torstai 12. lokakuuta 2017

Love Me Do -messupäivä Helsingissä

Huh, täällä jälleen viikon mittaisen Porin keskussairaalan hajautusopetuksen jälkeen. Oma koti kullan kallis - sen tajuaa erityisen hyvin kolkossa asuntolassa vietetyn viikon jälkeen. 

Kuluneen viikon aikana monet bääblogit ovat jo ehtineet tykittää kameran ja näppäimistön täydeltä Love me do Autumn Fair -messuhulinaa, ja samoilla linjoilla jatkan minäkin. Kerron tässä postauksessa messupäivästä ja tapahtuman annista yleisesti ja toiseen myöhempään postaukseen ajattelin kerätä messujen antamaa inspiraatiota erityisesti kuvien muodossa. 

Jos messujutut tulevat jollakulla jo korvista, voin lohduttaa, että kuluneen viikon sisällä on messujen lisäksi tapahtunut meidän konkreettisissa hääjärjestelyissä monenmoisia suuria askeleita eteenpäin, joten minulla on luonnoksissa paljon tärkeitä postauksia odottamassa julkaisua. Kronologisesti järjestettynä Love me do:t ovat kuitenkin vuorossa ensimmäisenä, joten aloitetaan hurjan hääviikon purkaminen niistä.

IMG_6037
IMG_6038
IMG_6035

Osallistuin messuilla siis Love me do:n kutsumana hääblogimiittiin, minkä ansiosta päivä sisälsi paljon erityisspesiaalia ohjelmaa. Reissasin Helsinkiin jo perjantaina ystäväni vieraaksi, joten lauantaiaamun siirtymä Elielinaukiolle, josta upea LondonBus Transportin tarjoama retrobussikuljetuksemme starttasi, oli hyvin kivuton. Meidät ja bussillinen muita VIP-messuvieraita kyydittiin Kaapelitehtaalle ihanan hehkuvanpunaisella Lontoon bussilla, mikä teki heti aamusta alkaen päivästä erityisen. Voi kunpa olisin voinut nähdä ulkopuolelta, miltä bussimme näytti Helsingin katukuvassa!

Kaapelitehtaalla pääsimme blogiloungemäntänämme toimineen Never Say Never -blogin Susannan johdollattämään tavaramme blogiloungeen ja samantien tutustumaan kiireiseen päivään heräileviin messuihin. Meillä oli hääblogimiitin ohjelmassa yhteenmuutamien tuntien verran aikaa kiertää messuja, mikä oli minulle juuri tarpeeksi, mutta mikäli messuilta yrittää tehdä erityisiä löytöjä, kuten sormus- tai mekko-ostoksia, kuluu aikaa varmasti enemmän, koska näytteilleasettajia riittää ja kyseessä on iso päätös.

Yksien aiempien häämessujen kokemuksella, näytteilleasettelijoita oli Love me do:ssa aivan valtavasti! Mikäli pisteiden antiin ja tarjouksiin haluaa oikeasti ehtiä paneutua, kannattaa aikaa varata paljon, koska messuhalli on täynnä yrityksiä. Mikäli sen sijaan haluaa vain fiilistellä ja ihmetellä, pari tuntia riittää pelkän messuhallin kiertämiseen hyvin, mutta muotinäytöksiin kannattaa tällöin varata erikseen aikaa.

Minä olin messuilla puhtaasti yleisen fiilistelyn takia, joten minulla ei ollut mitään painetta tehdä löytöjä tai saada sinänsä messuista mitään konkreetista irti. Minä tahdoin vain imeä tunnelmaa, ihastella erilaisia hääjuttuja ja tutustua muihin hääbloggaajiin. Sen kokemuksen antamisessa Love me do minusta onnistui täydellisesti. ♥

IMG_6105
IMG_6072
37608647956_30484f25f3_o
IMG_6108
IMG_6047
IMG_6145
IMG_6076
IMG_6077
IMG_6092
IMG_6093
IMG_6094
IMG_6095
IMG_6098

Meidän blogimiittipäivämme jatkui pikaisen messukierroksen jälkeen Haikala Cateringin kattamalla ihanalla lounaalla ja Henkell & Co.:n juomilla. Lounaan ohessa ehdimme hiukan tutustua toisiimme, hääsuunnitelmiimme ja lisäksi myös meidät kutsuneisiin tahoihin, kun messujen taustajoukot - tuottajat Nonna ja Johanna, Suomen hääsuunnittelijat ry:n Ilona, tapahtuman juontaja Kristoffer Ignatus ja Häät-lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki - kävivät vuoron perään tervehtimässä meitä messukiireiden ohessa.

