keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Missä vaiheessa on lupa alkaa suunnitella häitä?


Hulluja pareja, eihän tuossa nyt ole mitään järkeä, monta vuotta etukäteen alkaa järjestellä asioita.

 Kauhean kalliit juhlat varmaan, kun nyt jo pitää alkaa säästämään. On se kumma kun yhteen päivään pitää niin paljon aikaa ja rahaa uhrata.

Siinähän ehtii makukin muuttua jo moneen kertaan.

Kyllä tämä on nykyään aivan överiksi mennyt tämä häätouhu.
 

Jep, aivan. Pidin itsekin häähuumaan karkaamista jo vuosi(a) ennen juhlapäivää höpsönä haihatteluna ja hiukan yli-innokkaana, mutta astuttuani mukaan hääskeneen tosissani, en ajattele enää lainkaan samoin. Silti kummallisesti joka kerta hääpäivämme ääneen sanoessani, tunnen pienen nolostuksen, kun kuulija alkaa taivastella, kuinka kauan häihimme vielä onkaan aikaan. Kaksi vuotta, entä sitten? Me tarvitsemme aikamme ja meillä on siitä myös oikeus nauttia. Yritänkin aktiivisesti taistella nolostusta ja selittelyä vastaan, koska ei siinä ole mitään järkeä. Jos meille sopiva aika on kahden vuoden päästä, mutta haluamme aloittaa suunnittelemisen jo nyt, ei se ole keneltäkään pois.

Häiden suunnitteleminen ajan kanssa on listoja ja suunnittelemista rakastavalle naiselle unelmien täyttymys. Jo viime vuoden puolella, pari viikkoa kosinnasta, ostin hääsuunnitteluamme varten suuren mustan vihkon, jonka sivuille luonnostelin suunnittelussa huomioon otettavia asioita, kuten budejtti, juhlapaikka, musiikit jne. Tuota kirjaa olemme yhdessä täydentäneet sitä mukaa, kun palaset ovat tosissaan alkaneet loksahdella paikoilleen ja mieleen on tulvinut (hyviä) ideoita. Nautin, kun saan laittaa asioita muistiin ja pohtia erilaisia vaihtoehtoja koristeluja, käytännön järjestelyjä ja aivan kaikkea varten. Nyt meillä on hyvin aikaa perehtyä kaikkeen jo olemassa olevaan hääkikkailuun ja toivottavasti näiden pohjalta luoda meidän häihimme aivan uniikki ja meidän näköinen tyyli- ja ohjelmamaailma.

33045961911_f38f2b2818_o

Häiden suunnittelemisen aloittaminen varhain on minusta ennen kaikkea järjettömän hauskaa, mutta myös järkikysymys. Henkilökohtaisesti haluaisin löytää mahdollisimman paljon häähyödykkeitä käytettyinä sekä taloudellisista että ekologisista syistä, sekä mahdollisesti myös hiukan persoonallisemmalla viballa kuin rustiikkihäistä toisiin vaihtuvat juuttiviirit, joissa ei myöskään ole mitään vikaa, mutta emme näe niitä meidän juttunamme. Tottakai jokainen haluaa ajatella omat häänsä uniikkina lumihiutaleena, mutta kuten varmasti muillekin pareille, minullekin riittää, että häämme ovat täsmälleen meille uniikit yksisarviset, jollaisia ei juhlita toiste. Ja koska olemme kirppishaukkoja, kahden vuoden metsästysaika sopii meille mainiosti.

Ajoissa aloittaminen on nykyään usein myös elinehto, jos haluaa saada häihinsä täsmälleen sitä mitä haluaa. Kun erityisesti kesän juhlapaikat ja vihkiajat varataan suosituimmista paikoista pari vuotta ja vähintään vuosi etukäteen, on pikaisella suunnitteluaikataululla auttamatta myöhässä. Me vietimme eri juhlapaikkojen nettisivuja pläräten ja paikkoja vertaillen kymmeniä tunteja, kunnes olimme valmiit menemään käymään meidät ensimmäisenä lumonneeseen paikkaan ja lopulta jopa samantien varaamaan sen. Ilman kunnollista taustaselvittelyä, emme olisi uskaltaneet paikkaa varata. Lisäksi tutustumisaikaa sopiessamme, saimme kuulla, että emme todellakaan olleet ensimmäiset, joita helmikuun 2019 viikonloput kiinnostivat. Emme siis olleet ainoat hurjat liikenteessä kaksi vuotta etukäteen.

Oma ajatusmaailmani on pyörähtänyt häiden suunnitteluaikataulun osalta aivan ympäri morsiuduttuani, mutta miksi en antaisi vain suunnitteluvihkon sivujen täyttyä, koska minä täydestä sydämestäni nautin jo tästä pohdiskeluvaiheesta? Antaa kaikkien kukkien kukkia - hääsuunnittelussakin.


♥ Krista 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti