maanantai 23. tammikuuta 2017

Kaikki mitä tällä hetkellä tiedetään

Häihin on aikaa 2 vuotta ja suunnittelut on juuri aloitettu. Mitä meillä tässä aivan alkumetreillä on lyötynä lukkoon?

♥ Morsian ja sulhanen (höhöh)

Paikkakunta. Menemme naimisiin ja juhlimme häitämme Turussa, jossa nykyinen elämämme opiskelujen myötä on. Teemme tämän silläkin uhalla, että kaikki sukulaisemme asuvat Kuopiossa ja välimatka saattaa vaikuttaa osan heidän osallistumiseensa. Tuntuisi kuitenkin aivan väärältä juhlia häitä kaupungissa, joka nykyisin on enää kotikaupunki, mutta ei kotikaupunki. Jos ymmärrätte.

♥ Kirkkovihkiminen. Olemme kumpikin kirkkovihkimisen kannalla, mikä on ihanaa, koska minulle naimisiin meneminen kirkossa on aina ollut päivänselvä haave. Kirkko on kaunis ja perinteinen vihkipaikka ja koen paikan rauhallisuuden sopivan suuren juhlan henkeen.

♥  Ajankohta. Häiden järjestäminen kuumimman hääsesongin ulkopuolella oli kummankin mielestä kihlautumisen jälkeen paras päätös koko tähän astisessa häätohinassa. Emme tarvitse kuumaa hellettä, emmekä suuria suunnitelmia pilaavaa vesisadetta, vaan luomme sisätiloihin lämpimän tunnelman ja suorastaan revimme riemun irti ulkomaailman synkkyydestä koristelemalla sisätilat valoin. Kylmä maailma ei myöskään houkuttele juhlakansaa hajaantumaan ulos, vaan porukka saadaan pidettyä suurin piirtein kasassa juhlan läpi. Lisäksi minä itse miellän itseni enemmän talvi- kuin kesäpersoonaksi, minkä takia talvihäät tuntuvat minusta erityisen hyvältä idealta.

32108658250_6e24de56c8_o

♥ Vierasmäärä. Tahdomme häidemme olevan rennot, hauskat ja lämpimät, vailla turhaa pönötystä ja tuntemattomia sukulaisia. Vierasmäärämme maksimi on rajattu noin 80:een, mikä tarkoittaa 40 vierasta kummankin kutsuttavaksi. Minun puoleltani tulee enemmän sukulaisia, koska sukuni on Jarkon sukua laajempi, kun taas Jarkon puolelta tulee enemmän ystäviä. Tärkeintä meille kuitenkin on, että paikalla ovat ne ihmiset, joiden todella haluamme olevan paikalla mennessämme naimisiin.

♥ Hääbändi. Jarkko soitaa rumpuja Ferry Is Closed -bändissä ja bändin muut jäsenet ovat lupautuneet vetämään normaalista poiketen coversetin meidän häissämme. Kunhan keikalle löydetään vain korvaava rumpali, illan livemusiikki on järjestyksessä.

♥ Budjetin ääriiviivat. Tarkoituksena ei ole mennä överiksi, mutta viettää häät ajatuksella, että hääpäivä on meille ainoa laatuaan. Kumpikin näkee avioliiton niin vahvana sitoutumuksena, että meillä on oikeus viettää järjen rajoissa sellaiset juhlat kuin haluamme. Alustavana budjettina meillä on 8000 euroa ja häiden maksajana olemme me itse.

Alkoholipolitiikka. Häissämme tullaan tarjoamaan alkoholia ja me tulemme kustantamaan juomat. Ravintolahäitä emme juuri juomapolitiikan vuoksi halua järjestää, vaan etsimme juhlapaikkaa, johon saa tuoda omat juomat. Kumpikin meistä ja ystävämme ovat kovia juhlimaan (≠ juomaan), joten unelmissani häämme jatkuvat aamuyöhön asti tanssien ja nauraen. Näihin mielikuviin yhdistän myös hallitusti nautitun alkoholin, jonka haluan vieraillemme tarjota.

♥ Sulhasen bestman. Bestman taisi olla Jarkolla valmiina mielessä jo ennen kosintaa, eikä tähän valintaan ole tullut muutoksia.

Teeman suuntaviivat. Olemme hipsterkaupunkilaispari, joka tekee välillä hassuja juttuja. Sellaiset häämmekin tulevat olemaan. Tykkäämme skandinaavisesta selkeydestä, minimalismista ja matkustelusta, joiden lisäksi erityisesti Jarkolle musiikki on tärkeä osa elämää. Tahdomme häidemme olevan kauniit, selkeät ja yksinkertaiset, olematta kuitenkaan millään tapaa kylmät. Näiden ajatusten ja Pinterestissä silmää miellyttäneiden kuvien pohjalta häidemme värimaailma näyttää tällä hetkellä sivupalkin pallon mukaiselta. Mustaa, valkeaa, harmaata ja ripaus vahvaa vihreää ja äärimmäisen puuterista vaaleanpunaista.

Näistä aineksista häitämme siis lähdetään kokoamaan!


♥ Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti