lauantai 13. toukokuuta 2017

Sori jos mä oon liian avoin

Olen häiden suhteen täynnä intoa kuin ilmapallo. Voisin ajatella non stoppina hääjuttuja ja puhuakin oivalluksistani huomattavasti enemmän kuin vajaa pari vuotta ennen juhlia on tarpeen. Minun on todella vaikea hillitä intoani, minkä vuoksi kuvan tulevasta hääpuvustani ovat nähneet aivan liian monet silmäparit, askartelen fyysisiä häähuiskuttimia kaappiimme lojumaan kahta vuotta etukäteen ja kyllästytän kaverini puhumalla pöytäjärjestyksistä kesken kuolevan potilaan hoitoa koskevan seminaarin.

Puhun häistämme hyvin avoimesti. Olen todella huono pitämään sisälläni asioita, joista olen todella innoissani. Sen takia muun muuassa pukukuvakin on lipsahtanut liian helposti kavereiden nähtäväksi. Viime aikoina olen alkanut ajatella, että onko tämä ongelma: entä jos tuhoankin häistämme kaiken yllätyselementin tarinoimalla asiat ympäriinsä jo vuosia etukäteen?

Inhoan liiallista mystiikan ylläpitoa hääblogeissa. Tahdon lukijana tietää yksityiskohtia, tarkkoja rahasummia ja konkreettisia asioita, enkä ympäripyöreää hahmottelua. Tällä linjalla olen lähtenyt meidän hääblogiamme kirjoittamaan. Täällä pelataan avoimin kortein, puhutaan rehellisesti niin rahasta kuin meidän valinnoistamme ja toiveistammekin. Samalla rakennetaan konkreettisesti meidän häitämme, eikä ainoastaan inspiroiduta kaikesta häihin liittyvästä.

home-office-336581_1920

En aiemmin ole voinut ymmärtää hurjaa salailun määrää hääblogeissa. Aivan kuin kaikki nyt muka lukisivat sitä. Nyt olen alkanut ymmärtää. Entä jos kukaan ei meidän juhlissamme ylläty mistään, kun kaikki ovat jo etukäteen lukeneet, että tälläistä siellä sitten tulee olemaan? Ai tuollaiset ne onkin ne huiskuttimet, joita ne väkersi. No jopas nuo Kiinasta tilatut riisipaperilamput toimivatkin hyvin. Aaa nyt alkaa se leikki, mistä ne puhui etukäteen. En pidä asiaa ongelmallisena sukulaisvieraiden kannalta. He eivät lue blogiamme, he eivät edes tiedä sen olemassaolosta. Mutta entä kaverit, joita häissämme tulee olemaan suuri osa vieraista? Tahdon heidän viihtyvän, yllättyvän ja innostuvan juhlistamme. Voiko se onnistua, jos pelaamme blogissa avoimin kortein ja kerromme konkreettisesti, kuinka suunnittelumme etenee?

Toisaalta bloggaaminen antaa minulle valtavasti, ja innokkaana hääblogien lukijana tiedän, että osuva hääblogi antaa hurjasti lukijallekin. Varsinkin, jos suunnittelu oikeasti etenee blogissa, eikä vain esitellä, että tässä pinterestistä bongattuja kuvia lampuista, meillekin tulee lamppuja. Enkä minä haluaisi intoani rajoittaa, koska minulla on valtava tarve jakaa suunnittelua ja asioiden konkretisoitumista ympäröivien ihmisten kanssa, ja blogi antaa hienon mahdollisuuden siihen.

Jos kaikki tätä blogia lukevat tulevat häävieraamme voisivat siis antaa kaiken tänne kirjoittamani, mennä vain toisesta silmästä sisään ja toisesta ulos niin, että helmikuun 16. päivä vajaan kahden vuoden päästä säilyisi satumaisena yllätyksenä huolimatta intoapursuavasta morsiamesta. Jooko?

Onko kukaan muu paininut saman ongelman kanssa? Minusta on ihanaa, että ihmiset seuraavat meidän hääsuunnitteluamme, mutta toisaalta en haluaisi, että päivän yllätyksellisyys kärsii.


♥ Krista

4 kommenttia:

 1. Samoja juttuja olen tässä itsekin miettinyt, varsinkin nyt kun yllättävänkin moni häävieras on löytänyt blogiini. On tullut paljastettua juhlapaikka, bändi, ohjelma, sormus, menu, koristelut, että häämarssi soitetaankin kitaralla, miten hiukset olisi kiva laittaa... Että joo, kyllähän se yllätyksellisyys taitaa vähän kärsiä. Mutta lopulta pidän blogia juuri siksi että sinne pääsee purkamaan asioita. Vaikea uskoa että kenelläkään on sen takia huonompi juhlafiilis että on lukenut asioista etukäteen, ainakin toivotaan näin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella paljonhan tänne tulee paljastettua! Hurjinta olikin oman hääsuunnittelun tosissaan alettua tajuta, että sille on oikeasti syy, että jotkut jättävät blogeissaan isoja osia kertomatta. Vaikka yllätyksellisyys aivan varmasti joiltakin osin kärsii niin ei kaikista juhlan blogissa esitellyistä elementeistä kuitenkaan voi hahmottaa sitä kokonaisuutta, joka itse juhlassa vasta paljastuu. Ja onhan tämä suunnitteluvaihekin tärkeä osa häistä nauttimista, joten aion kyllä ottaa kaiken riemun irti :D Toivotaan, että vieraat osaavat ainakin esittää yllättyneitä sitten hääpäivänä :D

   Poista
 2. Täällä myös ihan samoja ajatuksia! Itse kuitenkin ajattelen niinkin, että ns. jo nähdyistä jutuistakin voi ihan yhtä hyvin yllättyä kun jonkin asian vihdoin näkee livenä. Välillä on jopa hauskaa tietää tarina eri asioiden takana, oli kyseessä sitten huiskuttimet tai ihan mikä vaan. Itselläni tämä ainakin toimii niin, "voi vitsit tässä on nyt tämä koriste, jonka xx tilasi sieltä ja täältä ja siinä toimituksessa oli tällainen twisti". Jos ymmärrät mitä tarkoitan :D Ei tietenkään päde kaikkeen ja täytyy myöntää, että olen itsekin hieman kamppaillut samanlaisten ajatusten kanssa aiheeseen liittyen.

  Tuosta avoimuudesta olen kyllä ihan samaa mieltä. Tavallaan ymmärrän jos joku ei halua omalla nimellään/kasvoillaan blogia kirjoittaa, mutta tavallaan taas en. Itse ainakin lukijana arvostan kun asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä ja sisältö on muutakin kuin tuo mitä esimerkkinä kirjoitit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista suhtautumista minäkin toivon, koska eivät yksittäiset blogissa esittelyt asiat hahmotu kokonaisuudeksi kuin vasta varsinaisena hääpäivänä, kun vieraat pääsevät omin silmin ja käsin näkemään jutut, joita olemme juhlaamme heitä varten suunnitelleet. Ja tietävätpä blogia lukeneet vieraat ainakin, mitä kautta juuri tuollaiseen ratkaisuun on päädytty, mikä voi tosiaan olla vain mielenkiintoa lisääväkin seikka.

   Minä olen oikeastaan todella tarkka siitä millaisia blogeja luen, ja eräs ehtoni on jonkin konkreettisen ja henkilökohtaisen tuominen mukaan kirjoittamiseen. Luen blogeja paljon ihmisten ja heidän tarinoidensa ja ideoidensa takia, en ainoastaan nähdäkseni kivoja kuvia :)

   Poista