perjantai 17. marraskuuta 2017

Paljastus häidemme ruokailusta

Aluksi se oli vain pieni ajatusleikki.
Olisipas hauskaa, jos se onnistuisi. No ei me nyt oikeasti voida. Tulisi varmaan ihan liian kallista. Tykkäiskö meidän vieraat edes?

Seuraavaksi tuli pieni kipinä.
Ehkä me oikeasti voitaisiin, tai ainakin vähän selvitellä asiaa enemmän. Paljonkohan se maksaisi? Olisi ainakin vieraille ihmettelemistä.

Lopulta meidät valtasi varmuus.
Tämä on törkeän hyvä idea. Täsmälleen meille mieluinen ja meidän näköinen. Sitä paitsi meidän hääthän ne on eli me saadaan tarjota just sitä, mikä meistä tuntuu hyvältä.

Niin me tarjoamme häissämme alkupalaksi sushia.

IMG_2353

Otamme valinnallamme tietoisen riskin. On hyvin todennäköistä - oikeastaan varmaa - että alkupalamme jättävät osan vieraistamme kylmiksi, mutta tarjoammepahan vieraille ainakin puhuttavaa niin pöytiin kuin kotimatkalle selän taakse jupistavaksikin. Me rakastamme sushia, joten miksi emme voisi tarjota sitä myös omassa hääjuhlassamme? Sitä paitsi sushi-inhoajien lisäksi laajaan vierasjoukkoomme mahtuu varmasti henkilöitä, jotka meidän tavoin rakastavat sushia sekä vieraita, joille voimme tarjota kokonaan uuden makukokemuksen alkupaloillamme. Minusta on kutkuttavan ihana ajatus, että vieraat pääsisivät yllättymään juhlissamme ja kokemaan jotain aivan uutta tuttujen kylmäsavulohien ja sinappisillien sijaan. Sushialkupaloista riittää myös aivan varmasti keskusteltavaa pöydissä, mikä toivottavasti lievittää ruokailun alkuun mahdollisesti liittyvää sosiaalista kankeutta.

Meidän suitamme miellyttävän makumaailman lisäksi sushi on myös visuaalisesti kaunista ja meidän häitämme ajatellen oikeanlaista tunnelmaa henkivää ruokaa: minimalistista, tyylikästä ja urbaania. Myös sushista huokuva Aasia-vivahde sopii meille erittäin hyvin. Aasia kiinnostaa meitä kumpaakin ja olemme vähän myös hahmotelleet häämatkaamme Japanin suuntaan. Lisäksi Jarkko on tehnyt 4kk vaihdon Etelä-Koreassa muutama vuosi sitten ja käynyt samalla reissulla ihastumassa Tokioon. Häissämme Aasian suuntaan viittaavat jo valmiiksi pöytien koristeluun hahmottelemamme origamilinnut, joiden seuraksi sushi sopii oikein hyvin.

Ajatuksemme sushin esillepanosta on pöytäkunnittain katettu sushilajitelma, jossa on 5-6 sushia (sekä makeja että nigirejä) henkilöä kohden. Muita alkupaloja meillä ei tule olemaan, ettei touhu mene liian sekavaksi ja koko sushin idea lässähdä. Sushien jälkeen pääruoka noudetaan buffeesta, eli kunhan vieraat toipuvat alkupalashokista, on pääruuan osalta tarjolla jälleen turvallisempia häärutiineita.

Tarkemmin käytännön toteutuksesta esim. sushien tilaamisesta, hinnoista, pitopalvelun kanssa asioista sopimisesta jnejne kirjoitan myöhemmin, kunhan asiat ensin tarkentuvat meille itsellemme. Aikaa juhliimme on vielä paljon, joten kuviot ovat moneen suuntaan vielä epätarkkoja. Kuitenkin jo tässä vaiheessa tuntuu todelta hyvältä, että olemme uskaltamassa tarttua mahdollisuuteen tehdä hääruokailustamme aidosti meidän näköinen muiden mielipiteistä välittämättä. Hyvä me! ♥


Ps. Mikäli oletat olevasi häidemme vieraslistalla, ethän spoilaa alkupalayllätystämme eteenpäin. Tietät tietävät, muut saavat yllättyä ;) 


♥ Krista

12 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Itsehän en ole vielä tähänkään päivään mennessä uskaltanut maistella sushia ollenkaan, vaikka popsin kyllä huoletta hiekkaisia ostereita Venezuelan rannalla ja söin kasapäin heinäsirkkoja ja matoja Thaimaassa... :'D Vierastan sushia kovin, enkä halua maksaa maistelukokemuksesta, koska epäilen etten pidä siitä. Mutta mikäpä olisikaan parempi tapa tutustua uuteen ruokalajiin kuin juhlissa, siellä minäkin sitä voisin maistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kiitos kannustuksesta! Sushi nimittäin varmasti jakaa mielipiteitä moneen suuntaan... Kiva saada tsemppiä idealle muiden hääsuunnitelijoiden suunnasta :)

   Mutta huhhuh! Et ole maistanut sushia! Sinulle pitäisi melkein varata paikka meidän häihin, niin saataisiin sushineitsyys menemään ikimuistoisesti :D Minä itse olen todella paha lihanirppis eli en kestä lainkaan syödä huonolaatuista lihaa. Kalapohjaista sushia sen sijaan rakastan oli päällä melkein mitä vain.

