maanantai 18. syyskuuta 2017

Pitäisikö sittenkin varata bussi?

Koska häiden pitopalvelun etsiminen ja cateringmaailmaan uppoutuminen ei nappaa laisinkaan, tartuin yksinkertaisemmalta tuntuvaan puuhaan - kuljetukseen kirkolta hääpaikalle.

Me olimme etukäteen miettineet, että kun matkaa kirkolta juhlapaikalle on vain kymmenisen kilometriä (tarkistin asian ja tarkka matka on täsmälleen 10km), vieraat voisivat hoitaa itse siirtymisensä Hintsan vintille. Kuitenkin, juhlittuamme muutama viikko sitten ystäviemme häitä ja päästyämme vieraan rooliin, aloimme sittenkin miettiä bussikuljetusta mahdollisuutena. Oli nimittäin ihanan helppoa hoitaa itsensä ainoastaan sovittuun aikaan kirkolle ja siirtyä siitä eteenpäin vain lauman mukana bussiin, juhlimaan ja takaisin bussiin, josta lyhyt kimppataksikyyti kotiin. Maailman helpointa!

Helppoutta ja mutkattomuutta toivoisimme meidänkin vieraillemme. En pidä rahan puolesta lainkaan kohtuuttomana pyytää vieraita siirtymään omakustanteisesti kirkolta juhlapaikalle, mutta minua pelottaa siirtymiseen liittyvä säätäminen, jos 80 hengen hääseurue alkaa tilailla itselleen takseja ja yrittää muodostaa jonkinlaisia porukoita autoja jakaakseen. Olisi paljon helpompaa vain ohjeistaa ihmisiä siirtymään kirkon pihalla odottavaan bussiin, joka kuljettaisi heidät vaivattomasti suoraan Hintsan vintin ovelle. Kenenkään ei tarvitsisi murehtia taksien soittelusta, odottelusta tai matkaan kuluvasta rahasta. Ja onhan bussimatkassa jo juhlaa enteilevää tunnelmaa!

36485432543_4e3325b8a4_o

Lähetin innostuspäissäni neljään bussifirmaan (Grandell, Muurinen, Turun Citybys ja Jalobus) tarjouspyynnön kahdesta erilaisesta kuljetusvaihtoehdosta noin 50-60 henkilölle. Todennäköisesti yrityksillä ei ole vielä lopullisia hinnastoja vuodelle 2019, mutta alustavistakin arvioista saa suuntaviivoja kuljetuksen suunnittelulle. Onhan meidän omakin suunnitelmamme vielä hieman auki.

Vaihtoehto 1: pelkkä menomatka kirkko-Hintsan vintti la 16.2.2019 noin klo 15
Vaihtoehto 2: menopaluukuljetus, meno kirkko-Hintsan vintti la 16.2.2019 noin klo 15 ja paluu Hintsan vintti-Turun kauppatori noin klo 3 yöllä

Vieraita häihimme osallistuu meidän lisäksemme maksimissaan 80, joten aivan kaikki eivät bussin kyytiin mahdu, mutta tämä tuskin on ongelma, koska matka on niin helppo siirtyä taksillakin. Lisäksi osa vieraista saattaa halutakin olla omalla autolla liikenteessä. Me kaksi siirrymme taksilla kirkolta juhlapaikalle, mutta yöllä en näe mitään estettä, miksi emme hurauttaisi samalla bussikyydillä vieraiden kanssa takaisin Turkuun. Itse ainakin haluan juhlia aivan tappiin kanssa vieraidemme kanssa, joten aiemmalle karkaamiselle ei todennäkösesti ole tarvetta.

Nyt me siis vain odottelemme tarjouspyyntöjä, että saamme jonkinlaista suuntaviivaa kuljetuksen hinnasta (tämän kirjoituksen aikana, noin 1h sisällä tarjouspyynnön lähettämisestä, yksi yritys on jo vastannut!). Jonkinlaisen näkymyksen muodostuttua täytyy meidän Jarkon kanssa laittaa plussia ja miinuksia pöytään ja pohtia, onko kuljetus asia, johon haluamme panostaa. Ystäviemme häiden jälkeen on kuitenkin pakko liputtaa, että vitsi bussilla siirtyminen oli vieraana vaivatonta!


