tiistai 7. maaliskuuta 2017

Miksi häät vasta 2019?

Kun kerran intoa on ja rakkaus riittää, miksi ihmeessä viivytämme häidemme juhlimista kahden vuoden päähän vuoteen 2019?

Rehellisin syy kahden vuoden päähän meneville häillemme on raha. Kahden tällä hetkellä täysipäiväisesti opiskelevan nuoren taloudessa meillä ei ole varaa säästää häidemme vaatimaa summaa vuodessa. Kun yhteenlasketut tulomme ovat kuukaudessa 940e - vuokra = 360e plus mahdollinen opintolaina, ei vuodessa säästetä 80 hengen häitä. Emme haaveile luksusöverihäistä, mutta kumpikin meistä on lähtenyt tähän leikkiin ajatuksella, että menemme naimisiin vain kerran elämässämme, joten hääjuhlallamme on oikeus olla kaunis ja meidän näköinen. Eikä tuo yolo-ajatusmaailma edes tee juhlistamme poikkeuksellisen hintavia, vaan rahaa vain väkisin palaa, koska halumme tarjota vieraille kivan ruuan, ilmaiset juomat ja tunnelmallisen juhlapaikan. Nuo kolme palikkaa luovat häiden kustannuksista leijonanosan, eikä niistä voi tinkiä, koska mielestämme ne ovat häiden perusrunkoa.

Jos alkoholiin lasketaan kuluvaksi 1000 euroa, joka on hyvin karski heittosumma, jolla ei ole kunnollista laskelmapohjaa, ruokaan 80 x 43,75e = 3500 euroa ja tilavuokraan sopimuspaperissa oleva 1500 euroa, tekevät kolmen suuren palikan kustannukset yhteensä jo 6000 euroa. Jos meidän odotettaisiin nykyisillä tuloillamme säästän kyseisen summan vuodessa, meidän täytyisi saada sukanvarteen joka kuukausi 500 euroa, joka on 140 euroa enemmän kuin opintotuesta vuokran jälkeen taloutemme käyttöön jäävä summa (360e). Toisin sanoen tilanne on mahdoton, koska pelkällä opintolainarahalla emme halua lähteä häitämme järjestämään. Tarvitsemme siis aikaa tehdä kesätöitä ja mahdollisesti jo varsinaisiakin töitä ennen häitä.

DSC_1336

Toinen syy juhlia häitä vasta vuonna 2019, on minulle henkilökohtainen. Vaikka olen sydämessäni täysin sitoutunut Jarkkoon, tuntuu vuoden päästä - opintojeni vitosvuoden aikana - tapahtuva vihkiminen liian äkisti tulevalta. En tunne olevani valmis ryhtymään vaimoksi täysin kesken opiskelun. Edellistä lausetta ei saa ymmärtää väärin, koska en minä mihinkään eri rooliin keittiön ja nyrkin väliin ole avioliiton myötä hyppäämässä, mutta kuitenkin. Vuosi 2019 tuntuu sisälläni vain lämpöisemmältä. Tuona keväänä ollaan muutenkin uuden edessä, kun valmistun lääkiksestä, joten uuteen rooliin solahtaminen myös parisuhteessa tuntuu ainoastaan luonnolliselta ja ennen kaikkea äärimmäisen hyvältä


♥ Krista

4 kommenttia:

 1. Blogisi on mukava uusi tuttavuus ja jään innolla seuraamaan hääsuunnittelujanne. :) Mekin suunniteltiin häitä parisen vuotta pääasiassa juurikin rahan takia. Koin, että pari vuotta oli myös hyvä aika tottua ajatukseen vaimoudesta ja uudesta sukunimestä.

  Terkuin Marjo / Elämäni päivä
  http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, mukava kuulla! :) Pari vuotta on ihana aika, kun saa alussa pohtia aivan maltilla juttuja ilman minkäänlaista kiirettä tai painetta. Ainut ongelma on vain tämä liiallinen into, kun tekisi mieli hoitaa jo aivan konkreettisia asioita, eikä vain pohdiskella ´:D

   Kiitos oman blogisi linkkauksesta! Tulen tutustumaan :)

   Poista
 2. Sattumalta löysin blogisi, aivan mahtavaa! Me kihlauduimme mieheni kanssa 2016 muutaman vuoden seurustelun jälkeen, ja häitä olisi tarkoitus juhlia 2019. Valmistuminen häämöttää myös samoihin aikoihin, ja juhliin tulisi säästää useampi tuhatlappunen viimeisten opiskeluvuosien aikana.. Samantapainen tilanne siis meillä :D Ihana päästä seuraamaan teidän suunnitelmia ja valmisteluja!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosiaan hyvin samantapaiselta tilanteelta kuin meillä :D Tervetuloa seuraamaan! Hauskaa, että löysit tänne :)

   Poista