perjantai 6. lokakuuta 2017

Arvio häiden bussikuljetuksen hinnasta

Laitoin parisen viikkoa sitten menemään tarjouspyynnöt neljälle eri Turun alueella toimivalle tilausajoja tarjoavalle yritykselle. Nyt on aika käydä läpi tarjousten satoa.

Tarjouspyynnössä pyysin kahta erillistä tarjousta: tarjousta vain menomatkasta kirkko-juhlapaikka ja tarjousta menopaluumatkasta kirkko-juhlapaikka-Turun keskusta. Näin siksi, että meillä on kaikki vaihtoehdot edelleen auki ja halusimme hiukan hahmottaa millaisista hintaeroista kuljetusten välillä puhutaan. Sain viikon sisällä pyyntöjen lähettämisestä tarjoukset kolmelta firmalta - neljättä ei ole kuulunut edelleenkään, joten oletan, ettei sitä tulekaan. Kiitos siis yrityksille Muurinen, Grandell ja Turun Citybus todella reippaasta ja nopeasta vastaamisesta, vaikka tilauksen päivämäärä siintääkin vasta melko kaukana tulevaisuudessa!

StockSnap_L5COL9F2GH

En lähde erittelemään hinta-arvioissa, mikä hinta on minkäkin yrityksen, vaan esittelen raamit, joissa tarjoukset liikkuivat. Tämä ihan puhtaasti siksi, että en tiedä, liittyykö tälläisiin kahdenvälisiin yksityisiin tarjouspyntöasioihin jotain lakijuttuja, joiden puolesta tieto kuuluu vain asianosaisille. Koska olen, nössö better safe than sorry, varsinkin kun pian antamillani hintaraameilla jokainen kuljetuksesta kiinnostunut blogilukija saa varmasti käsityksen, missä summissa liikutaan. Eli pulinat pois ja hintoja tiskiin!

♥ Tarjoukset yhdensuuntaiselle kuljetukselle kirkko-juhlapaikka (10km matka) kello 15 lauantaina 16.2.2019 liikkuivat 120e-180e välillä, joista korkeimman hinnan antoi yhden yrityksen kakkostarjous. Heidän tarjouksessaan oli erikseen hinnoiteltuna matalalattiabussi eli perus paikallislikenteen bussi ja turistibussi eli pitkän matkan bussi, joista jälkimmäisen hinta oli vertailun korkein. Yksi yritys ei ollut vahvistanut vielä vuoden 2019 hinnastoja, joten heidän tarjouksensa oli arvio.

♥ Tarjoukset menopaluumatkalle kirkko-juhlapaikka (10km) matka klo 15 ja juhlapaikka-Turun keskusta (9km) klo 3 yöllä lauantaina 16.2.2019 liikkuivat 260e-360e välillä. Korkein tarjous oli jälleen saman yrityksen kakkostarjous eli matka turistibussilla. Kuitenkin kaikkiaan verrattuna menopaluumatkaa yhdensuuntaiseen matkaan, hajontaa kolmen yrityksen hinnoissa oli enemmän. Yksi yritys ei ollut vielä vahvistanut hinnastoaan vuodelle 2019, joten heidän hintansa oli arvio.

StockSnap_421VSRWQ4J

Me olimme hinta-arvioista positiivisesti yllättyneitä. En tiedä, onko hääsuunnittelussa sokeutunut rahan käsitteelle jo tässä vaiheessa, mutta noin 300e ei kuulostanut minusta hurjalta. 80 vieraan ja yhden morsiusparin kohdalla se tarkoittaa 3,6e per nenä, mikä on mitätön summa. Kuopiossa paikallisliikenteen bussilippu maksaa 3,3e, joten meidän häidemme kuljetus maksaisi per henkilö vain himpun enemmän ja pitäisi sisällään kuitenkin kaksi matkaa, joista toisen yöllä. Toisaalta 300e on kuitenkin könttänä iso summa. Se on enemmän kuin juhlapaikkamme koristeluun on budjetoitu summa (250e) ja lähes yhtä paljon kuin hääpukuni hinta (350e).

Nyt, kun meillä on kuljetuksen hinnan suuntaviivat olemassa, on pohdintaa joka tapauksessa helpompi tehdä. Lopullisia päätöksiä emme kuitenkaan todennäköisesti saa aikaiseksi ennen kuin todellisista menoista muodostuu jonkinlainen käsitys (esim. pitopalvelun kulut ja juomien hinta-arvio). Sitten on aika katsoa menojen ja budjetin suhdetta ja arpoa kuljetuksen mahdollisuutta, koska olisihan se nyt maailman helpointa ja mukavinta vieraille!


Ps. Minä lähden tänään kohti Helsinkiä ja huomista Love me do -häätapahtumaa! Instagramiin päivittyy päivän aikana fiiliksiä ja messutunnelmia, eli sieltä kannattaa kurkkia, mikäli Love me do:n tapahtumat kiinnostaa. Jännää!


♥ Krista

2 kommenttia:

  1. Bussikuljetus on kyllä hyvä, me otettiin vain menomatka, koska tiedettiin, että vieraat lähtee omia aikojaan kukin pois. Mietittiin ensin tilataksikyytejä niille, joilla ei ole kyytiä, mutta koska yllätyimme myös positiivisesti bussikuljetuksen hinnasta 50 henkilölle, niin otimme tarjouksen vastaan ja sillä noin puolet vieraista saapuivat juhlapaikalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin uskoa ja itse häävieraana olleena tiedänkin, että bussi on kyllä tosi näppärä. Mikäli budjetti tarkentuessaan näyttää yhtään siltä, että varaa on, bussi on erittäin varteenotettava sijoituskohde. Nuo hinnat onneksi tosiaan olivat positiivinen yllätys :)

      Poista