tiistai 12. syyskuuta 2017

Valokirjaimet hääbaariin

Sovimme Jarkon kanssa, että minä tiukemmin hääskeneen kiinnittyneenä paljastan kaikki kliseet, joita häiden koristeluun liittyy, että osaisimme tehdä asioita hiukan omalla tavallamme. Samalla kuitenkin ilmoitin, että jätän tietoisesti paljastamatta kaikki kliseet, joista itse pidän, koska jotkin asiat vain ovat suosittuja siksi, että ne ovat upeita. Kuten esimerkiksi valokirjaimet.

Ostin viime viikolla kuumaliimapyssyn, joka ehti poltella askartelulaatikossa lopulta vain pari päivää ennen tositoimia. Olin ajatellut, että pyssyn hankkimisen jälkeen voisin alkaa hiukan hahmotella pahvisten BAR-valokirjainten toteutusta, mutta kun sunnuntai-iltana bongasin roskakatokselta suuria puhtaita Ikean pakkauspahveja, päätin tarttua härkää sarvista samantien. Ei kai se niin vaikeaa voi olla ja sitä paitsi aina on Youtube, joka on diy light letter -ohjeita pullollaan.

36999347516_d767429698_o

Nyt yhteensä 14,5 työtuntia myöhemmin voin sanoa, että ei se todellakaan niin vaikeaa ollut, mutta aikaa- ja käsiävievää tietenkin. Minä aloitin yksin B-kirjaimen kanssa suunnittelemalla kirjainten koon ja B:n kaavat pahville. Parin tunnin päästä Jarkon ja tulevan bestmanin palattua koriksen heittelystä, yhdistimme voimamme ja Jarkko jatkoi A:n ja R:n parissa samalla, kun minä leikkasin mattoveitsellä B:n paloja irti pahvista. Sunnuntai-iltana hiukan vajaan viiden tunnin työskentelyn jälkeen laitoimme projektin tauolle vaiheessa, jossa meillä oli täydelliset A ja B koossa sekä R:stä valmis kaava odottamassa leikkaamista ja kokoamista.

Eilisen aikana Jarkko oli käynyt ostamassa kirjaimiimme valot (minusta on ihanaa, että Jarkko on yhtä lailla innolla mukana valmistelemassa meidän hääjuttuja ♥), joten R-kirjaimen leikkaamisen ja liimaamisen lisäksi pääsimme suunnittelemaan ja ihan toteuttamaankin kirjainten valotekniikan. Päätimme käyttää kirjainten valolähteenä verkkovirralla toimivia ketjutettuja pikkuledejä (halkaisija 4mm), joita jokaiseen kirjaimeen tuli noin 18-24 kappaletta. Halusimme valojen olevan melko tiheässä, joten sijoitimme ledireiät noin 5cm välein.

36999348396_ceb0fffed9_o
36352417544_19a432ec06_o

Nyt meillä on kaapissamme täydelliset 45 senttiä korkeat, 30-35 senttiä leveät ja 8 senttiä syvät BAR-kirjaimet, jotka käytännössä odottavat enää maalaamista, valojen tökkimistä valmiisiin reikiin ja juhlapaikalle asettelua. Ihan huikeaa! Olemme molemmat todella tyytyväisiä ja ylpeitä työmme tuloksesta, koska kirjaimet ovat todella jämäkät ja siistit. Ne eivät kerta kaikkiaan voisi olla paremmat! Testasimme eilen A:ta valojen ollessa paikallaan ja lopputulos oli täsmälleen sitä, mitä toivoimmekin.

Kunhan aikanaan maalaamme kirjaimet ja kokeilemme valoja paikalleen, esittelen aivan lopullisen tuloksen blogissakin. Sitä ennen voisin tehdä jonkinlaisen ohjepostauksen kirjaimista, jos sellaiselle olisi tarvetta?


♥ Krista

6 kommenttia:

 1. Tulipa hienot, olette tosiaan nähnyt vaivaa! T. Meillä meni hermo ja kirjaimista tuli kaikkea muuta kuin tukevat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä itse asiassa muistin, että teillä ei mennyt omasta mielestänne kirjainten kanssa aivan putkeen, mutta siitä huolimatta te olitte yksi tärkeä syy, että uskaltauduin aloittamaan projektin, koska olitte kuitenkin olleet esimerkkeinä, että kirjaimia voi itse tehdä :)

   Poista
 2. Siis eikä... :D Arvaapa mitä mä tein eilen illalla? Ihan täsmälleen samaa hommaa, ja vieläpä juuri bar-tekstillä. Meidän ajatukset kulkevat näköjään samoja raiteita! Mun pahvi tosin oli liian paksua ja leikkausjälki sen myötä huonoa, joten jätin homman kesken ja odottelen parempien pahvien ilmaantumista roskakatoksemme PahviPaavoon. Ohje näihin olisi tosi jees! Ajattelin tehdä omani maalaisjärjellä, mutta kun kerran teidän tuotoksista tuli noin hienot niin eipä olisi vinkit pahitteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah onpas sattuma! Meillä kävi pahvien suhteen tosi hyvä tuuri, koska katoksessa silmiin osunut Ikean pahvi oli juuri täydellisen jämyä. Onneksi sinä löysit roskisreissulla vissiin kuitenkin jotain muuta mieluista hääprojektiin ;) Ainakin näin ymmärsin sinun uusimmasta valokuvatarinapostauksesta.

   Kirjoitin nyt ohjepostauksen ihan tulevaisuuttakin ajatellen, jos joku yrittää etsiä vinkkejä kirjainten toteutukseen. Sieltä voi hakea inspistä omaan projektiin!

   Linkki: http://kristallimorsian.blogspot.fi/2017/09/yksi-tapa-tehda-diy-valokirjain-eli.html

   Poista
 3. Nää on upeat �� Pitää itsekin väsätä tällaiset! Miten ne valots lisätään jälkikäteen? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaan itse kanssa aivan supertyytyväisiä! Suosittelen ehdottomasti tekemään. Kirjoitin nyt kirjaimista ihan varsinaisen ohjepostauksen, jos haluaa hakea vinkkejä omaan tekemiseen :)

   Valot työnnetään maalaamiseen jälkeen kirjaimen takakautta valmiisiin reikiin niin, että vain ledien päät jäävät törröttämään näkyviin etupuolelle ja kaikki johdot yms takapuolelle. Me ei vielä siis kiinnitetty kirjainten ns. takakansia paikoilleen eli takaosa on aivan auki.

   Poista