tiistai 29. elokuuta 2017

Kaksi uutta DIY-hääprojektia työn alla

Instagramissa Kristallihäitä seuraavat tietävätkin, että häähuiskuprojekti saavutti päätepisteensä kesän aikana - meillä on nyt 70 valmista huiskua odottamassa juhlapäivää. Kun edellinen DIY-projekti kerran tuli onnistuneesti kuopattua, on aika käynnistellä uusia! Kuten olen monta kertaa sanonut, on pitkässä hääsuunnitteluajassa etuna, että asioita saa suunnitella ja käynnistellä rauhalliseen tahtiin omien fiilisten mukaan. Konkreettiset diy-projektit ovat minusta mitä parhainta ajanvietettä, koska samalla kun saa toteuttaa omaa visiotaan, häät valmistuvat lähes huomaamatta.

Nyt käynnissä on periaatteessa kolme eri projektia, joista yksi on niin tylsä, ettei se edisty, ja kaksi muuta liian suunnitteluvaiheessa, että kunnon harppauksia voitaisiin vielä ottaa. Nuo kaksi suunnittelun/toteutuksen aloittelun asteella olevaa projektia ajattelin kuitenkin tässä postauksessa esitellä, että ymmärrätte paremmin kokonaisuuden rakentumista palanen kerrallaan. (Niin ja se tylsä projekti on muuten paperisten origamilintujen taittelu, koska olen jo unohtanut, miten lintuja tehtiinkään...)

StockSnap_UZI9363X0K

Juhlapaikkamme eräs katseenvangitsija on tilan suuri, kokonaan lasinen takaseinä, josta avautuu valoisaan aikaan peltomaisema ja pimeään eli meidän häidemme aikaan tumma heijastus juhlatilasta. Pöytäjärjestyssuunnitelmassamme meidän pöytämme tulee olemaan vasten lasiseinää, ja koska seinä on todella massiivinen ja tila myös kaikkiaan melko korkea, tuntui, että tarvitsisimme jotakin hiukan korostamaan meidän pöytäämme. Pohdimme aluksi jonkinlaista urbaania vihkikaarta, mutta koska matalan budjetin tyylikäs toteuttaminen tuntui haastavalta, kääntyi katseemme tilan kattoon. Katossa keskellä harjaa kulkee nimittäin koko juhlasalin läpi valokiskot, joita olemme suunnitelleet hyödyntävämme tilan koristelussa, mutta nyt ajatuksemme on valjastaa kiskot myös hääparin pöydän korostamiseen.

Suunnitelmana on ripustaa kummankin valokiskon päähän hulavanteeseen rakennettu putouksena alaspäin laskeutuva kukkakattokruunu, joiden väliin meidän pöytämme jää (esimerkkikuvia). Olen ideasta aivan haltioissani, koska olin facebookin hääkirpparilla jo aiemmin ihaillut kukkakattokruunuja, mutta en ollut keksinyt niille sijaa meidän koristelussamme. Ja nyt saankin lähteä suunnittelemaan ja toteuttamaan kukkaputousta!

Projekti on jo käynnistynyt. Viime viikolla saapuivat kaksi halkaisijaltaan 45cm hulavannetta ja tummanvihreä viherteippi, jolla päällystin kummankin vanteen. Kukkina kruunuissa tulemme käyttämään joko valkosia muovitekokukkia tai valkoisia paperista askarreltuja kukkia, jotka roikkuvat pitkinä, mutta siroina köynöksinä kattoon kiinnitetystä, roikkuvasta vanteesta. Vanne itsessään tullaan koristamaan joko aidoilla tummanvihreillä kasveilla tai muovisilla tekoköynöksillä.

32784571156_2d4989e75a_o

Myös toinen projekti liittyy juhlatilan ominaisuuksiin. Lasiseinästä katsoen tilan toisessa päässä on naulakoiden takaseinä, joka on todella tylsä vanerinen puuseinä. Tämän seinän eteen seinän suuntaisesti tullaan hyvin todennäköisesti kattamaan buffetpöytä. Seinä on myös hyvin nopeasti vastassa vieraiden ensi kertaa astuessa tilaan, joten unelmissani se on kauniimpi kuin puhdas vaneri.

män projektin osalta kunnon konkretia on vielä kaukana, mutta minut lumonnut visio on jo syntynyt ja hiukan tarvikkeitakin on tilattu. Seinä on tarkoitus muuttaa suurilla valkoisilla ja mahdollisesti vaaleanpunaisilla silkkipaperikukilla koristelluksi kukkaisseinäksi (esimerkkikuvia)! Seinä tullaan siis peittämään täysin kukkasilla, jolloin seinä sekä kaunistuu että muuttuu osaksi meidän tyylistämme juhlakokonaisuutta. Haasteena on enää seinän kokoaminen, koska suoraan vaneriin kukkia ei todennäköisesti voi teipata, mutta ulkoisetkin kukkaseinärakenteet voivat olla haastavia. Mutta mitäpä olisi DIY-projekti ilman pieniä haasteita!

32671782192_2c1b8f58f1_o

Hiukan meinaa täällä siis Pinterest realisoitua hääsuunnitteluun. Toivotaan, että visiomme lopulta kestävät myös todellisuuden, koska tykkäisin todella kovasti kummankin projektin lopputuloksesta!

 
♥ Krista 

4 kommenttia:

 1. Ihania ideoita! Mä olen kans haaveillut tuollaisesta paperikukkaseinästä, kun myös olen Pinterestistä niitä bongaillut. Alkoikin nyt sormet syyhytä kokeilla malleja, joiden ohjeita olen tallentanut... ;)

  Se tässä aikaisessa hullaantumisessa on kyllä hyvä, että vaikka taitelluista kukista koottu seinä on melkoinen urakka, voi sen jakaa nyt pieniin osiin. Ja vielä: Yhden kaverin häissä oli niitä origamilintuja ja muistaakseni hän niitä paljon taitteli, mutta taisi tilata niitä (tai ainakin suunnitteli tilaamista) Ebaysta. Käsitin, että ovat aika edullisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Koska melko monta kukkaa on koottava ennen kuin on seinällinen tehtynä ':D Hyvä siis olla ajoissa.

   Ohhoh eipä ole jotenkin tullut mieleenkään, että origamejakin voisi tilata valmiina, mutta kai sitä nykyään melkein kaikkea löytyy valmiina. Olen vain yrittänyt vältää Kiina-kauppoja, jos mahdollista (okei olen onnistunut melko huonosti tähän mennessä),.. Luulen, että origamien kohdalla luonto ei anna periksi maksaa linnuista yhtäkään euroa eikä varsinkaan Kiina-kaupoille :D Olkoon linnut mun ikioma ikuisuusprojekti :D

   Poista
  2. Ymmärrän hyvin tuon Kiina-tilausasian. Nyt vaan askartelukutsut kehiin! Tarjoat kavereille vähän viiniä ja isket paperit eteen. ;) Paitsi jos kaveripiirissä on vaan rähmäkäpäliä, joiden linnut ei täytä standardeja...

   Poista
  3. Hyvä suunnitelma! Luotan kyllä kavereiden taittelukykyyn :D Katsotaan uusiksi sitten loppuillasta ja viinitonkan tyhjennettyä ':D

   Poista