jarkon vieheessä bestmanien viehekukkien oltua pelkästään valkoisia. Pieniä juttuja, mutta juuri sellaisia yksityiskohtia kuin toivoinkin. Kaasojen rannekukat imivät myös inspiraationsa ja väri- ja kukkamaailmansa kimpustani. Runsaasti toivomaani vihreää, valkoista ja aivan hiukan hempeää vaaleanpunaista. Vanhempiemme kukat olivat oma erillinen kokonaisuutensa, jotka sopivat kyllä muiden kukkien tyyliin väreiltään, mutta olivat kuitenkin riittävän erilaisia, koska tarkoitus ei ollut liittää heitä osaksi häälössiä, vaan vain hiukan muistaa heitä erityisenä päivänä.

K&J-3200
K&J-3040
K&J-2970
K&J-3186
K&J-3528
K&J-3558

Irtonippuina tilaamillemme kukille leikkasin paketista purkamisen jälkeen uudet imupinnat ja jätin imemään nestejännitystä seuraavaan päivään. Kaikki tilaamamme kukat selvisivät kuljetuksesta sataprosenttisesti. Minkäänlaista nuupahdusta tai kuivumista ei ollut kukissa havaittavissa. Häiden aattona kokosimme Elinan kanssa kukista vapaamuotoisia asetelmia ympäri juhlatilaa ripoteltuihin maljakoihin ja pulloihin. Lisäksi Elina taiteili pari suurempaa asetelmaa buffet- ja photoboothpöytään ja minä puuhastelin itselleni heittokimpun. Kukkia meinasi olla lähes ylimäärin suhteessa maljakkomääräämme, ja saimme minusta hyvinkin runsaan kukkakoristelun juhlatilaamme, vaikka alunperin kukkia oli ajatus tulla vähän sinne, minne niitä riittää. Yllättäen kukkia riittikin kaikkialle ja maljakkojen määrä muodostui enemmin asetelmien rajoitteeksi. Tilaamamme kukkamäärät ja -lajit voi vilkaista täältä.

Näillä kokemuksilla voin todella lämpimästi suositella kukkien nettitilaamista. Meillä kaikki yhteydenpito sujui Juhlakukat.fi:n kanssa paremmin kuin hyvin ja kukkien laatu oli niin irtonippuina kuin sidontatöinäkin aivan huippua. Jatkossa isompien juhlien yhteydessä varmasti käännytään myös uudestaan Juhlakukkien suuntaan, koska hinta-laatu-helppous -suhde oli minusta ihan voittamaton.

♡ Krista

4 kommenttia:

 1. Teidän hääkukat olivat kyllä todella upeat, etenkin tuo sinun hääkimppusi sopii sinulle mielästäni todella kauniisti. Näitä sinun postauksia on niin kiva lukea tässä oman suunnittelun ohella, näistä on ollut superpaljon apua ja kuukauden päästä myös meidän hääkukat lähtevät tilaukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen ihan sulaa vahaa kimpun edessä. Olen vähän elätellyt ajatusta, että joksikin tulevaksi hääpäiväksi tilaisin mahdollisuuksien mukaan samanlaisen kimpun muistuttamaan hääpäivästä. <3 Mahtava kuulla, että postauksista on ollut jotain konkreettistakin apua! Tulee aina hyvä mieli kuulla sellaista palautetta :)

   Poista
 2. Ihan hurjan kauniita kyllä nuo Juhlakukkien tekemät kimppu, vieheet ja rannekukat!:) Tykkään tosi paljon siitä, että kimpun lisäksi myös vieheisiin on saatu mahdutettua noin paljon eri kukkalajikkeita. Ihania myös nuo itsetehdyt kukka-asetelmat. Sopivat tosi hyvin yhteen sidontatöiden kanssa. Pitää varmaan itsekin vielä joskus tilata myös jotain sidottua Juhlakukilta, kun nyt otettiin häitä varten vain irtonippuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Vieheet oli minusta silti sirot, vaikka kukkia oli useampia, koska omaan makuun tuhdit vieheet näyttävät takin kapeassa rintapielessä vähän hassuilta. Tuossa sulhanen-bestman -kuvassa Jarkon viehe on vielä vain yhdelle hakaneulalla kiinni niin siksi vähän lörpöttää :D

   Poista