maanantai 30. tammikuuta 2017

Turun häämessut 2017

Turussa vietettiin viime viikonloppuna 28.-29.1. häämessuja. Omien hääjärjestelyjen ottaessa aivan ensiaskeleita ja itse juhlien odottaessa vasta kahden vuoden päässä, olivat odotukseni messujen suhteen hyvin maltilliset.

Halusin: 

♥ nähdä häämekkoja. Hääpukeutuminen kiinnostaa minua kovasti ja ajattelin messujen olevan kätevä paikka tutustua moneen mekkofirmaan ja ompelijaan kasvatusten, ja saada hyviä vinkkejä omalle vartalolle sopivan mekon valintaan.
♥ upota muutamaksi tunniksi totaaliseen hääkuplaan aivan luvan kanssa.
♥ inspiroitua.
♥ kuulla asianajajan pitämän avioehtoluennon.
♥ saada pientä kosketuspintaa pitopalveluihin.
♥ nähdä ja vertailla erilaisia vihkisormuksia ilman ostopainetta.

32543953486_6483115619_o
32584555555_7687aa1dda_o
32584555845_6fe8df081a_o

Mitä minä lopulta oikeasti sain 9 euron (alennushinta S-etukortilla, norm. 12e) messulipun hinnalla?


Sain:

- pieniä ideoita tulevasta vihkisormuksestani. Lähinnä kuitenkin sain kuulla kihlani olevan haastava vihkin valitsemisen kannalta.
- Viking Linen alennus-/lahjakortin.
- täyttää miljoona arvontalipuketta.
- Häät ja juhlat -lehden.
- paljon käyntikortteja (järkyttävää, miten visuaalisesti rumia osa yritysten käyntikorteista ja esitteistä on).
- ksylitolipastilleja.

Jokainen joka osaa hiukan lukea rivien välistä, aistii, että messut olivat minusta pienoinen pettymys. En kadu, että lähdin, koska minulla oli oikein hauska päivä ystäväni kanssa, mutta olen erittäin onnellinen, ettei Jarkko siirtänyt matkaansa kaverinsa luokse Helsinkiin näiden messujen takia.

31772764443_7c82833d44_o
32431710172_e5b9ebdc26_o
32543953226_a746bd083e_o

Paikalla oli tasan seitsemän hääpukua - nekin äänestä kaunein puku -äänestyksen takia - eikä yhtäkään morsiuspukufirmaa tai ompelijaa. Edes minkäänlaista hääpukunäytöstä ei kuulunut messujen ohjelmaan, mikä varmasti harmitti minun lisäkseni monia muitakin messuilijoita, jotka olisivat halunneet päästä fiilistelemään mekkoja.

Näytteilleasettelijoissa oli valtavasti sormus-, valokuvaus- ja cateringyrityksiä, mutta erityisesti häiden visuaaliseen puoleen panostavat yritykset loistivat poissaolollaan, mikä heikensi messujen inspiroivuutta. Ajattelin, että häämessut nimenomaan tursuaisivat silmäkarkkia ja inspiraatiota, mutta päivän saldo oli harmillisen pliisu tältä kantilta. Parasta antia olikin ystäväni seura ja mahdollisuus viettää kiva päivä hänen kanssaan. Keskinkertaiset häämessut siinä kyljessä olivat vain hyvä lisä.

Onneksi minulla on kuitenkin vielä aikaa pyöriä läpi monet häämessut ennen h-hetkeä. Valehtelisin nimittäin, jos väittäisin, ettei kaikesta huolimatta tuntunut aika makealta puhua omista häistään, jotka tullaan viettämään jo kahden vuoden päästä. Minä olen oikea morsian!

♥ Krista

2 kommenttia:

  1. Itselläni jäi myös hieman samanlaiset fiilikset Helsingin Love Me Do-messuista muutama viikko sitten, joista kirjoittelinkin omaan hääblogiini. Ehkä odotukseni ylipäänsä häämessujen suhteen olivat liian korkeat, mutta en kokenut niiden tarjoavan juurikaan mitään uutta tai inspiroivaa omien häiden suunnitteluun. Messuissa parasta ehkä olikin juuri yleinen hääfiilistely kaasojeni kanssa :) Mutta niin kuin sanoit itsekin niin tässä ehtii vielä monet häämessut kiertämään ja toivottavasti seuraavat kokemukset olisivat antoisampia. Kiva muuten törmätä blogiin, jossa häävuosi on myös 2019. Alan ehdottomasti seuraamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh eli en olekaan ainoa, joka on kokenut pettymyksiä häämessujen kanssa. Onneksi hyvä seura paikkaa kehnommatkin messut ;) Minäkin syöksyn tästä lukemaan teidän häätarinaa! Hauskaa, että joku muukin fiilistelee juhlia jo pari vuotta etukäteen.

      Poista