perjantai 10. helmikuuta 2017

Häidemme juhlapaikka

Kuten aiemmassa postauksessa kirjoitin, meillä oli tietyt kriteerit juhlapaikkamme suhteen. Vaikka Turun seudulla on juhlapaikkoja pilvin pimein, vain hyvin harvat paikat saivat nettisivuillaan mielenkiintomme heräämään edes sille tasolle, että saatoimme harkita lähtevämme katsomaan paikkaa. Monien omat juomat sallivien juhlapaikkojen sijainti on myös autottomalle parille hyvin haastava, mikä tiukensi katsomaanlähtemiskriteerejämme. Kun näihin vielä yhdistetään ajatuksemme juhlia häitämme urbaanilla teemalla, potentiaalisten paikkojen lista jäi melko lyhyeksi, koska rustiikkisen maalaisromanttiset navetanyliset eivät olleet se, mitä me etsimme.

Nyt paikka on kuitenkin löytynyt. Jo alkututkintakierroksella netissä juhlapaikkamme nettisivut vakuuttivat meidät alustavasti, mutta kun astuimme paikkaan maanantai-iltana sisälle, oli päätös maailman helpoin tehdä. Tila oli kuin luotu meille!

32701888311_bee5bb110c_o
32671638132_f86232877f_o
32671801542_29fcfa2827_o

Meidän häitämme juhlitaan siis Hintsan Vintillä Raisiossa, vajaan 10 km päässä kotoamme ja siten myös vihkikirkostamme. Ja kuten jo sanoin, paikka on meille täydellinen:

Sijainti bussi-/taksimatkan päässä. Kun matkaa kirkon ja juhlapaikan välillä on alle 10 kilometriä, pidämme kohtuullisena, että vieraat siirtävät itsensä omaan piikkiin paikasta toiseen. Erillisiä kuljetuksia ei siis tarvitse miettiä.

♥  Omat juomat ja pitopalvelut ovat sallittu. Lisäksi kylmäsäilytystilat Hintsan vintillä ovat todella toimivat, joten niistäkään ei tarvitse huolehtia.

Paikan ulkonäkö on timanttinen yhdistelmä lämpöä, perinteisyyttä ja modernia selkeyttä. Vintin lattia on vaaleaa leveää lankkua, takaseinä kokonaan lasia ja harjakatto luo intiimin tunnelman. Netin perusteella pelkäsimme hiukan, että tila on liian suuri meidän 80:lle vieraallemme, mutta kun astuimme tilaan sisään, tiesimme samantien, että koko on juuri täydellinen. Myös modernisoituun navetanyliseen väkisin liittyvää maalaisromantiikkaa saamme tilasta häivytettyä selkeillä ja minimalistisilla koristeilla. Samaten tilan valokiskoja aiomme hyödyntää jollain tavoin koristelussa.

♥  Tila on vuokrahinnalla käytettävissä pe-su. Pääsemme siis jo perjantaina laittamaan paikat ja bändin jutut kuntoon, ja sunnuntaina riittää, että iltaan mennessä olemme vieneet omat tavaramme pois. 

Siivous ja kaikki tilan tarvikkeet (mikrofonit, äänentoisto, valkokangas, piano, videotykki jne.) kuuluvat samaan hintaan. Kenenkään ei siis tarvitse viettää häiden jälkeistä päivää pesemässä vessoja, vaan riittää, että sunnuntain aikana käymme hakemassa tavaramme vintiltä pois.

Hinta on laatuun, sijaintiin, juhlapaikan rooliin ja hintaan sisältyvään aikaan ja tarvikkeisiin nähden järkevä. Maksamme helmikuuviikonlopusta 1500 euroa, josta 30% maksetaan varausmaksuna varauksen teon yhteydessä. Kesäsesongilla hinta on hiukan arvokkaampi. Suunnittelun alussa en ollut valmis maksamaan juhlapaikasta noin paljoa, mutta Turun hintatasoon tutustuttuani ja meidän oman budjettiarviomme jälkeen olemme valmiit panostamaan juhlapaikkaamme tämän verran.

Juhlat saavat jatkua aamukolmeen. Emme halua lopettaa juhlintaa ilon ollessa ylimmillään, joten mahdollisuus jatkaa juhlia reippaasti yöhön oli meille tärkeää.

32671566712_1b9c42835a_o
32825113215_ec0c368b46_o
32671566752_fdc838c8dd_o

Hauskaa Hintsan Vintissä on myös, että se oli aivan ensimmäinen paikka, joka sai minut sekoamaan häähumusta. Löysin paikan nettisivut aivan hääkonkretian ensimetreillä ja ihastuin samantien. Ihastustani ei suoranaisesti myöskään auttanut kaverini, joka ylisti paikkaa kaverinsa häiden perusteella. Alkuinnostukseni romahdutti kuitenkin tilan hinta: 1500 euroa tuntui ylitsepääsemättömältä summalta. Korkea summa se on opiskelijoille edelleen, mutta ei todellakaan pahimmasta päästä ottaen huomioon paikan laadun ja hintaan sisältyvät asiat. Budjetissamme päätimme myös, että juhlapaikka on yksi panostuksen kohteista, joten juuri nyt olen tasan ja ainoastaan onnellinen, että saamme juhlia häitämme noin upeassa paikassa. Wihiii, tämä on mahtavaa!


♥ Krista 

4 kommenttia:

 1. Oi, onnea upeasta juhlapaikasta! Ihanasti puuta ja isot ikkunat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toi paikka oli upea! Ja juurikin tuo ikkuna sulatti sydämeni, koska vaikka helmikuuiltana tulee olemaan pimeää eikä ikkunasta avautuva maisema pääse täyteen oikeuteensa, luo ikkuna aivan erilaisen fiiliksen tilaan.

   Poista
 2. Oi että, ihana paikka! Tuo vaalea puu, iso ikkuna ja ripaukset mustaa on kyllä hieno yhdistelmä! Harmi että pitää vielä malttaa odottaa pari vuotta että näkee miltä paikka näyttää koristeineen koko komeudessaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! :D Elän tällä hetkellä sellaista häähuumaa, että intoa on hetkittäin jo enemmän kuin järkeä, ja kauhea palo olisi miettiä kaikenlaista valmiiksi... Ihana kuitenkin, että paikka on nyt selvillä, niin yksi oikeasti merkittävä asia on poissa päiväjärjestyksestä.

   Poista