keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Häiden suunnittelukirjanen

Olin haaveillut häiden suunnittelemisesta jo pitkään, ja esimerkiksi hääblogit ovat kuuluneet seurantalistoilleni jo vuosia, mutta vasta kosinnan jälkeen koin luvalliseksi päästää suunniteluintoni valloilleen. Ensimmäinen konkreettinen tekoni meidän hääunelmamme eteen (Jarkon kihlasormuksen ostamisen jälkeen) oli suunnitteluvihkon ostaminen, ja sen, suklaan ja häälehtien kanssa kirjaston nurkkaan pesiytyminen.

Vajaa kuukausi kosinnan jälkeen ostamani vihkon arvo oli minulle symbolinen. Se konkretisoi asioita ja herätteli pikkuhiljaa ymmärtämään, että kyllä, me olemme ihan oikeasti menossa naimisiin ja minulla on lupa pohtia tosissani häihin liittyviä asioita. Suunnitteluvihkonen oli esisoittoa hääblogille, ja nyt ne toimivat tehokkaana häätyöparina asioiden muistamisen, suunnittelun hahmottamisen ja tulevaisuudessa häiden jo muututtua avioliitoksi, ihanan muistelun välineenä.

33956647726_d3c2234d37_o
33154759524_ea442568dd_o

Olen ylipäätään todella visuaalinen ihminen. Minun on nähtävä, että ymmärrän. Hahmotan asioita parhaiten näkemällä ne omin silmin tai vielä paremmin luomalla ne omin käsin. Opiskellessakin olen tehokkaimmillani piirtäessäni ja omin sanoin kirjoittaessani. Häiden suunnittelun suhteen tämä piirre ja rakkaus listoja kohtaan tiivistyvät täydellisesti kaiken kokoavassa suunnittelukirjasessa.

Lähdin marraskuun alussa ensi kertaa vihkoni kanssa kirjastossa istuessani liikkeelle aivan tyhjästä. Visoissani suunnittelukirja on ideoiden ja konkretian kohtaamispaikka. Helposti tavoitettava matalan kynnyksen idealaari, mutta myös paikka, josta löydämme suunnittelujen edetessä helposti yhdestä paikkaa lukkoon lyömämme asiat. Näiden kahden yhdistelmästä syntyy unelmissani kaunis ajatus- ja suunnitteluketju, jossa näkyy alkuun suuntaviivojen hakemista, vaihtoehtojen puntarointia, myöhemmin lukkoon lyöty idea ja aivan lopulta vielä idean toteutuminen siihen liittyvine tarvikkeineen, yhteystietoineen ja yksityiskohtineen. Tavoitteena olisi, että voisimme vihkon avulla pysyä tässä hetkessä suunnittelujen herrana ja rouvana, mutta että kykenisimme myös vielä vuosia myöhemmin seuraamaan omaa ajatuksenjuoksuamme ja suunnitteluprosessiamme tänä uniikkina hääsuunnitteluaikana.

33868361651_2cb298186f_o
33840412772_d5b4f4576e_o

Olen rakentanut suunnittelukirjan rungon vailla minkäänlaista syvempää logiikkaa heittelemällä aukeamille häihin liittyviä otsikoita. Näitä otsikoita voi tulevaisuudessa mielensä mukaan lisätä, kun tarvetta suunnitelmien tarketuessa tulee. Otsikoiden alla tila on vapaa. Olen heitellyt sivuille ajatuksia musiikeista, mahdollisista juhlapaikoista (hähää enää ei tarvitse miettiä), koristeluideoita, tarjoiluideoita ja morsiamen pukeutumiseen tarvittavia osasia. Aivan mitä tahansa, mitä olen pitänyt mahdollisesti hyvänä ideana, ja jonka haluaisin muistaa tulevaisuudessa asian muuttuessa ajankohtaisemmaksi.

Ideoinnin lisäksi kirjasta löytyy jo kovaa faktaakin, koska niin meidän juhlapaikkamme, minun pukuni kuin ensimmäiset koristehankinnatkin on jo tehty. Onneksi vielä monen monta sivua odottaa täyttymistään ja moni uusi otsikko luomistaan!


♥ Krista

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa mukavalta puuhalta häiden suunnitteluun ja kirja toimii varmasti hyvänä muistona myöhemminkin. Vaikka aluksi melkein ihmettelin, että kuinka jotkut voivat suunnitella häitä niin aikaisin etukäteen, niin näitä juttuja lukiessa tuntuu pikemminkin siltä, että näin tapahtumasta saa ehkä kaikkein eniten irti, koska on aikaa suunnitella ilman kamalaa kiirettä ja toisaalta, usein juuri suunnittelu on iso osa koko tunnelmaa.

  Intoa siis edelleen suunnitteluun ja kiva että jaksat kirjoitella myös tätä blogia! Vaikka hääblogit eivät muuten kiinnosta, eikä aihe ole itselleni mitenkään läheinen tai ajankohtainen, niin tätä blogia on mukava seurata (seuraan siis myös krista_llia-blogia ja Turun yliopiston blogia, ja sitä kautta löysin alunperin myös tänne - ihailtavaa, että jaksat kirjoittaa niin moneen paikkaan!).

  P.S. myös kihlajaiskuvakortit olivat upeita ja ihanasti juuri teidän näköisiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä huoli, niin ihmettelin minäkin :D Ja välillä ihmettelen edelleenkin, mutta olen päättänyt ajatella, että niin pitkään kuin tämä suunnitteluinto pysyy järkevänä ja kummallekin meistä Jarkon kanssa nautinnollisena, miksikäs ei. Saa ainakin häiden odotusajasta maksimaalisen riemun irti, koska tällä hetkellä kaikki pohdinta ja suunnitelu on ainoastaan hauskaa, kun mitään stressiä tai lukkoonlyöntipakkoa ei mistään ole. Ja voihan se olla, että innossani ehtii tulla katvevaihe ennen vuotta 2019, mutta sitten olkoon niin. Tällä hetkellä menen vain fiilis edellä ja juuri nyt fiilis kaiken häihin liittyvän osalta on hyvä ja innostunut :)

   Hauskaa, että olet yliopiston blogin puolelta löytänyt tännekin ja kristallian suunnalle. Näissä kahdessa kirjoitukset nimittäin edelleen jatkuvat, kun yliopiston projekti pian päättyy.

   Kiitos paljon, että kommentoit. Tuli hyvä mieli! Ja kiitos myös kihlajaiskuvakehuista ♥

   Poista