sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Bromance

Tämän postauksen kirjoitti Jarkko.

Hääjärjestelyt ovat pitäneet sisällään paljon tilanteita, joissa on täytynyt tehdä valintoja, pohtia tarkasti ja analysoida syväluotaavasti. Hääpaikat, cateringit, pöytäliinat ja rusetin värit. Toiset isompia asioita ja toiset vähän pienempiä.

Bestmanin valinta oli harvinaisen helppo homma.

Nico. Tietysti. 

Uhrasin tasan nolla sekuntia pohdiskellessani tätä asiaa.

IMG_2182
IMG_1315
IMG_2192

Valinta oli varmasti molemmille itsestäänselvyys ja olimmekin päässeet asiassa yhteisymmärrykseen jo hyvissä ajoin ennen kosintaa. (Kosintaa, jonka taustavoimana Nico oli myöskin toiminut.)

Nico on ollut näiden Turussa vietettyjen vuosien ehdoton väripilkku ja elämän eliksiiri. Nico on sopivasti normeja rikkova sekopää, joka saa minustakin sen sekopäisemmän puolen esiin. Parhaat ideat tulevat lähes poikkeuuksetta aina Nicon suunnalta.

Toisaalta vaikeassa paikassa Nico on aina ollut rauhoittava järjen ääni: ehkä vilpittömin ja hyväntahtoisin olento, joka tuolla kadulla kuljeskelee. Äärettömän syvällinen ihminen, jonka kanssa pystyy pysähtymään miettimään elämän suuria kysymyksiä.

Käytännössä Nico on toisinaan melkein asunut meillä, joten senkin puoleen hänellä on paras mielikuva ainakin minusta ja Kristasta pariskuntana. Nyt kun Kissenkin hyväksyntä on pikku hiljaaa saavutettu, Nicon asemaa bestmanin salkun haltijana ei käy kyseenalaistaminen.

Bestmanin salkku! Ihanan turha seremoniallinen ele ihmiselle, joka on jo vuosi sitten lupautunut bestmanin tehtäviin.

image4
image9
image2

Katsotaan vähän mitä huisin jänniä juttuja sinne salkkuun lopulta tuli laitettua:

Neuvostovalmisteinen salkku itsessään oli kirpputorilöytö. Etsin kirppiksiltä aikansa elänyttä ränsistynyttä salkkua, joka nyt ei sentään käsiin hajoaisi, mutta näyttäisi ruostuneelta ja vähän epämääräiseltä. Sanoisin, että kaikki kriteerit täytettiin.

Salkun täytin sanomalehdellä niinkin onnistuneesti, että kaikki tavarat pysyivät asettelemallani tavalla, vaikka salkkua pyörittelisikin. Päällimmäisenä salkun avattua näkee kortin, josta yllätyssalkun tarkoitus käy ilmi.

image6
image5

”Ystävyys on sitä, että duunit tehään ilmasiks.”
(Suositus kappaleelle Aivovuoto - Tottakai)
Kortista sai heti henkilökohtaisemman tuntuisen, kun sinne heitti suomiräppilainauksen. Meillä on ollut Nicon kanssa tapana seurailla tätä suomalaisen räppiskenen rämpimistä jo monta vuotta. 

Kortin lisäksi salkussa on sikareita, pullo belgialaista Cuvée Van De Keizer  -olutta (”keisarin sekoitus”), kuninkaan kouran rintaneula ja kustomoidut taskumatit.

Kuninkaan koura on tuttu käsite jokaiselle Game of Thronesin katselijalle. Jokunen aika sitten Nico toi mukanaan Game of Thronesin viisi tuotantokautta ja sanoi, että nyt on aika paikata aukko sivistyksessä.

Osui ja upposi. Katsoimme lopulta kaikki seitsemän tuotantokautta puoleentoista kuukauteen, mikä on täysin epätyypillistä meille. Siinä katsellessa ilmaan lensi vitsi, että Nicolle bestmanina pitäisi saada kuninkaan kouran rintaneula. En muista kenen suusta tämä vitsi tuli, mutta tässä on lopputulos.

Nicon on tarkoitus kantaa kouraa myös hääpäivänäkin. Krista ei ole tästä nyt vielä aivan vakuuttunut. :D

image7
image8

Idea kustomoiduista taskumateista oli ensimmäinen, jonka salkkuun keksin lisätä. Kingit jäbät tekee kingei asioita on jonkin sortin slogan, jota olemme viljelleet aina kun olemme tehneet yhdessä jotain eeppistä. 

Taskumatit on tilattu eettisesti kestämättömältä AliExpressiltä, mutta ei puhuta siitä sen enempää. Itse en ole koskaan oppinut järjestelmälliseksi taskumatin käyttäjäksi, eikä kyllä Nicokaan, mutta nyt voisi melkein yrittää opetella. 

Siinäpä ne.

image5

Salkun kävin jättämässä Nicon kämppään, kun hän ei ollut kotona. Kämppis avasi oven, ja tarkoitus oli, että Nico kotiin tullessaan huomaa tuntemattoman esineen huoneensa lattialla.

Näinhän siinä kävi, joten nyt minulla on bestman - ihan virallisestikin.


Jarkko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti