tiistai 9. tammikuuta 2018

Game of Thrones -pöytänumerot häihin

Voimme syyttää kaikesta oikeastaan bestmania. Nico ilmestyi kotiimme viime vuonna ja lähes ilmoitusluontoisesti vain totesi, että nyt me katsomme Game of Thronesia. Emme Jarkon kanssa ole mitään sarjojen suurkuluttajia - olemme katsoneet läpi vain Breaking Badin. Emme myöskään ole lohikäärmetason fantasian ystäviä, joten lähtökohdat seitsemälle kaudelle lohikäärme ja -mörkösarjaa olivat vaikeat.

Nico ei kuitenkaan luovuttanut. Katsoimme ensimmäisellä sessiollamme kolme jaksoa ikään kuin introna. Seuraavana päivänä menivät seuraavat kolme. Kolmantena päivänä himmasimme hieman ja katsoimme vain kaksi. Kuukauden päästä olimme katsoneet kolme kautta. Alle kahden kuukauden kuluttua jouduimme hankkimaan tunnukset HBO:hon, kun viisi Nicon dvd:llä ollutta kautta oli katsottu läpi. Lopulta noin kahdessa kuukaudessa aloituksesta olimme edenneet tuoreimpaan seiskakauteen, jonka jälkeen jäimme muiden GOT-fanien tapaan janoamaan viimeistä tuloillaan olevaa kautta, ja suunnittelemaan häitämme.

Aiemmin GOT on näkynyt häissämme kaasojen ja bestmanin lahjoissa, joissa oli pienet viitteet sarjaan, joka onneksi on koko hääseurueellemme tuttu. Nyt Game of Thrones on kuitenkin vyörymässä häihimme aivan uudella tasolla, koska pienenä sushin tapaisena eihän sitä nyt voi tehdä -ajatuksena Jarkolla herännyt idea, on viime viikkoina jalostunutkin toteutusvaiheeseen. Meille tulee GOT-pöytänumerot!

IMG_2979

Niille, joille sarja ei ole tuttu, taustainfoksi, että Game of Thronesissa on eri sukuja, joilla on vahvasti oma indentiteetti, omat tunnukset, värit ja motot. Pöytänumeroissamme tulemme hyödyntämään juuri noita sukujen omia tunnuksia ja värimaailmaa, joten oikeastaan pitäisi ehkä puhua pöytänumeroiden sijaan pöytätunnuksista.

Koska paperille tulostetut pöytätunnukset olisivat makuumme aivan liian latteat, aiomme toteuttaa tunnukset ihan oikeina kangaslippuina, jotka asetetaan pöytiin pöytäkokoisiin viiritelineisiin ripustettuina. Jokainen muistaa varmasti nähneensä mummolassa tai jossain seurantalossa eri järjestöjen viirejä pienillä marmorijalustoilla seisomassa. Noita viiritelineitä olemme viimeisen viikon metsästäneet Turun eri kirppareilta ja saldona on jo kuusi telinettä kahdeksasta! Jälleen iso kiitos kirppareille, koska mistä muualta me olisimme järkihintaan kaivaneet kahdeksan viiritelinettä.

Sukujen liput tulemme ompelemaan eBaystä viikonloppuna tilaamamme suuren Game of Thrones -lipun avulla. Lipussa on yhdeksän suvun tunnukset (ks. kuva alla), joista meidän täytyy valita kahdeksan meidän mielestämme parhainta. Lipun saavuttua tehtäväksi jää etsiä jokaiselle suvulle sopivan värinen kangas viirin takakappaleeksi, leikata tunnukset irti isosta lipusta ja ommella tunnus- ja takakappale yhteen valmiiksi pikkulipuksi. Yläreunaan täytyy myös muistaa ommella kuja viirin poikkitangon pujottamista varten, että lippu saadaan ripustettua tankoon. Ei pitäisi siis olla iso homma, varsinkaan kun meillä on käytössä ompelukone ja osaan jonkin verran ompelujuttuja tehdä.

IMG_0547

Tämä on meidän mielestämme taas parhaita ideoita hetkeen! Me molemmat rakastamme Game of Thronesia ja lisäksi Jarkko on lapsuudestaan lähtien ollut kiinnostunut lipuista - GOT-liput pöytänumeroiksi ovat meille aivan täydellinen valinta!


♥ Krista

12 kommenttia:

 1. Ihan mahtava idea. �� Täällä on myös got-faneja! Jos itse pitäisi päättää, niin Lannisterit olisi ainakin yksi vahva suosikeista ja samoin Starkit koska Arya. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos! Lannisterit ja Starkit ovat ehdottomasti mukana! Molemmat meidänkin suosikkeja.

   Poista
 2. Hahaha ihan mahtava idea! 😁 Ralastan teidän häitä näiden erikoisen omaperäisten ideoiden takia! Loistavaa, keep it going!:)

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava idea, ja kierrätystä parhaimmillaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja totta, mikäli ei lasketa Ebaystä tilattua lippua... Sille ei vaan keksitty korvaavaa toteutustapaa, koska tunnukset olisi ollut liian vaikea esim maalata tai piirtää :/

   Poista
 4. Ihan loistava idea! Meillä on myös ajatuksena käyttää pöydissä jotain meidän lempisarjoista, koska me taas ollaan sarjojen suurkuluttajia ja katotaan niitä yhdessä paljon. Ideoita on, mutta toteutus hakee vielä muotoaan :D
  Niin ja se on vielä sanottava että Game of Thrones vaan on kaiken hehkutuksen arvoinen, meillä mies ei oo samaa mieltä mun kanssani, eikä tykkää yleensäkään fantasiasarjoista, kun taas mä voisin elää niillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, mikä ristiriita teillä :D Onneksi on ilmeisesti löytynyt gotin sijaan muita sarjoja, joista molemmat tykkäävät. Meillekin oli kyllä alkuun kova pala purtavaksi, että oikeasti lohikäärmefantasiaa?? Mutta sitten se olikin vain menoa :D

   Tälläisillä pikkujutuilla on minusta helppo tuoda juuri meitä näkyviin hääjuhlaan :)

   Poista
 5. Eikä, ihan huippu idea! :D Meidän perheessä ollaan myös kunnon Game of Thrones faneja, mutta eipä olisi itsellä tullut tällainen idea mieleenkään. Hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos! Meistäkin tämä on aivan mahtava idea! :D Jarkko sai meillä aluksi idean ja sitten yhdessä yritettiin keksiä, miten idea olisi paras toteuttaa. Meille liput oli lopulta aivan loistava valinta, koska Jarkko tosiaan on aina ollut kiinnostunut lipuista :)

   Poista
 6. Sairaan kiva idea! Vieraana olisi hauska nähdä, mihin sukuun itse kuuluu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Toisaalta myös vähän kuumottavaa, koska suosikkisukuja ei mitenkään riitä kaikille pöydille ja joku joutuu varmasti olemaan joku tylsempi tai pahempi suku. Boltoneita tai Freytä ei meidän häissä kuitenkaan näy! :D

   Poista