torstai 20. heinäkuuta 2017

Huntu-unelmia - ja aika paljon konkretiaakin

Kirjoitin pari viikkoa sitten hääkenkieni ns. julkistuksen yhteydessä, että minun asukokonaisuuteni hääpäivää varten on uskomatonta kyllä jo nyt valmis. Pientä sälää luonnollisesti uupuu (laukku, alusvaatteet, hiuskorut...), mutta isot palikat toden totta ovat paikoillaan. Minulla on mekko, kengät, ulkotakki, salainen osa hääpukua (Jarkko ei siis tiedä tästä) ja... huntu.

wedding-1983483_1920

Ajatus hunnusta syntyi hyvin varhain. Se syntyi epäilemättä ensimmäisen kerran alle kouluikäisenä leikkiessäni vauvojen pukluharso hiuspannalla päähäni kiinnitettynä morsianta/linnanneitoa/Robin Hoodin Marian-neitoa, mutta aikuisiälläkin huntu palasi mieleeni pian hääsuunnitteluiden alettua vuodenvaihteessa. Minä haluaisin hunnun. Sopisiko se minulle? Olisiko se minua? Sopisiko se pukuuni? Sopisiko sen välittämä viesti minulle? Mitä huntu nykypäivänä edes viestittää?

Aikanaan huntu on ollut neitsyyden symboli. Aivan kuten valkoinen hääpukukin, jonka suhteen kukaan ei jaksa enää miettiä viattomuutta. Olen sen verran moderni nainen, että omassa mielessäni en liitä huntua tai valkoista pukua neitsyyteen, mutta hunnun jonkinlaiseen lapsekkuuteen ja pehmeään lempeyteen kuitenkin. Sopiiko se hääpäivän olemukseeni? Näen mielessäni itseni hääpäivänä vahvana, rohkeana ja kauniina. En hae hääpäivän lookiltani söpöyttä, vaan minulle ominaista hiukan erityistä tyylikkyyttä. Korostan, että tämä kaikki on sitä, miten itse siis koen itseni ja pukeutumiseni. Muiden kokemus ulkoisesta olemuksestani saattaa olla aivan muu, mutta hääpäivänä se on yhdentekevää, mikäli minulla on juuri itselleni täydellinen olo.

wedding-2367561_1920
WEDDINGloom-1836315_1920

Onneksi epävarmalla morsiamella on Pinterest ja Instagram. Nopea uppoutuminen kuvien maailmaa riitti vakuuttamaan minut: huntu on rohkeiden, itsevarmojen ja tyylikkäiden morsianten piste iin päälle -asuste aivan yhtä paljon kuin herkkien, söpöjen ja hempeidenkin. Lumoavat kuvat läpikuultavan hunnun verhoamista rakastuneista pareista ja jännitys vihkimistä odottavan morsiamen hunnun reunustamilla kasvoilla... ♥ Alkoi käytetyn tai tuunattavan hunnun metsästys.

Visioissani huntuni oli aluksi ehdottomasti pitsireunustettu. Ehdottomasti. Lisäksi hunnun tuli olla käytetty, pituudeltaan puolipitkä, noin takareiteen asettuva, ja materiaaliltaan unelmapehmoista tylliä. Mikäli täydellistä ei löytyisi, voisin tarvittaessa tehdä hunnun itse tai tuunata jonkin valmiin hunnun mieluisekseni hääpäivää odotellessani.

wedding-1164933_1920

Hunnun suhteen radikaaleihin diy-toimiin ei ollut kuitenkaan tarvetta ryhtyä, koska kiitos facebookin hääkirpparin minulla on nyt huntu. Ei täydellinen, mutta tuleva täydellinen, ja ehkä juuri siksi erityisen täydellinen. Ostin 10 eurolla 3 metriä pitkän kampakiinnitteisen aivan pelkkää ivoryn väristä tylliä olevan hunnun. Ei pitsiä ja liikaa pituutta, mutta silti minulla on sisälläni tunne, että huntu on juuri oikea. Ainakin sen entinen omistaja oli onnellinen, joten voin vain toivoa, että hunnussa riittää taikaa minullekin.

Kaikki kuvat: Pixabay


♥ Krista 

4 kommenttia:

 1. Peukku ylös hunnuille täältäkin suunnalta! Sulla on kyllä käynyt tosi hyvä tuuri kun häälook alkaa olla jo kasassa, hyviä löytöjä meinaan! :) Itsekin haluaisin ehdottomasti hunnun, jos se vain valitsemaani pukuun sitten sopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli myös yksi kohta, jota epäilin, siis että sopiiko huntu mekkooni. Toistaiseksi en ole päässyt vielä kokeilemaan huntua ja mekkoa yhdessä, mutta huntumaailmaa netissä (pinterest ja ig) tutkiessani aloin olla vakuuttunut, että huntu sopii minkä puvun kanssa vaan! :D Kaikki kuvat olivat nimittäin niin upeita, vaikka mekkoja oli hyvin erilaisia.

   Poista
 2. Huntu käy kaikkeen! Aika samoilla fiiliksillä myös täällä: halusin ehdottomasti hunnun, mutta sitäkin enemmän haluan olla hääpäivänä vahva, rohkea ja itsenäinen nainen. Huntu löytyi juurikin Facebookin hääkirpparilta, ja onhan se nyt aivan ihana! Vielä kun keksisi miten sen saisi järkevästi mukaan toivomaani kampaukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huntu käy kaikkeen, todellakin! Sulla oli kyllä hunnun kannalta varmasti keskivertoa keskinutturaa haastavampi kampausunelma. Mutta josko kampaajat olisi nähneet kaiken ja osaisivat neuvoa tämänkin suhteen? :)

   Poista