lauantai 18. maaliskuuta 2017

Hääpukusovitus Turun Fiancéessa

Hääpukuetsintäni syttyi ilmiroihuun hyvin nopeasti hääpäivän lukkoon lyömisen jälkeen. Olin ajatellut, että ensisijainen reitti löytää hääpukuni olisi hääkirppari, josta saisin järkihintaan ostettua unelmieni mekon. En kuitenkaan ollut täysin luopunut ajatuksesta ostaa mekkoa aivan liikkeestäkin. Jos täydellinen mekko osuisi järkevään hintaan vastaan hääpukuliikkeessä, minä en vastustelisi, vaikka se ei ekologisuudeltaan optimaalinen tilanne olisikaan. Ja tottakai hääpukuliikkeen palvelussa ja sovitusmahdollisuuksissa on oma luksusfiiliksensä, joka monille morsiamille ensi kertaa konkretisoi tulevat häät.

Näitä fiiliksiä minäkin lähdin hakemaan, kun varasin sovitusajan turkulaiseen Fiancee -hääpukuliikkeeseen noin kuukausi sitten. Turussa on muutamia hääpukuliikkeitä, joiden joukosta valitsin Fianceen puhtaasti netistä lukemieni kokemusten perusteella. Enkä turhaan! Palvelu Fianceessa oli uskomattoman hyvää ja voin ehdottomasti täydestä sydämestäni suositella liikettä.

Olin liikenteessä hyvän kouluystäväni kanssa, joka tuntee tyylini jo pian neljän vuoden ajalta. Lisäksi olin koittanut etukäteen esitellä hänelle mieltymyksiäni hääpukujen suhteen, mikä oli kuitenkin melko vaikeaa, koska en tiennyt itsekään, mitä oikeasti haluaisin ja mikä minulle parhaiten sopisi. Siihen tarvitsimme Fianceen ammattilaisen.

32671904594_e4c5a9217d_o
32671904624_ddfdd356c1_o

Meidät otti vastaan ja meitä yksin palveli koko 1,5 tuntisen sovituksen ajan toinen liikkeen myyjistä. Hän otti tilanteen haltuun vuosikymmenien kokemuksella ja lähti ensisekunneista alkaen tekemään tiukkaa analyysia minusta omien vaatteideni, kampaukseni ja hatarien pukutoiveideni perusteella. Näiden pohjalta hän esitteli sovituksen aluksi muutamia liikkeen mekkoja, joita esitellessään hän seurasi silmä kovana reaktioitani, minkä pohjalta morsian-/mekko-/tyylianalyysi jatkoi tarkentumistaan. Fianceen ideologia onkin nimenomaan palvella. Mekkoja ei sovitella huvinpäiten kymmeniä, vaan tarkoitus on kokeilla vain ja ainoastaan mekkoja, joilla on oikeasti jotain potentiaalia.

Päädyin kokeilemaan yhteensä seitsemää pukua, mikä on melko paljon. (En ollut helppo morsian...) Yhtäkään pukua en itse valinnut, vaan jokainen niistä valittiin minua varten toiveitani kuunnellen. Koin todella tulleeni palvelluksi sovituksen aikana! Sovitustila oli suuri ja myyjä oli koko ajan auttamassa minua, ystäväni istuessa sovituskulmauksen ulkopuolella sohvilla odottamassa uutta mekkoa arviointiin. Myyjätär myös kiristi puvut päälleni niin, että kaikista sai käsityksen, miltä ne korjauksien jälkeen näyttäisivät.

Alkuanalyysin lisäksi myös sovituksen aikana myyjän ammattilaissilmä teki kovasti töitä. Hän tarkkaili jatkuvasti kasvonilmeitäni, kehonkieltäni ja äänenpainojani mekkojen kohdalla ja valitsi taas seuraavan mekon sovitukseen näiden perusteella. Sovituksen aikana juttelimme yleisesti hääpuvun valinnasta, the dressin aikaansaamista fiiliksistä ja hääpuvun teettämisen mahdollisuudesta, mikä teki oloni tilanteessa hyvin rennoksi. Se myös vahvisti fiiliksiäni, että minun the dressini ei löytynyt ainakaan Fianceen tämän hetkisestä mallistosta.

32671904524_6e9d68a479_o
nimetön

Tunsin itseni kauniiksi jokaisessa seitsemässä puvussa. Kaikki asettuivat kauniisti ylleni ja tosiaan tunsin itseni kaunottareksi jok'ikisessä. Morsiameksi en kuitenkaan oloani tuntenut. En myöskään alkanut hymyillä idioottina tai itkeä ihastuksesta, jotka myös ovat myyjän mukaan yleisiä reaktiotapoja sen oikean löydyttyä. Minä koin oloni vain tasapaksun kauniiksi, mikä ei riitä, kun hääpuvusta puhutaan. Myyjä oli kanssani samoilla linjoilla. Hän oivalsi täysin, minkä tyyppistä mekkoa minä tyylillisesti etsin, mutta tällä hetkellä heillä ei ollut sellaista tarjota. 

Hukkareissu Fianceen sovitus ei kuitenkaan ollut. Tuo reissu pakotti minut tekemään päätöksiä mekon mallista. Vaikka kaikki kokeilemani puvut näyttivät kauniilta, omat tunteeni mekkojen välillä vaihtelivat. Vaikka mistään mekosta ei tullut huumaannuttavaa tämä se on -fiilistä, oli osassa mekkoja tuo fiilis kuitenkin toisia lähempänä, minkä perusteella lukitsin mielessäni potentiaalisen hääpuvun mallin lukkoon.

Paria päivää myöhemmin tuo lukitseminen johti unelmieni puvun ostoon. Ja se puku todella sai minut itseni kaunottareksi tuntemisen lisäksi myös hymyilemään idioottina.


Ps. Kaikki kuvat ystäväni ottamia tilannekuvia. Siksi niin vakavat ilmeet, vaikka tilanteesta oikeasti nautinkin :D


♥ Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti