keskiviikko 16. elokuuta 2017

1,5 vuotta häihin - miksi juuri me olemme me?

Meillä on tänään negatiivinen puolitoistavuotishääpäivä. Negatiivisten hääpäivien olemassaolo on aivan järjettömän typerää, ja juuri siksi se on hauskaa! Huomioimalla tälläiset pienet virstanpylväät, ei voi olla tajuamatta, että aika ihan oikeasti kuluu koko ajan ja meidän häämme lähestyvät päivä päivältä. Kun aloimme heti vuodenvaihteen 2017 jälkeen suunnitella häitämme enemmän tosissamme, juhlapäivään oli aikaa yli 2 vuotta ja päällämme umpihäähullujen stigmat. Tänään, kun häihimme on enää 1,5 vuotta, alamme päästä ns. normaalin hääsuunnitteluajan rajoille ja alkaa olla pian sosiaalisestikin hyväksyttävää suunnitella juhlapäiväämme. Jee!

Koska olemme tälläisen suuren virstanpylvään saavuttaneet, ajattelimme listata Jarkon kanssa yhdessä asioita, jotka ovat meidän liimamme. Asioita, jotka tekevät meistä juuri meidät, ja joiden vuoksi kumpikin uskomme, että juuri meidän parisuhteemme on meille se suhde, johon kannattaa sitoutua loppuelämäksi.

36448777581_9d402ff526_o

Krista: Olemme turvallisia toisillemme. Kummankaan ei tarvitse ikinä pelätä toista - toisen tekoja tai sanoja - koska me emme ole me loukataksemme toisiamme, vaan suojellaksemme toisiamme. Parisuhteen on meidän kummankin mielestä oltavan kodin ohella turvapaikka, joka pitää hyvänä ja arvokkaana silloinkin, kun muu maailma tuntuu potkivan päähän.

Jarkko: Olemme kumpikin unelmoijia ja innostujia. Meillä on paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita, joiden ympärille suunnitella niin lähitulevaisuutta kuin vähän kauemmaskin. Oli kyseessä sitten häät, seuraavan ulkomaanmatkan suunnittelu tai perheen perustaminen, huomaamme olevamme hyvinkin samaa mieltä pääasiallisista linjoista.

K: Pidämme edelleen toisiamme juhlien kuumimpana miehenä ja naisena. Tämä toimii tosin juhlien lisäksi myös arjessa ja viikoittain joudun ainakin itse hämmästelemään, miten olen saanut noin komean miehen.

J: Olemisen helppous. Tykkäämme tehdä monenlaisia asioita yhdessä, mutta osaamme myös olla möllöttää keskenämme tekemättä mitään. Toisen naama ei ala kyllästyttämään näin monenkaan vuoden jälkeen, vaan päinvastoin. Koti on sellainen pesäpaikka, jossa saamme olla rennosti omana itsenämme pitkän päivän jälkeen ja nauttia niistäkin hetkistä.

K: Luotamme toisiimme. Meillä ei ole tarvetta tuhoavaan mustasukkaisuuteen, koska luottamus toisen sitoutumiseen on vankkumaton. Minä olen sinun ja sinä olet minun. Asiat ovat hyvin yksinkertaisia, kun tuon lauseen painoon voi luottaa.

J: Nyt tulee pari puhkikulutettua klisettä, mutta pakko: molemminpuolinen kunnioitus ja luottamus.

J: Samankaltaisuudesta huolimatta olemme myös monessa asiassa hyvinkin erilaisia. Humanistimuusikko ja bloggariluonnontieteilijä ei ole mahdoton yhdistelmä. Itse näen pelkästään positiivisena asiana sen, että meillä on myös eriäviä kiinnostuksen kohteita, koska välillä on hyvä saada vähän perspektiiviä laatikon ulkopuoleltakin. Uskallan väittää, että molemmat ovat saaneet lisää näkemyksiä ja värejä omiin ajatuksiin ja maailmankatsomuksiin näiden vuosien aikana.

K: Meillä on selkeästi omat mielipiteemme ja tahtomme, mutta toisaalta taitoa ja halua oppia uutta, keskustella ja tehdä kompromisseja, jos mielipiteemme menevät ristiin.

J: Hetkessä eläminen. Olimme sitten lomalla tai harmaassa arjessa, niin välillä on mukava repäistä ja keksiä jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Ihan vaikka spontaanistikin.


Hyvää negatiivista puolitoistavuotishääpäivää me! 


♥ Krista & Jarkko

4 kommenttia:

  1. Todellakin, hyvää negatiivista puolitoistavuotishääpäivää teille :) Tosi ihanasti kirjoitettu teksti!

    VastaaPoista
  2. Hieno lista! Vaikutatte aivan ihanalta parilta <3

    Onnea vielä hiukan myöhässä!

    VastaaPoista