Suuren tapahtuman järjestämiseen liittyvän hallitun kaaoksen keskeltäkin järjestäjistä huokui valtava innostus, ilo ja ylpeys pienenä alkaneesta mutta nyt Suomen suurimmaksi ponnistaneesta häätapahtumasta. Love me do -vastuuhenkilöiden fiilis henkii täsmälleen sitä, mitä Love me do pyrkiikin olemaan: niin ihana ja hattarainen, että melkein tulee maha kipeäksi. Omaan mahaani hattaraisuus meinasi jo etukäteen hiukan sattuakin, mutta tavattuani tapahtuman rjestäjät, en voinut kuin alistua heidän aidon, sydämestä kumpuavan ilonsa ja ihastuksensa edessä. Messujen hattarainen ihanuus ei ole päälleliimattua pintaa, vaan se on todellista järjestäjistä kumpuavaa iloa ja riemua. ♥ Ja se on todellista taikaa!

IMG_6357
IMG_6337
IMG_6509
IMG_6590
IMG_6452

Omaa suosikkiohjelmaani tapahtumassa olivat kaikki kolme häämuotinäytöstä, joissa esiteltiin suomalaista ja ulkomaista hääpukumuotia. Minä _rakastan_ hääpukuja ja niiden ihastelussa kiteytyy koko minun häähuumani, joten en voi kuvitella täydellisempää tapaa viettää lauantai kuin katsella upeaa häämuotia muotinäytöksen eturivissä piccolokuohari kädessä.

Kansallinen häämuotinäytös ja vuoden hääpukusuunnittelijafinalistien muotinäytökset tarjosivat läpileikkauksen suomalaisen hääpukusuunnittelun tarjonnasta, kun taas kansainvälisessä muotinäytöksessä olivat esillä kaikki facebookkirppareilta ja suurista mainoksista tutut hääpukumerkit. Upeita pukuja aivan jokainen ja aivan ihania malleja esittelemässä pukuja, puhumattakaan mallien näyttävistä meikeistä, hiuksista ja asusteista.

Mielenkiintoisimmat puvut nähtiin hääpukusuunnittelijoiden kilpailunäytöksessä, mikä on tietysti luonnollista, koska kyseessä oli taidonnäytenäytös, ei niinkään suurilla markkinoilla olevan mekon esittely. Vuoden 2017 suomalaisena hääpukusuunnittelijana palkittiin todella näyttävät ja taidokkaat hääpuvut kilpailuun suunnittelut Irina Rogusina. Lisäksi kilpailussa palkittiin kunniakirjoin Ira Kostoulas ja Suvi Leinonen.

IMG_6445
IMG_6449
IMG_6408
IMG_6430
IMG_6404
23807019858_416230c974_o

Vaikka tämä postaus jo venyi pitkäksi, ei tässä ole kuin osa päivän tapahtumista. Päivämme oli pitkä, mutta todella antoisa, joten en voi kuin kiittää Love me do -tapahtumaa kutsusta ja todella lämpimästä vastaanotosta. Lisäksi haluan kiittää kanssabloggaajia ihanasta seurasta. Minua ainakin jännitti etukäteen, mutta onneksi turhaan. Kiitos.

Myös mukana hääblogimiitissä:
Always yours
Enää ei voi vaihtaa
hulluna häihin
Ida's daydream
Never Say Never
Our Romassi
Something Gold
Sormustettu 


♥ Krista 

4 kommenttia:

 1. Jäin kiinni suklaansyönnistä. :D Tunnistin kuvasta oman töppöseni, joka hamuilee maistiaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Kamera ei anna armoa, todistusaineisto on vedenpitävä :D

   Poista
 2. Todella hienoja kuvia!

  Kiitos myöskin messupäivästä! :)
  Apua tota kuvaa jossa kaikki kuvailevat jälkiruokia xD Olisi pitänyt itsekin tajua ottaa porukastamme noita tilannekuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Bloggaajien kanssa liikenteessä oleminen on hauskaa, kun kaikki ovat kamerat ojossa joka suuntaan :D Tuo jälkkärihetki oli minusta erityisen hauska :D

   Poista