keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Juhlapaikan etsintä Turusta työn alla

Häihin on aikaa, tiedän. Tästäkin huolimatta olen saanut kaivettua itsestäni esiin ensimmäiset häästressin oireet, kun meitä miellyttävää juhlapaikkaa ei vain meinaa millään löytyä. Toistaiseksi keikutaan vain lievästi epämiellyttävän turhautumisen alueella, mistä syvemmälle kieltäydyn edes vajoamasta, koska häät ovat aina ennen kaikkea positiivinen asia. Valehtelematta tilanne kuitenkin hiukan vaivaa minua. Sillä vaikka häihin on hyvin aikaa, haluaisin saada isot linjat ja kriittisimmät varaukset kuntoon todella hyvissä ajoin.

Tällä hetkellä tilanne on se, että kaikki helposti netissä vastaan tulevat paikat Turussa ja Turun lähikunnissa alkavat olla läpiplärättyjä, ja vieläpä moneen kertaan. Olen tällä viikolla opintojeni Vaasa-hajautuksen aikana ehtinyt viettää valehtematta kymmenisen tuntia hylkäämässä juhlapaikkoja netissä. Mikään ei vain natsaa täydellisesti meidän toiveisiimme.

Emmekä me vaadi minusta kuuta taivaalta. Toivomme juhlapaikaltamme:

  • Sijainti lähellä Turkua. Meillä ei ole omaa autoa enkä edes haluaisi viedä vieraitamme juhlimaan urbaanilla teemalla järjestettäviä häitämme kauas urbaanista maisemasta.
  • Talviaika. Ei lämmitystä, ei meidän häitä, tämä on erittäin simppeliä.
  • Kaunis paikka tai ainakin potentiaali koristella paikka meidän näköiseksi = rennoksi, hiukan hipsterin kaupunkilaisparin näköiseksi. En vain osaa nähdä meitä aivan perinteisellä puunvärisellä navetanylisellä.
  • Mahdollisuus omiin juomiin. Haluamme järjestää rennot yöhön asti jatkuvat juhlahäät, minkä vuoksi haluamme myös tarjota vieraillemme juomat.
  • Mahdollisuus omaan pitopalveluun TAI ainakin järkihintaiset menut paikan omalta pitopalvelulta. Vastaan tulleet ns kytkycateringit ovat olleet minusta järjestään +40e/hlö hintaluokkaa, mikä on minusta paljon, jos firmaa ei ole edes mahdollista kilpailuttaa.
  • Mahdollisuus juhlia yöhön. Emme halua lopettaa juhlia kello 1 yöllä menon ollessa parhaimmillaan. Juhlimme peruskotibileissäkin aamuviiteen, miksi emme juhlisi yhtenä elämämme suurimpana juhlapäivänä samoin?
  • Järkevä hinta. Oikeasti. Juhlatilat ovat järjettömän arvokkaita, poikkeuksetta 800-1800e riippuen paikan upeudesta. En halua maksaa hurjia koristeluja ja kuljetuksia vaativasta liikuntalista yhteensä tuhatta euroa.
  • Loppusiivous. Emme halua itse emmekä halua kaasojen tai bestmanien joutuvan siivoamaan juhlapaikkaa seuraavan päivän aamupöhnässä.

Kun nyt katson tuota listaa, huomaan väkisin, että olemme sittenkin aika vaativia... Elän kuitenkin toivossa, että se oikea odottaa meitä vielä. Ensi viikolla olemme aikeissa mennä katsomaan pariakin paikkaa, joten toivotaan parasta. Olisi ihanaa saada lyödä hääpäivä lukkoon!


<3 Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti