tiistai 5. syyskuuta 2017

Visio häiden pöytäkoristelusta

Pöytäkoristeet olivat yksi ensimmäisiä asioita, joihin ajatuksen tasolla tartuin, kun hääsuunnittelumme alkuvuodesta alkoi. Minä ideoin, kahlasin läpi Pinterestiä ja esittelin ideoitani Jarkolle. Melko nopeasti löysimmekin kumpaakin miellyttävän suunnan häiden pöytäkoristeista.

Suunnitelmamme lähti kehittymään pienistä yksityiskohdista, jotka miellyttivät meitä, ja palanen palaselta pikku jutuista muovautui suurempia kokonaisuuksia, jotka nyt ovat mielikuvissamme rakentaneet yhden tyylikkään kokonaisuuden. Sillä välttääksemme juhlatilastamme kaikesta huolimatta hiukan huokuvan rustiikkisen maalaisromantiikan, tarvitsemme tyylikkään urbaanit ja pelkistetyt pöytäkoristeet, jotka vievät ajatuksia enemmän betoniviidakkoon kuin heinäpaaleihin. Pöytien värimaailma tulee noudattamaan samaa palettia kuin häämme muutenkin eli koristelussa nähdään harmaata, valkoista, mustaa, hentoa vaaleanpunaista ja syvää vihreää.

StockSnap_W6EAEZBLGQ

Yksityiskohdat

Ensimmäiset kaksi yksityiskohtaa ideoinnin pohjaksi ovat lähtöisin minun Kuopion kodistani, jossa rautakaupassa töissä oleva äitini on hyödyntänyt valtavan paljon tapetteja milloin missäkin. Eri kuosiset tapetit ovat olleen meillä milloin lahjapaperina, milloin korttipohjana ja milloin pöytäliinana - aivan, pöytäliinana. Kuinka helppo ja kaunis veto olisi käyttää tapettia kankaisen pöytäliinan päälle tulevana highlightterina? Väri- ja kuosivaihtoehtoja on paljon, ilme on helppo pitää selkeänä ja äidin kautta tarvikkeetkin järjestyvät luultavasti helposti. Ajatuksenamme on käyttää tapettia neliöhköä pöytämallia matkivien pöytiemme keskiosissa, jossa se korostaa pöytien mallia ja pöydän ns. centerpiece-koristetta. Johtuen tulevien pöytäliinojemme väristä, tapetti tulee hyvin todennäköisesti olemaan valkoista.

Myös toinen yksityiskohta on peräisin rautakaupasta, koska innostuin hurjasti laattojen mahdollisuuksista pöytäkoristelussa. Tällä hetkellä pieniä 10x10 -laattoja on tarkoitus käyttää pöydissä kynttilöiden ja kynttiläkuppien alusina, mutta saattaa olla, että muitakin käyttötarkoituksia herää mieleen tulevaisuudessa. Myös laatat toivottavasti järjestyvät melko vaivattomasti äidin kautta, mutta ihan vinkkinä niille, keiden vanhempi ei ole rautakaupassa töissä, laattoja annetaan paljon ilmaiseksi pois esim Torissa.

Pöytäliinat

Yksityiskohtien jälkeen suunnittelumme palasi suurempiin linjoihin. Minkä väriset pöytäliinat haluasimme? Minä olin alkuun lähes ehdottomasti valkoisen puolella, mutta tämän Nordic Wife -blogin Lauran postauksen ja pienen mielikuvaleikin jälkeen minä aloin äkisti himoita harmaita pöytäliinoja ja valkoisia servettejä niiden rinnalle. Etukäteen olin ajatellut värimaailman juuri toisinpäin. Jarkko oli pienen kuvaesittelun jälkeen ideassa samantien mukana ja tällä hetkellä meille on kuin onkin tulossa harmaat pöytäliinat ja valkoiset servetit.

StockSnap_TZR2DHPXLS

Servetit 

Servettien suhteen unelmoin kankaisista serveteistä, mutta on budjettikysymys, kuinka niiden suhteen lopulta käy, koska mikäli kangaslinjalle lähdetään, en halua servettien olevan läpikuultavia lakanaliinoja saumurireunoilla, vaan paksua miellyttävää kangasta viimeistellyin reunoin. Muutoin on ilmeen kannalta minusta parempi unohtaa kankaat kokonaan ja ostaa vain paksut paperiservetit.

Pöydän centerpiece-/keskikoriste

Tähän me tulemme käyttämään origamilintuja. Pöytien keskelle on suunnitteilla harmaa 30-40 x 30-40 cm -kokoinen pihalaatta, jonka keskelle tulee noin 40cm korkea kirkas lasimaljakko. Maljakkoa täytetään painon vuoksi kivillä ja siihen asetetaan keskisuuri oksa, josta roikkuu valkoisia origamilintuja. Maljakon ympärille laatan päälle tulee syvän vihreä kasvinoksa, jolla saadaan hiukan eloisuutta lasin ja harmauden rinnalle. Pöytien keskikoristeilla tulee olemaan iso rooli maalaisromantiikan häivyttämisessä, joten toivon todella, että visiomme toteuttaminen onnistuu.

Kynttilät

Tarkoituksena olisi asetella pöytiin tuikkukippoja keskikoristeen ulkopuoliselle tapettialueelle. Unelmissani tuikut olisivat Iittalan Kivi-tuikkuja harmaana, tummanvihreänä, kirkkaana tai mattana, mutta näiden suhteen jäädään todennäköisesti unelmien tasolle hinnan vuoksi. Joka tapauksessa jokainen kippo olisi tarkoitus asettaa oman pienen kaakelinsa päälle.

Kukat

Keskikoristeeseen tulevaa vihreää oksaa lukuunottamatta kukkien rooli meidän pöytäkoristeissamme on minun mielikuvissani vielä epäselvä. Haluaisin pöytiin todella hentoa vaaleanpunaista, tummaa vihreää tai valkoista kukkaa, mutta en osaa sijoittaa sitä mihinkään. Kukkien kohtalo jää vielä siis tulevaisuuteen pohdittavaksi.

Vielä epäselvää

Vaikka suunnitelmamme ovat jo melko pitkällä, riittää kukkien ohella pohdittavaa vielä tulevaankin. Millaiset pöytänumerot? Entäs paikkakortit? Ja paperituotteiden esillepano, mahdollisten leikkeihin tarvittavien asioiden asettelu pöydissä, vesi- ja viinipullot tai kattaus...? Oi tätä ihanaa suunnitteluaikaa ♥

table-2560425_1920

Pahoittelut aivan överipitkäksi venyneestä postauksesta. Toivottavasti sanat eivät menneet hukkaan, vaan saitte kiinni visiostamme näin pääasiallisesti sanallisesti kerrottuna (vaikkakin tuo viimeinen kuva on aivan superihana ja kelpaisi häihimme milloin vain!), koska olen tehnyt kuvien suhteen blogissa linjauksen, että käytän vain omia tai ilmaiskuvapankkien kuvia, minkä vuoksi esimerkiksi Pinterestin inspistulva on blogin kuvavirran ulottumattomissa. Esittelen kyllä tulevaisuudessa palasia pöytäkoristelustamme, kunhan asiat alkavat muuttua suunnitelmista konkreettisiksi hankinnoiksi.


♥ Krista

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan mielettömältä :)
  Origamilinnut, pihalaatat - ihan superihania ideoita, en malta odottaa että nään tän toteutuksen kuvissa kun ootte saaneet juhlat juhlittua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihanaa kuulla, että joku muukin pääsee kiinni meidän visoon. Ei tosin kannata pidätellä vielä hengitystä, koska hetki menee ennen kuin pääsemme juhlimaan :DD

   Poista