Krista

8 kommenttia:

 1. Olimme kavereiden häissä, jossa vieraat maksoivat bussikuljetuksesta itse muistaakseni jonkun 5€ eikä se tuntunut minusta kohtuuttomalta. Eli sekin voi olla yksi vaihtoehto, jollei tunnu liian kummalliselta. Kaikilla oli tuolloin varattuna käteisenä bussikyydin hinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ehdotus ja tosi järkeenkäypä. En minä vieraana olisi loukkaantunut, jos joutuisin maksamaan nimellisen korvauksen bussista, joka vie minut ovelta ovelle juhlapäivänä, koska joka tapauksessa joutuisin maksamaan taksista jonkin verran. Sitten toisaalta taas tuntuu hääparina vähän epämiellyttävältä pyytää vierailta maksua matkasta. Tai siis, sinänsä se on minusta aivan ok, mutta yhtä aikaa ajatus pienesti harmittaa. Syö ikäänkuin sitä luksuksen (jos joukkobussikuljetusta voi luksukseksi kutsua :D) makua, joka hääbussiin liittyy. Mutta korvan taakse tämä menee ehdottomasti!

   Poista
  2. No, kun joku siinä minunkin mielestäni on, etten ole ihan sataprosenttisesti ajatuksen takana. Luulen, että ehkä eniten tökkii se, että kun kaikkeen muuhun tunkee sitä rahaa kuitenkin aika paljon, niin eikö sitten siihen bussiinkin. Mutta sitten taas ei sitä rahaa vaan riitä ihan kaikkeen. :)

   Poista
 2. Me käytiin läpi samat pohdinnat, vaikka matkaa oli vain vajaa 5 kilometria ja Helsingin keskustassa nyt kulkevat niin julkiset kuin taksitkin. Päädyttiin kuitenkin järjestämään vieraille bussikyyti kirkolta juhlapaikalle, ja oli kyllä joka pennin arvoista! Saatiin monelta palautetta että oli ihana kun kyyti oli järjestetty, eikä vieraana tarvinnut stressata reittejä tai parkkipaikan löytymistä. Meiltä ja vierailtamme siis peukut kyyditykselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Bussikyyti on vieraille maailman helpoin ja mukavin. Sen kuin hoitaa itsensä kirkolle ja loppu on järjestetty valmiiksi: ei omalla autolla suhaamista, ei taksien soittelua, ei odottelua eikä joukon hajaantumista. Ihanan helppouden vuoksi mekin tätä aloimme pohtia tuoreen häävieraskokemuksen jälkeen. (Ja yhden tarjouksen tultua vaikuttaisi siltä, että bussi on ihan mahdollinen ratkaisu!)

   Poista
 3. Meillä myös oli harkinnassa hääpaikka, jonne tuli sen verran matkaa, että bussikuljetus olisi ollut oiva valinta. Jos oltais kyseinen paikka valittu juhlatilaksemme, ois ehdottomasti bussikuljetus kilpailutettu ja vieraille järjestetty :)

  Iiran kommenttiin viitaten, itsekään en ehkä vierailta tohtisi rahaa pyytää kuljetuksesta, mutta tämäkin on tietenkin niin pariskunta- ja juhlakohtainen asia. :) Osaatko yhtään arvioida missä hinnoissa tällaiset kuljetukset pyörivät tai oletko jo saanut tarjouksia firmoilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me täällä edelleen pohditaan, että mitä tehtäisiin, koska 10km välimatkan kohdalla kysymys on ainoastaan mukavasta pikku lisäluksuksesta vieraille.

   Nyt on kuitenkin hintatasoa hiukan selvillä pohdintojen tueksi, koska 3/4 firmoista on vastannut! Kirjoitan aiheesta vielä erillistä postaustakin myöhemmin, mutta näin meidän kesken (:D) voin kertoa, että yhdensuuntaisen kuljetuksen hinta keikkui muistaakseni 120-170e ja meno-paluun 260-380e välillä. Aivan eurolleen en muista ulkoa tarjoushintoja, mutta tuolla suunnilla tarjoukset pyörivät. Meidät hintataso yllätti positiivisesti, joten kuljetusasiaa pohditaan nyt aivan tosissaan!

   Poista
 4. Ihan vain huomiona, jos joku eksyy tänne joskus etsimään hintatietoja kuljetukselle, tässä postauksessa niistä enemmän:

  http://kristallimorsian.blogspot.fi/2017/10/arvio-haiden-bussikuljetuksen-hinnasta.html

  Postaus on sis kirjoitettu saatujen tarjousten perusteella :)

  VastaaPoista