   Poista
 2. Ihan mahtava idea! Ai että rakastaisin, jos häissä tuotaisiin eteen jotain niin yllätyksellistä perusruokian (tai alkupalojen) sijaan! Rakastan sushia ja todellakin toivon, että tää alkupala etulee olemaan teidän häissä hitti eikä huti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon kanssainnostuksesta! Meidän vieraisiin mahtuu varmasti mielipidettä molempiin suuntiin, mutta toivotaan, että nekin vieraat, jotka eivät sushille niin lämpene, tykkäisivät mahdollisuudesta kokeilla jotain uutta.

   Poista
 3. Ihana idea tuoda ruokailuunkin jotain oikeasti teistä kertovaa!
  Mä oon syönyt sushia kolme kertaa enkä vieläkään oo vakuuttunut miks ihmiset sitä rakastaa eli toisin sanoen en itse menis sushiravintolaan syömään, mutta jos häissä sitä tarjottaisiin niin varmasti söisin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla itse asiassa kesti myös useamman kokeilun verran ennen kuin täysin lämpenin sushille. Mutta kun lämpemin, lämpenin suorastaan tulikuumaksi, ja nykyisin sushi on ehdottomasti suosikkiruokiani.

   Juuri tuo kokeilunäkökulma on minusta häiden kannalta kiva. Alkupalana sushi on kiva pieni eksoottinen juttu, mutta kenenkään ei tarvitse murehtia jäävänsä aivan nälkäiseksi, koska pääruoka on kuitenkin perinteisempää ruokaa.

   Poista
 4. Todella hauska idea! Itse kuulun sushinvihaajien joukkoon, mutta olen huomannut kuuluvani vähemmistöön, joten uskon idean kantavan. Varsinkin kun kyseessä on vain alkupala. Kun näin sushikuvan Instassa, ajattelin ensin, että koko häiden ruokailu perustuu sushille. Sekin olisi varmasti ok, jokainenhan tarjoaa juhlissaan sellaista ruokaa kuin haluaa, mutta täytyy sanoa, että itse olisin saattanut tuossa tilanteessa jäädä vieraana kiukkuisen nälkäiseksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me ollaan tosi innostuneita tästä päätösluonnoksesta :D Kuten jo tässä kommenttikentässä huomaa, mielipiteet sushista vaihtelee tosi paljon. Onneksi alkupalasushi tosiaan jättää tilaa molemmille mielipiteille, koska kenenkään mahantäyttyminen ei jää sushista kiinni, kun pääruoka on kuitenkin perinteisempi. Olisi omastakin mielestä vähän turhan epävierasystävällinen ratkaisu tarjota häiden ruokana pelkkää sushia, vaikka kuinka hääparin juhlasta on kyse :D Alkupalana sen sijaan sushi on täydellinen pieni shokkielementti ;)

   Poista
 5. Itse rakastan sushia, joten olisin kyllä ihan fiiliksissä tällaisesta häiden alkuruuasta. :) Onhan se totta että moni ei sushista tykkää tai edes oikeastaan uskalla maistaa, tai maistetaan joku pikku nokare ja todetaan että pahaa. :D Mutta toisaalta suomalaisissa löytyy todella paljon myös sushin faneja, Helsingissä tämä näkyy hyvin kun uusia sushi-buffetteja nousee kuin sieniä sateella.
  Tosi hyvä idea siis! Itsekin mietin, mutta nyt kun häät ovat ravintolassa joilla omat alkuruuat, ei tuo edes onnistuisi. Ehkä johonkin muuhun juhlintaan voisi sushit tilata, olisi kyllä ihanaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurraa lisää sushirakastajia! Kommenttikentässä tilanne on tällä hetkellä, että 2/5 tykkää sushista, mutta onneksi 5/5 on innostuneita maistamaan sushia, mikälin häissä sellaista tarjottaisiin. Tällä otannalla näyttäisi siis meidän häidenkin kannalta hyvältä, koska kaikkien ei todellakaan tarvitse rakastaa sushia, mutta olisi kiva, jos jokainen häävieraamme voisi ainakin maistaa ja innostua ideastamme.

   Turkuunkin on avautunut muutama uusi paikka, joista yhtä käytiin itse asiassa just viime viikolla testaamassa. Vahvaa sushihypeä on siis päällä ;) Muistelen joissakin lifestyleblogeissa olleen juttua, että häitä pienempiin juhliin/illanistujaisiin ihmiset ovat tilanneet sushia herkuksi.

   Poista
 6. Minäkin kuulun sushinvihaajien jengiin, mutta en pahastuisi vaikka olisin vieraina häissä, jossa sitä olisi tarjolla alkupaloina. Todella rohkea ja ihanan omaperäinen valinta, mikä saakin häissä näkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes hyvä, koska kaikkien ei todellakaan tarvitse rakastaa sushia, mutta toivoin silti tukea ideallemme ’:D Nyt vain toivotaan, että vieraamme ovat yhtä kannustavia ja innostuvat rohkeasti ainakin hiukan maistamaan.

   Poista