sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Meidän tarinamme osaksi häiden koristelua

Vaikka häihin on vielä aikaa, suunnitelmat juhlatilamme koristelusta muotoutuvat pikku hiljaa. Olemme Jarkon kanssa tavanneet yhteisen kaveriporukan kautta ja tuossa porukassa oli tapana ottaa juhlien ja illanistujaisten tiimellyksessä aina paljon valokuvia. Näinpä meillä on aivan tapaamisillastamme lähtien paljon paljon paljon valokuvia, joihin sisältyy hurja määrä muistoja. Miksi emme toisi noita muistoja osaksi hääpäiväämme?

IMG_4793

Olemme kuluneiden pian kuuden vuoden aikana ehtineet tehdä ja nähdä niin parina kuin yksilöinäkin paljon asioita, jotka ovat pikku hiljaa muovanneet meistä enemmän sitä mitä olemme juuri nyt. Jarkon mummon sanoin suhteessa ollaan kuin kaksi kiveä, jotka vuosien saatossa hioutuvat toisiaan vasten toinen toistaan muokaten. Olemme tekeväinen pariskunta ja onneksemme meillä on paljon kuvatodisteita niin arjestamme kuin mahtavista reissuistammekin, jotka ovat tehneet juuri meidät. Koska häät tulevat olemaan yksi suuri etappi yhteisellä matkallamme, ajattelimme, että olisi hauskaa kerätä juhlapaikalle meidän tähänastinen tarinamme ikäänkuin reitiksi erityiseen päivään, hääpäiväämme. Siispä valokuvia. Paljon valokuvia.

Yhteisiin vuosiimme on mahtunut kaikenlaista: lukemattomia bileitä niin vanhojen ystävien, opiskeluporukoiden, bändikavereiden kuin randomien ihmistenkin kanssa, yksi 4kk vaihto Koreassa, yksi 2vk lomamatka Koreaan, yksi interrail, monta yhteistä merkkipäivää, omien unelma-alojen saavuttaminen, pienempiä matkoja, yksi muutto ja monta yhteistä onnellista päivää. Tuon kaiken haluamme tuoda häissämmekin esille, että hiukan etäisemmätkin vieraat voisivat paremmin ymmärtää keitä me olemme. Me olemme me ja tämä on meidän oma erityinen päivämme, joka on täsmälleen meidän näköisemme.

IMG_4800
IMG_4791

Koska yksi häidemme teemoista on second hand (ja mahdollisimman halvalla pääsy asioissa, joissa se on mahdollista), olen tutkinut silmä kovana kirppareita ja facebookin annetaan-palstoja löytääkseni meille paljon paljon paljon valokuvakehyksiä. Tarkoituksenamme on kerätä koko tässä vaiheessa kuuden ja häiden aikaan jo 7,5 yhteisen vuoden ajalta suuri määrä meidän yhteistä elämäämme kuvaavia valokuvia, jotka asetellaan juhlapaikan kaikille seinustoille niin, että kuvista syntyy etenevä tarina. Meidän tarinamme elokuusta 2011 hääpäiväämme helmikuussa 2019 ♥ Haluamme, että kuvia on paljon paljon paljon, että mukaan voidaan valita hölmöjäkin kuvia, joilla on tärkeä rooli olla kuvaamassa sitä mitä me olemme, mutta jotka eivät välttämättä vie tarinaa merkittävästi eteenpäin.

Kehyspankkimme on karttunut mukavasti satunnaisilla kirpparireissuilla ja juuri perjantaina kävimme hakemassa keskustan laitamilta noin 10 kehyksen paketin, jonka bongasin facen annetaan-sivulta. Hintamaksimina olemme kehysjahdissamme tällä hetkellä pitäneet 50 senttiä per kehys ja toistaiseksi menomme ovat 1,85 euroa. Kehyksiä meillä on tuolla menoerällä jo parikymmentä, eli homma etenee, vaikka budjetti on minimaalinen!

♥ Krista

8 kommenttia:

 1. Mä oon myös aatellut, että olisi kiva laittaa tarina kuvineen näkyviin juhlapaikalle! Tätä varten en tarvitse kehyksiä, mutta photoboothia varten kyllä. :D Mutta mulla ei ole onnistanut ihan niin hyvin kuin sulla, kun en ole vielä yksiäkään kehyksiä saanut. Haussa tosin on suurehkot raamit, joita on varmaankin harvemmalla joutulaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoja kehyksiä on tosiaan tosi paljon huonommin tarjolla! Olen itsekin pitänyt silmät auki myös isojen kehysten suhteen, mutta aivan jackpotteja ei ole osunut eteen. Sen verran mullakin nimittäin järkeä tässä touhussa, että jos tässä vaiheessa (yli 1,5v häihin) jotain hankkii, sen täytyy olla just eikä melkein tai ainakin se täytyy olla mahdollista saada helposti kiertoo mielen muuttuessa ´:D

   Poista
 2. Todella kiva idea! Täälläkin on mietitty kuvatarinan rakentamista juhlapaikalle, mutta rehellisesti sanottuna meillä on ihan surkean vähän yhteiskuvia.. Ollaan tehty ja nähty paljon, muttei koskaan kameran linssin läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tietty vaikeuttaa hiukan idean toteuttamista :D Meillä on onneksi jo lopputeinivuosilta niin vahva valokuvakulttuuri, että meidän näköisiä kuvia yhteisen matkan varrelta löytyy varmasti riittämiin, että saadaan visio toteutukseen.

   Poista
 3. Meillä oli häissämme canvas-tauluja meistä, ja juhlien lähestyessä loppuaan sanoimme vanhemmillemme ja isovanhemmillemme, että saavat napata taulun halutessaan mukaan. Yksi jäi meille ja loput läheisille muistoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, todella kaunis idea! Tuollaisessa toteutuksessa täytyy jo hiukan käyttää silmää kuvia valitessa, että kokonaisuus pysyy kauniina. Tai siis vertaan meidän ideaan, jossa kuvia tulee olemaan niin paljon, että mukaan mahtuu hyvien kuvien rinnalle näennäisesti epäonnistuneitakin.

   Poista
 4. Meille tulee myös valokuvia esille; en vain tiedä vielä, missä muodossa. Meillä yhteiskuvat painottuvat kyllä pahasti reissuille, jolloin kameraa tulee käytettyä tiheämmin. Meillä alkaakin olla jo melkoinen kokoelma "meitsieitä", joista olen koonnut vuosipäiviksemme jo pari albumia.

  Kiva, että olette saaneet haalittua kehyksiä noin halvalla! Tässä huomaa, että joissain jutuissa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Jos pari viikkoa ennen häitä saa vastaavan idean, joutuu todennäköisesti tyytymään aika paljon kalliimpaan toteutukseen tai ei niin itseä miellyttäviin kehyksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mitä mä olen käsittänyt te olettekin ilmeisesti melko reissaajia eli pelkistä matkakuvistakin kertyy aika upea kokonaisuus. Ja just teidän näköinen ;) Jarkko teki mulle ekaksi vuosipäivälahjaksi kuvakirjan meidän ensimmäisestä yhteisestä vuodesta. Oli kyllä ihana lahja♥

   No niinpä! Olen täsmälleen samaa mieltä tuosta ajoissa olemisesta. Tämä on ainoastaan järkevää (ja superhauskaa!).

   Poista